به گزارش مرکز خبرحوزه، آیتالله مقتدایی در آیین افتتاح کانون پرورش استعداد پژوهشگری طلاب که در سالن جلسات ساختمان شماره 3 معاونت پژوهش حوزه برگزار شد، یکی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته به قم را حمایت بدون چشمداشت دولت از حوزه عنوان کرده و خاطرنشان ساخت: هر چند امروز در زمینه مطالبات رهبری اقدامات خوبی شده و در حال انجام است و تصمیم جدی ما نیز بر تحقق آنهاست، ولی اگر کار بیشتری نشده است دلیل آن نداشتن طرح یا نتوانستن نیست، بلکه دلیل اصلی عدم وجود بودجه کافی میباشد.
وی با اشاره به این که حوزه از عقبه و سابقه پژوهشی خوبی برخوردار است، اظهار داشت: بیشتر سابقه درخشان حوزه مدیون خدمات و زحمات شخصی علما و فضلای حوزه است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به مجاهدت و تلاشهای علما در ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) افزود: بسیاری از بزرگان حوزه همچون مرحوم مجلسی از تمام لحظههای زندگی خود استفاده و بهره کافی را برده و اگر آثار این علما به تعداد روزهای عمرشان تقسیم کنیم هر روزی شامل تألیف یک جزوه چندصحفهای میشود.
مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر الگوگیری طلاب از علمای گذشته، تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی شرایط خوبی برای تحصیل در حوزه فراهم شده است و لذا طلاب و روحانیون باید قدردان این نعمت بوده و با نیت پاک و اخلاص، در مسیر ترویج علوم الهی گام برداشته و آثاری را تألیف نمایند که مورد استفاده آیندگان قرار گیرد.
وی با اشاره به نیاز امروز جامعه و حوزه به امر پژوهش، تأکید کرد: طلاب باید با ورود به عرصههای پژوهشی، آثاری را از خود بر جای گذارند که به مسیر پیشرفت حوزه و جامعه کمک کند.
* ظرفیتهای حوزه را معرفی کنیم
آیتالله مقتدایی با اشاره به وجود موسسات حوزوی در عرصه علم و پژوهش و تولید آثار فاخر، ادامه داد: طلاب باید با تولید آثار مفید و ارزشمند، جامعه علمی کشور ومخصوصاً محیطهای دانشگاهی را متوجه حوزه کنند؛ چرا که هنوز حوزه نتوانسته ظرفیتهای خود را آن طور که باید به جامعه معرفی نماید.
وی با اشاره به ابراز رضایت مقام معظم رهبری از فعالیتهای مؤسسات حوزوی، تصریح کرد: هر چند پژوهشهای خوبی در حوزه انجام می گیرد، اما فعالیتهای مراکز پژوهشی هماهنگ نیست و لذا در صددیم این مراکز توسط معاونت پژوهش ساماندهی شوند تا از کارهای موازی پرهیز شود.
آیتالله مقتدایی در ادامه سخنان خود با تأکید بر حمایت از فعالیتهای پژوهشی حوزه، یادآور شد: بسیاری از افراد درباره اقدامات انجام شده در خصوص مطالبات رهبری از مدیریت حوزه سؤال میکنند،اما یک نفر تا به حال در مورد میزان بودجه این مطالبات سؤال نکرده است؟ بسیاری از مطالبات و زیرساخت ها نیازمند بودجه است که تحقق آن در گرو تأمین بودجه است.
* با کمبود فضای آموزشی روبرو هستیم
وی، پذیرش بیشتر طلاب را یکی از مطالبات رهبری ذکر کرده و گفت: امروز جوانان بسیار علاقهمندی به مباحث حوزوی و تحصیل در حوزه وجود دارد و مقام معظم رهبری نیز بر این امر تأکید کردهاند، ولی ما در این زمینه با کمبود فضای آموزشی روبرو هستیم.
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این که امروز دست نیاز به سوی حوزهها دراز است و بسیاری از مساجد و ادارات ما با کمبود روحانی مواجه هستند، ابراز داشت: سال گذشته بیش از 2 هزار نفر در آزمون علمی حوزه قم قبول شدند، در حالی که ظرفیت پذیرش تنها هزار نفر بود؛ بنابراین مجبور شدیم تنها به میزان ظرفیت پذیرش نماییم، هرچند بنده معتقدم باید شخصاً در جلوی درب منزل افراد حاضر شده و از آنها برای تحصیل در حوزه دعوت کنم، اما چه کنیم که با کمبود فضای آموزشی مواجهیم.