شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد فرخ فال با تأکید بر نقش محوری رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام در اداره حوزه‌ها، گفت: در راستای بهره‌وری بیشتر از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها، تشکیلات صف از ستاد حوزه‌های علمیه جداسازی شد.

مسئول حوزه مدیریت حوزه‌های علمیه در گفت و گو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به جایگاه حضرت امام خمینی‌(ره) احیاگر اسلام ناب محمدی‌(ص) و بینانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی، اظهار داشت: امام(ره) حق حیات بر حوزه‌های علمیه، روحانیت و جوامع اسلامی دارند و همچون خورشیدی تابان در آسمان فقاهت، مرجعیت و تشیع تا ابد نورافشانی می‌کند و صحت و سقم امور با مقیاس این شخصیت والای اسلام، سنجش می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ‌فال ادامه داد: رهبر ‌معظم‌ انقلاب و مراجع عظام تقلید در صدر حوزه‌های علمیه هستند و نقش محوری این ارکان، محرز و اجتناب‌ناپذیر است.

وی تصریح کرد: حوزه علمیه در رابطه با نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی وظیفه دارد که همچون فرزند خود از آن محافظت کند؛ بنابراین در حوزه‌های علمیه جایی برای مخالفان نظام، فتنه‌جویان و انقلاب‌ستیزان وجود ندارد.

* جامعه مدرسین؛ پرچمدار تحول در حوزه

وی، در ادامه با اشاره به جایگاه جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه، گفت: نقش اساسی و حیاتی جامعه مدرسین حوزه در حمایت از امام و انقلاب و هدایت جامعه اسلامی، نقش بی‌بدیلی است که در تداوم حرکت صحیح انقلاب نیز بسیار حایز اهمیت می‌باشد، بر همین اساس پرچم تحول و ارتقای حوزه‌های علمیه بر فراز جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر افراشته شده و همه حوزویان باید با محوریت این نهاد در جهت رشد و اعتلای حوزه کوشا باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال اضافه کرد: شورای عالی نهاد مبارکی است که تاسیس آن به دست پرتوان و نورانی رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی‌(ره) انجام شد و اعضای آن را شخصیت‌ها و ارکان حوزه تشکیل داده و مسئولیت مهم سیاستگذاری کلان حوزه‌های علمیه بر عهده این نهاد مهم حوزوی است.

* ضرورت جداسازی صف از ستاد در حوزه علمیه قم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ‌فال در ادامه با اشاره به تفکیک و جداسازی صف از ستاد در حوزه علمیه قم، اظهار داشت: لزوم بهره‌وری بیشتر از فرصت‌ها و ظرفیت‌های حوزه، انفکاک سیاستگذاری از برنامه‌ریزی و اقدامات اجرایی در ابعاد مختلف حوزه را می‌طلبد؛ بنابراین سیاستگذاری‌های کلان بر عهده شورای عالی حوزه است و برنامه‌ریزی به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و امور اجرایی به مدیریت‌های استانی واگذار شده است.

وی با اشاره به این که همه قوانین و اسناد بالادستی حوزه‌های علمیه در شورای عالی به تصویب می‌رسد، افزود: مدیریت کلان در سطح کشور، انتصابات و هماهنگی‌های کشوری، ابلاغ برنامه‌ها و نظارت‌های لازم، توسط مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه که نقش ستاد مرکزی حوزه‌ را به عهده دارد، صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال با اشاره به نقش مدیریت‌های استانی در این طرح بیان داشت: نقش مهم ستاد واسط به مدیریت‌های استانی واگذار شده است، بدین معنا که میان برنامه‌ریزی و اجرا واسطه هستند.

وی به تبیین تشکیلات صف در طرح جدید پرداخت و ادامه داد: صف در حوزه‌های علمیه یعنی واحدها، مدارس علمیه، مراکز آموزشی و تخصصی حوزه‌های علمیه که تحت نظارت مدیریت‌‌های استانی اداره می‌شوند.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال اضافه کرد: در قم نیز طرح تفکیک و جداسازی صف از ستاد با تصویب و دستور شورای عالی و مدیریت حوزه‌های علمیه صورت گرفت و مدیریت حوزه علمیه استان قم در ساختمان اداری مدرسه عالی دارالشفا استقرار یافت.

مدیر حوزه علمیه استان قم ادامه داد: بر این اساس طلاب، فضلا و حوزویان استان قم از این پس برای انجام امور مربوطه، به ساختمان اداری دارالشفا مراجعه می‌کنند؛ البته در راستای راهنمایی مراجعین، به زودی بروشور راهنما منتشر خواهد شد.

* از همه ظرفیت‌ها بهره‌ می‌بریم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرخ‌فال در پایان تاکید کرد: مدیریت حوزه علمیه استان قم براساس رهنمودهای مقام ‌معظم ‌رهبری و مراجع عظام تقلید، در چارچوب مصوبات شورای عالی حوزه از همه ظرفیت‌ها در راستای رشد، تعالی و تکامل حوزه بهره می‌برد و هماهنگ با مدیر حوزه‌های علمیه کشور در جهت تکریم ارباب رجوع، روان‌سازی امور اجرایی و اداری حوزه از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha