شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، گفت: انسان در تواضع باید اعتدال را رعایت کند، تواضع بیش از حد برای انسان خواری و سبکی به دنبال می آورد و باید به میزان کمال علمی و معنوی با دیگران متواضع بود.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله رودباری، در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت، با اشاره به این‌که انسان همواره باید تمام نعمت ها را از جانب خداوند متعال ببیند، گفت: افرادی که دارای صفات کمالی هستند، ولی از ظرفیت کافی بی بهره اند، با دچار شدن به عجب، از طی مراحل تکامل باز می مانند.

وی با معرفی «کبر» به عنوان یکی دیگر از رذایل اخلاقی در انسان ادامه داد: در واقع فرق «کبر» و «عُجب» در این است که عجب به معنای از خود راضی بودن و کبر  به معنای حس برتری جویی داشتن بر دیگران است.

رئیس مدرسه علمیه جامع شهرستان رشت، همچنین تکبر را به معنای روح برتری جویی داشتن بر دیگران و از آفات اخلاقی بسیار خطرناک و عامل سقوط انسان عنوان کرده و افزود: فرق بین کبر و تکبر این است که حس برتری جویی در کبر بروز و ظهور ظاهری ندارد و فقط یک حالت نفسانی است؛ در حالی‌که انسان متکبر روح برتری جویی خود را ظاهر می کند و همه را پایین تر از خود می بیند. 

 آیت الله رودباری، صفت عالی تواضع را در مقابل عجب، کبر و تکبر دانسته و ابراز داشت: تواضع یعنی انسان ضمن این‌که تمام نعمت های خود را از جانب خداوند می بیند، هیچ کدام از مزایا و مفاخر علمی و عملی خود را به رخ دیگران نمی کشد و بر دیگران فخر نمی فروشد.

وی با بیان این‌که باید به مقدار کمال علمی و معنوی با دیگران متواضع بود، تواضع بیشتر از حد را باعث خواری و سبکی برای انسان دانست و افزود: یکی از نکاتی که طلاب حوزه های علمیه باید بیشتر به آن توجه کنند این است که شخصیت طلبگی و معنوی خود را در مقابل هیچ صاحب قدرت و ثروتی پایین نیاورند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha