جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

متأسّفانه اختلاف، دشمني، اختلاس، دزدي و مسائلی از اين قبيل، ‌آبروي جمهوري اسلامي را به خطر انداخته و موجب سوء استفاده و شادي دشمنان شده است.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری طی سخنانی در درس اخلاق خود با اشاره به مطلب فوق اظهار داشتند: وقتي رابطۀ با خدا و دعا و راز و نياز نباشد، اختلاس و دزدي جايگزين آن حالات و روحيّات مي‌شود. افرادي که به مقام عبوديّت نرسيده‌اند، دچار اختلاف مي‌شوند که يک ننگ براي جمهوري اسلامي است.

ایشان همچنین با تاکید بر این که ارتباط با خداوند، مانع سقوط انسان است، افزودند: تأکيدات فراوان خداوند متعال براي اهتمام به دعا و راز و نياز با خداوند و تأکيدات منحصر بفرد قرآن کريم در اين زمينه، به خاطر آن است که دعا، موجب رهايي انسان از سقوط و نيز موجب رشد و بالندگي انسان و پرواز او به ملکوت اعلي و رسيدن به مقامات والاي معنوي است.

حضرت آیت الله مظاهری، ادعيّۀ مأثوره را نعمت عظيم تشيّع برشمرده و گفتند: يکي از نعمت‌هاي عظيم و افتخارات بزرگ تشيّع که اهل‌تسنّن از آن غافل‌اند و خود را نسبت به آن محروم کرده‌اند، ارتباط با خداوند سبحان از طريق ادعيّه‌اي است که اهل‌بيت(ع)  به شيعيان آموخته‌اند.

ایشان اضافه کردند: در واقع آن ذوات مقدّس، با آموزش دعاي کميل، دعاي عرفه، دعاي ابوحمزۀ ثمالي، دعاي سحر، مناجات شعبانيّه و نظاير آن، راه صحيح ارتباط با خداوند متعال را به مسلمانان نشان داده‌اند و شيعيان، از اين حيث که از زبان ائمّۀهدي(ع)  و به شيوۀ آن بزرگواران با معبود خويش راز و نياز مي‌کنند، بايد به خويش ببالند و بدانند که اين شيوۀ دعا و راز و نياز با خداوند تعالي، برترين و ارزشمندترين شيوه‌هاست.

معظم له تاکید کردند: شيريني و لطافت مناجات با خداي تعالي، وقتي است که دل انسان بشکند و در حالي که خاضع است، خداي خويش را بخواند. در اين حالت خدا را براي خود خدا مي‌خواند و وجود او يکپارچه محبّت و عشق به محبوب و معبود خويش مي‌شود. بديهي است که در چنين حالت عارفانه‌اي به ياد گرفتاري‌ها و مشکلات دنيوي و حتّي اخروي نيست و صرفاً به معبود خويش و راز و نياز با او و تضرّع و زاري به درگاه او مي‌انديشد.

ایشان ادامه دادند: کسي که با دل شکسته به در خانۀ خداوند مي‌رود، فقط به او و به معاشقۀ با او توجّه دارد و در آن موقع، اساساً گرفتاري يا رفاه خود را به ياد ندارد که بخواهد درخواستي از خداي خويش داشته باشد، لذا از اعماق وجود و با دل شکستۀ خويش، خدا را صدا مي‌زند و مي‌گويد: "يا ربّ يا ربّ يارب"، زبان او هم به تبع دل او، آه و ناله دارد و خالصانه خدا را صدا مي‌زند، چشم او هم اشک واقعي دارد و حقيقتاً مي‌گريد. دنيا و آنچه در دنيا است، نزد چنين کسي به پر کاهي نمي‌ارزد، زيرا تمام توجّه او معطوف به خداوند متعال و به عالم ملکوت و به ارزش‌هاي معنوي است.

رییس عالی حوزه علمیه اصفهان همچنین با تاکید بر این که نيل به مقام عبوديّت، در سايۀ ارتباط با خداوند میسر می شود، ابراز داشتند: اگر دعاي انسان همراه با بازگشت او به سوي خداوند متعال باشد، دل او در پيشگاه خداوند سبحان، خاضع و متواضع باشد و هيچ کسي و هيچ چيزي به غير از خداوند در دل او نباشد، آه و نالۀ حقيقي بر زبان او جاري مي‌شود و با سوز دل و آه زبان، خدا را مي‌خواند و خداوند نيز پاسخ او را خواهد داد.

ایشان در ادامه به بیان برخی از مهم ترین آثار ارتباط با خدا، در دوران دفاع مقدّس پرداخته و گفتند: در هشت سال دفاع مقدّس، افرادي سرمشق زندگي جوانان و نسل آينده شدند؛ افراد عجيبي ناگهان در جبهه پيدا شدند که رابطۀ عاطفي با خدا داشتند و به واسطۀ همين رابطۀ عاطفي، به مقام عبوديّت دست يافتند. نماز شب در سنگر و زيارت عاشورا با سوز دل، جوانان را در آن مقطع زماني به جايگاهي رسانيد که همۀ هستي خود را براي خداوند فدا کردند.

این مرجع تقلید همچنین بیان داشتند: در يکي از عمليات‌ها، رزمندگان به ميدان مين رسيدند و قرار شد افرادي براي باز کردن معبر، به روي مين‌ها بروند و خود را فدا کنند تا راه براي سايرين باز شود. واضح است که همۀ آنان افتخار مي‌کردند جان خود را نثار کنند. بالأخره يکي از داوطلبين شهادت، به سوي ميدان مين رفت و نرسيده به آن، برگشت. ديگران تعجّب کردند که نکند او ترسيده باشد! ولي او گفت: اگر من شهيد شوم، يک جفت پوتين بيت‌المال از بين مي‌رود و من با پاي برهنه نيز مي‌توانم به انجام مأموريت بپردازم. از اين‌رو بازگشتم تا پوتين‌ها را تحويل بدهم تا رزمنده ديگري بپوشد و پا برهنه رفت و جان خود را فدا کرد. آن جوانان جان بر کف، در اثر دعا، راز و نياز با خدا و برقراري رابطۀ عاطفي با معبود و محبوب خويش، به چنين مقاماتي دست يافتند. وقتي انسان با خدا رابطه داشته باشد، حتّي هنگام شهادت نيز اين چنين نسبت به بيت‌المال حساسيّت دارد.

ایشان خاطرنشان کردند: حماسه‌سازان هشت سال دفاع مقدّس با خداي خويش رابطۀ عاطفي و مناجات همراه با سوز و گداز داشتند و در اثر همين رابطه به مقامات والايي دست يافتند که بايد سرمشق همگان قرار گيرد.

 معظم له در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشتند: برقراري رابطۀ عاطفي با خداوند، اهتمام به نماز شب، نماز اوّل وقت و دعا و راز و نياز با خدا، انسان را به مقامات والايي مي‌رساند؛ از اين رو تقاضا دارم همه و به ويژه جوانان، ‌به نماز شب و نماز اول وقت اهميّت بدهند. نمي‌شود شيعه نماز شب نداشته باشد، حضرت ولي عصر«ارواحنافداه» فرموده‌اند: «ننگ است براي شيعه که نماز شب نخواند».

ایشان افزودند: تقاضا دارم به خواندن دعاي عرفه اهميّت بدهيد. خواندن دعا و توجّه به معاني آن، بسيار ارزشمند است. اگر هم خداوند عنايت فرمايد و حالت خضوع براي دعاکننده پديد آيد، با دل شکسته و با آه و سوز و گداز و با چشماني پر از اشک دعا را مي‌خواند.

حضرت آیت الله مظاهری در خاتمه گفتند: تقاضا دارم اگر در دعاي عرفه حالي پيدا کرديد، رسيدن به مقامات معنوي و عرفاني را از خداوند بخواهيد. از او بخواهيد توفيق اينکه با دل شکسته و سوز و گداز دعا کنيد را به شما عنايت کند؛ متأسّفانه بسياري از مردم هنگام دعاکردن، به فکر دعاهاي معنوي و پيشرفت در حرکت به سوي خداوند تعالي نيستند و صرفاً به گرفتاري‌هاي مادي و دنيوي مي‌انديشند.     

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha