به گزارش مرکز خبر حوزه این روحانی پیشکسوت و انقلابی، علاوه بر مبارزات قبل از انقلاب، در دوران دفاع مقدس نیز نقش برجستهای در دفاع از کیان ایران اسلامی ایفا کرد.
اینک به منظور پاسداشت تلاشها و مجاهدتهای این عالم فقید در عرصه علم و جهاد، نگاهی گذرا به دوران حیات پرافتخار این استاد خستگیناپذیر خواهیم داشت.
حجتالاسلاموالمسلمین سید مصطفی پاکدامن جیرکولی در سال 1309 شمسی در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود و طبق معمول آن زمان علوم مقدماتی را نزد اسلاف خود فرا گرفته و در سال 1323 از جمله نخستین طالبان علمی بود که وارد حوزه علمیه رودسر شد که مدیریت آن را عالم فقید سید هادی روحانی بر عهده داشت و کانون حضور با برکت آن شخصیت علمی پله عروج بسیاری از ستارگان آسمان فضیلت همچون حضرات آیات محمد مهدی گیلانی، شیخ عباس محفوظی و خطبایی چون حجتالاسلاموالمسلمین شیخ نعمتالله روشنی گردید.
وی بعد از چندی به حوزه علمیه قم عظیمت نمود و در شاخه های مختلف علوم اسلامی از اساتیدی چون آیتالله سیدمصطفی خوشه چین و حضرات آیات کرامتی، گیلانی، مشکینی و اشکوری بهرههای فراوان برد.
این استاد فقید همزمان با نهضت انقلاب اسلامی با فدائیان اسلام همراه شد و همگام با شهید نواب صفوی علیه حکومت طاغوت مبارزه نمود. صمیمیت این سید جلیلالقدر با رهبر فدائیان اسلام به حدی بود که یک شب قبل از دستگیری نواب صفوی (که آن دستگیری منتهی به اعدامش گردید) با وی دیدار نمود و در آن دیدار به هنگام خداحافظی، شهید نواب صفوی به سیدمصطفی گفت: دیدار ما به قیامت!
پس از آن که حضور این مجاهد خستگی ناپذیر در حوزه علمیه قم به دلیل فشارهای دژخیمان پهلوی با مشکل مواجه شد، او به کوهپایههای اشکور پناهنده شد و با توجه به استعداد فراوانی که داشت موفق شد دوره سطح را به پایان برساند. وی پس از انقلاب نیز عمر پربرکت خود را صرف ترویج احکام دینی و خدماترسانی به مردم محروم منطقه رودسر و اشکور نمود و در راستای توسعه روستاهای عقبمانده آن دیار بارها اقدام به مسافرتهای استانی و کشوری با هزینه شخصی و بدون کمترین چشمداشت نمود.
از جمله پیگیری های مهم وی نصب دکلهای رسانه ای در بیش از ۱۵ روستای منطقه اشکور و ساخت چند پل ارتباطی برروی رودخانه بزرگ پلرود بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین سيد مصطفي پاکدامن پس از عمری تلاش و مجاهدت، سرانجام غروب روز چهارشنبه، 11 آبانماه 90 در سن 86 سالگي جان به جان آفرين تسليم کرد و به همرزم شهیدش (نواب صفوی) پیوست.