به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين روح بخش در جلسه درس اخلاق هفتگی جامعه علميه اميرالمؤمنين(ع) با اشاره به مباحث گذشته در مورد رابطه علم اخلاق با علوم عقايد و فقه تصريح كرد: علم اخلاق علوم عقايد و فقه را جهت ميدهد و در نهايت آنها را تزكيه ميكند، یعنی زوائد را حذف و نواقص آن را رشد میدهد.
استاد اخلاق جامعه علمیه امیرالمومنین(ع) تهران، در تشریح آثار وضعی، اخلاقی و اعتقادی نماز دور کردن کبر از انسان را از جمله آثار اصلی این فریضه بزرگ الهی برشمرد.
حجتالاسلاموالمسلمین روحبخش با بیان این که از بحث نماز در فقه و بحث كبر در اخلاق به آن پرداخته شده به بحث آداب نماز پرداخت و اظهار داشت: حضرت زهرا(س) در فلسفه نماز فرموده اند که نماز براي از بين بردن كبر انسان از سوی خدا به بندگان امر شده است.
وی با اشاره به حديث اَلصّلوةُ عَمودُ الدّين، عنوان كرد: همانطور که قوام و استحكام خيمه به عمود خيمه است؛ در مورد نماز هم، كل بحث هاي دين يك طرف و بحث هاي مربوط به نماز هم در طرف ديگر قرار می گیرد.
حجت الاسلام و المسلمين روح بخش با اشاره به آيه اَقِمِ الصَّلوةَ لِذِكري عنوان كرد: هيچ موضوعي در قرآن غير از
نماز، دليل ذكر خدا عنوان نشده است و در آیه دیگر نیز نماز، ذکر الله الاکبر خوانده شده است.
استاد اخلاق حوزه در ادامه سخنان خود در مورد معناي ذِكرُ اللهِ الاكبر گفت: اينكه در قرآن آمده است كه نماز ذكر الله اكبر است به معناي حس حضور در محضر خداست.
وی افزود: گاهي انسان يك مطلب علمي در مورد يكي از آيات سوره حمد ميخواند و يك حس علمي پيدا ميكند
كه اين حس ذهني و علمي در نماز به معناي حس حضور در محضر الهي نيست بلكه اين احساس ها زود گذر هستند و از بين ميروند.
حجت الاسلام و المسلمين روح بخش در خصوص تبیین مسئله حس حضور در محضر الهي ابراز داشت: گاهي اوقات
انسان به محضر يكي از علماي بزرگ ميرود و عظمت و بزرگي آن عالم، او را جذب ميكند، شخصي تعريف ميكرد كه به محضر امام خميني(ره)رسيدم و هر لحظه كه امام به من نزديكتر ميشد، عظمت و بزرگي ايشان مرا مجذوب خود ميكرد، به طوري كه قلبم شروع به تپيدن گرفت.
استاد مشاوره حوزه با اشاره به آداب نماز ابراز داشت: تكبير، تحريم نماز است و سلام تحليل نماز، يعني با تكبير گفتن يكسري افعال براي نمازگزار حرام ميشود و با سلام نماز آن افعال حلال ميشود.
وی در خاتمه گفت: تكبير سه گانه بعد از سلام نماز، قسمت اول تعقيبات نماز است و تسبيحات حضرت زهرا(س) ذكر كثير است.