چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

در شرایطی قرار داریم که پرداختن به مسائل دموکراسی اسلامی را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، امروز در همایش بین‌المللی مدل‌های دموکراسی اسلامی از نگاه مذاهب اسلامی با ارائه مقاله‌ای با عنوان «مردم‌سالاری الگوها و ضرورت‌ها»، گفت: تحولات انقلاب اسلامی به سال‌های اول محصور نشد، بلکه بعد از 32 سال این تحولات نو به نو در حال اثرگذاری در منطقه و جهان است.

دکتر خرمشاد تأکید کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که پرداختن به مسائل دموکراسی اسلامی را گریزناپذیر کرده است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: در عصر انقلاب اسلامی یکی از مهمترین قطب‌های سیاسی جهان یعنی تفکر سوسیالیستی مارکسیستی فرو ریخت و امروز نیز شاهد سلسله انقلاب‌هایی هستیم که در جهان در حال وقوع است.

وی با بیان این که در گذشته انقلاب از غرب به شرق می‌آمد، اما امروز میدان (التحریر مصر) الگو برای انقلاب‌های جدید شده است، خاطرنشان کرد: بحران‌های اقتصادی در غرب تبدیل به بحران‌های فرهنگی می‌شوند.

*نه شرقی، نه غربی، شعاری احساسی نبود

خرمشاد با بیان این که شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» شعاری احساسی نبود، بلکه بر اساس تفکر بود، اظهار داشت: برای فهم مردم سالاری اسلامی ارائه الگوی دموکراسی دینی، قانون اساسی جمهوری اسلامی بهترین الگو می‌باشند.

وی ادامه داد: آنچه از اصول هشت‌گانه از قانون اساسی استنباط می‌کنیم حکومت مردم‌سالاری است، اما نه از نوع سکولار، بلکه دموکراسی که بر اساس دین اسلام است.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان این که آنچه در مدل مردم‌سالاری دینی انقلاب اسلامی آمده است در هیچ جای جهان وجود ندارد، گفت: مردم‌سالاری دینی یک نظام حکومتی نیست که بر اساس تقلب، فردی به رهبری برسد؛ البته در مردم‌سالاری‌های غیردینی چنین چیزی رواج دارد.

*تأکید بر مردم‌سالاری دینی

وی با بیان این که مردم سالاری دینی را می‌توان بر اساس فرهنگ بومی هر کشوری پیاده کرد، افزود: مردم سالاری به هر جامعه‌ای که بخواهد راه پیدا کند ناگزیر است که دینی باشد، در غیر این صورت حکومت‌هایی خواهد بود که امروز در کشورهای اسلامی حاکم هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha