شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

در پی تأکید آیت‌الله‌العظمی وحید خراسانی مبنی بر چهل روز دعا و استغاثه برای تعجیل فرج، حوزه‌نیوز در آستانه فرارسیدن ماه محرم، از همه هیئات، مساجد، حسینه‌ها و دستجات عزاداری و نیز رسانه‌های ارتباط‌جمعی درخواست می‌نماید ...

در پی تأکید آیت‌الله‌العظمی وحید خراسانی مبنی بر چهل روز دعا و استغاثه برای تعجیل فرج، حوزه‌نیوز در آستانه فرارسیدن ماه محرم، از همه هیئات، مساجد، حسینه‌ها و دستجات عزاداری و نیز رسانه‌های ارتباط‌جمعی درخواست می‌نماید، برای نجات مظلومان عالم از چنگال دژخیمان زمان و نیز تعجیل در فرج صاحب عصر حضرت مهدی موعود (عج) از اول محرم تا اربعین حسینی یکی از دعاهای مأثوره مانند؛ دعای توسل، جوشن کبیر، جوشن صغیر و یا زیارت عاشورا و... را به نیت تعجیل فرج آن حضرت و رفع گرفتاری‌های بشریت در اقصی‌نقاط جهان قرائت نمایند.

متن فراخوان حوزه‌نیوز مستند به کلام گهربار حضرت امام صادق (ع) به همراه نیم‌نگاهی به وضع شیعیان در مناطق مختلف جهان به شرح ذیل است.

قال الصادق (ع): فَلَمَّا طَالَ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَكَوْا إِلَى اللَّهِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ يُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ قَالَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَكَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ لَفَرَّجَ اللَّهُ عَنَّا فَأَمَّا إِذْ لَمْ تَكُونُوا فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْتَهِي إِلَى مُنْتَهَا؛  (بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار، ج‏52، ص: 132)

امام صادق (ع) چون گرفتارى بنى اسرائيل بطول انجاميد، چهل صبح رو بدرگاه الهى آورده بگريه و زارى پرداختند. خدا هم به موسى (و برادرش) هارون وحى فرستاد كه (با امداد غيبى) آنها را از شر فرعون نجات دهد و صد و هفتاد سال از چهار صد سال گرفتارى آنها را برداشت. سپس امام ششم فرمود: شما هم اگر مثل بنى اسرائيل در درگاه خداوند بگريه و زارى بپردازيد؛ خداوند فرج ما را نزديك خواهد كرد. اما اگر چنين نباشيد، اين سختى تا پايان مدتش خواهد رسيد.

 

*نیم‌نگاهی به اوضاع شیعیان

مکتب تشیع از ابتدا همواره مظلوم بوده و البته مغضوب جهالت ها و رذیلت، به راستی که تنها خداوند متعال می داند از صدر اسلام تا کنون چه مصیبت هایی بر اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و شیعیان و محبان آن ها روا شده است؛ این است که به تعبیر انسان صاحب ضمیری، واژه ای که همواره با تشیع همراه بوده مظلومیت است مظلومیتی همیشگی که هر از گاهی با وقایع و حوادثی دلخراش و رنج آور، به اوج خود می رسد.

ماجرای غصب حکومت اسلامی پس از رحلت پیامبر (ص) و پس از آن یورش به منزل فاطمه زهرا(س) و هتک حرمت آل طاها، آغازگر این مظلومیت ها بوده است و پس از آن امامانی معصوم که یک به یک شهید راه حق شدند و البته با وجود همه خصومت ها و دشمنی ها، پیروان آگاه آن ها روز به روز بر تعدادشان افزوده می شده است.

امروز هم شیعیان جهان به ویژه در منطقه خاورمیانه یکی از سخت ترین دوران زندگی خویش را آن هم درعصر به اصطلاح دموکراسی و حقوق بشر نظاره گر هستند.

فشار و محرومیت های وارد آمده بر شیعیان آن هم از سوی نظام های فاسد و ضد شیعی و به تبع آن، جنایات بی شرمانه و هولناکی که علیه اینان وارد می شود، مساله ای نیست که نه یک شیعه و یا مسلمان و بلکه انسان آزادی خواه و باوجدان بتواند به راحتی از کنارش بگذرد و خم به ابرو نیاورد!

 

*اندوه شیعه در آرشیو تاریخ

کشتار و هتک حرمت کودکان و زنان بی دفاع شیعه توسط وهابی های عربستان و با حمایت اسراییل و آمریکا در کشورهایی چون بحرین و خود عربستان و دیگر کشورها، بخش اندکی از غم های شیعه در حافظه تاریخ است.

نگاهی به وضعیت کنونی شیعیان در کشورهای همجوار چون جمهوری آذربایجان، افغانستان، پاکستان و کشورهای خلیج‌فارس می تواند تا حدودی اذهان را نسبت به اوضاع بغرنج شیعه آشنا کند؛ هر چند در این میان، باز هم ناگفته ها بسیار است و بعضا مصلحت ها، مانع از واگویی همه دردها و غصه هاست.

در شمال ایران، کشور آذربایجان که دارای حکومتی به ظاهر مسلمان اما سکولار است، 75 درصد جمعیت را شیعیان تشکیل می دهند و این یعنی از هر 4 نفر در این کشور، 3 نفر محب امام علی (ع) و اولاد مطهر آن حضرت هستند، اما با این حال ، جای بسی تاسف است که شیعیان این کشور در شرایط سخت اقتصادی سیاسی زندگی می کنند.

در برخی از جمهوری های استقلال یافته از شوروی نیز گرچه شیعیان در اقلیت هستند، اما عمدتا از کم ترین حقوق شهروندی نیز بی بهره هستند و یک اجحاف تاریخی همواره در مورد آن ها وجود داشته است.

در شرق ایران، طوایف هزاره افغانستان شیعه هستند، اما اینان نیز در فشار زندگانی می کنند، ضمن آن که متاسفانه هرازگاهی جنایتی از سوی وهابیت حمایت شده از عربستان و پاکستان در این کشور، علیه آنان وارد می شود.

در کشور همسایه جنوب شرقی کشورمان، پاکستان نیز اگر وضع بدتر نباشد، یقینا بهتر نیست چه آن که به عنوان مثال، شیعیان منطقه پاراچنار این کشور که چندین بار مستندسازان متعهد کشورمان به سختی هر چه تمام تر برای تهیه مستندهایی به این منطقه رفته اند و گزارش هایی تهیه کرده اند، در یکی از بدترین وضعیت ها به سر می برند و به دلیل سیاست شیعه کشی وهابیت پاکستان، روز یا هفته ای نیست که شیعه ای در این منطقه به دست دشمنان مغرض و یا ناآگاه اهل بیت(ع) به شهادت نرسد.

و اما نگاهی به جنوب مرزهای آبی ایران؛ شاید برایتان جالب باشد بدانید 75 درصد از جمعیت خلیج فارس، شیعه هستند اینان البته جدای از ایران، در مرزهای شرقی عربستان سعودی و امارات متمركز شده‌اند و عمدتاً از طبقه كارگر و روستایی می باشند.

 از قرن دهم میلادی تاكنون اكثریت ساكنان منطقه حصّا در عربستان سعودی در امتداد مرز كویت تا قطر را شیعیان تشكیل می‌‌دهند منطقه‌ای نفت خیز است، ضمن آن که هفتاد درصد از نیروی كار در میادین نفتی این مناطق را شیعیان تشكیل می‌دهند. با این وجود و اشاره به این نکته که شیعیان ، یک چهارم جمعیت کویت و قطر را شامل می شوند، اما جای تاسف است که رژیم سعودی و آل های ظالم خلیفه و نهیان و ثانی و  سفیان و غیره، بیشترین فشار ها و محرومیت ها را برای شیعیان اعمال می کنند.

 

 

*شیعیان بحرین را دریابیم

در بحرین اما اوضاع امروز شیعیان توام با مظلومیتی دو چندان است. قبل از جنایات چند ماهه اخیر آل خلیفه و در پی موج بیداری اسلامی، آن چه قابل ذکر است این که در بحرین شیعیان 65 درصد جمعیت را تشكیل می‌دهند و عمدتاً از طبقه كارگر هستند؛ با این حال ، سنی ها جمعیت شهری و متول را تشكیل می‌دهند و قدرت حكومتی را در دست دارند، اما شیعیان فقیر و به حاشیه رانده شده‌اند.

نکته قابل توجه دیگر این که در سده اخیر، شکل گیری و قدرت یافتن سیاسی و نظامی وهابیت، ابعاد مظلومیت شیعیان منطقه را گسترده تر از هر زمانی کرده است و در این بین، کینه و خصومت این طیف تندروی متعصب به ویژه پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران و این که این کشور اسلامی قلب تپنده اسلام ناب محمدی (ص) و مرکز معنوی شیعه در کل جهان می باشد، شکل جدی تری به خود پیدا کرده است که تفسیر و تحلیل بیشتر در این باره، فرصت و مجال دیگری را می طلبد.

در عربستان سعودی که اینک در سیطره سلاطین و شاهزادگانی عیاش و بعضا سکولار قرار دارد نیز شیعیان با وجود آن که دارای اقلیت قابل توجه 15 تا 20 درصدی هستند، در شدیدترین محرومیت ها و فشارهای سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی قرار دارند که ذکر جز به جز آن ها خارج از این وجیزه است.

در یمن نیز که همگان شاهد به راه افتادن ماشین آدم کشی رژیم علی عبدالله صالح از شیعه و سنی هستیم.

با این همه به لطف و یاری الهی، موج بیداری اسلامی، به همان مسیری می رود که مترادف با حرف حق شیعه مظلوم در طول سالیان اخیر است، به تعبیر آیت‌الله العظمی مظاهری، رنج و اندوه پیروان اهل‌بیت (ع) بوده و خواهد بود و پاداش آن هم این است که به دست این شیعه پرچم اسلام روی زمین افراشته شده و استکبار جهانی به ذلت و خواری می افتد.

 

*مظلومیت شیعه در عرصه رسانه

مظلومیت شیعه در عرصه رسانه نیز که دیگر نیاز به گفتن ندارد، کما این که بر اساس آماری که چندی پیش در یکی از خبرگزاری‌های کشور منتشر شد، روزانه در حدود 50 میلیون کلمه خبری علیه تشیع از سوی رسانه های وهابی و صهیونیستی و لیبرالیستی منتشر می شود.

آری! حقا که شیعه مظلوم بوده، مظلوم است و مظلوم خواهد ماند و به راستی مگر فرقی می‌کند که در مدینه و کوچه‌های بنی هاشم سیلی به صورت دختر پیامبر(ص) و همسر علی مرتضی (ع) بزنند، یا در کوچه‌های بحرین با گلوله‌های وهابی-آمریکایی، سینه‌ شیعیان را بشکافند و دختران و زنانشان را ...!

بگذریم! واقعیت آن است که در کنار تکاپوی مومنانه در راه پاسداری از مکتب تشیع و مرزهای اعتقادی آن ، تنها راه نجات از این وضعیت توام با درد و رنج و محنت ، همانا التجا ، دعا و تضرع به سوی باریتعالی و مدد گرفتن از صاحب عصر و زمان حضرت حجت بن الحسن (ارواحنا له الفدا) است.

تبیین فرهنگ التجا و استمداد از خالق بی همتا و حجت های معصوم پروردگار به ویژه امام زمان (عج) البته نیازمند کار رسانه ای مخلصانه و توام با احساس مسئولیت و تکلیف است و به عبارت دیگر از سوی همه دست اندرکاران عرصه رسانه یک یا علی و یا حسین می طلبد که این مهم، اندک اندک، جای خود را باز کند.

این مهم به ویژه با عنایت به این که در آستانه ماه عزای سید الشهدا (ع) قرار داریم، می تواند در قالب یک اربعین دعا و التجا در حاشیه مراسم زیارت عاشورا یا ادعیه ماثوره در مساجد و تکایا و هیئات حسینی مورد جدیت و اهتمام قرار گیرد و چه خوب و به جاست از روز اول محرم تا اربعین حسینی، این دعا و التجا چهل روزه مصادف با این ایام باشد.

 

 

*یک پیشنهاد به صاحبان رسانه

شایسته است برای اجرای دستورالعمل امام صادق (ع)، همکاران رسانه‌های ارتباط‌جمعی به منظور نهادینه‌کردن این مهم از ابتدای محرم تا اربعین سالار شهیدان هر روز صبح قبل از دست به قلم‌شدن در محل رسانه خود زیارت عاشورا را به نیت تعجیل در فرج امام زمان (عج) قرائت نمایند و از طرفی با فضاسازی و جریان‌سازی معنوی به همه هیئات و مساجد و حسینیه‌ها اطلاع‌رسانی نمایند که یکی از ادعیه مأثوره را تا چهل روز برای نجات شیعیان مظلوم از ظلم و استبداد قرائت نمایند.

***

مهدی بیا! که شیعه بی تو یار ندارد... اللهم عجل لولیک الفرج

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha