جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

مدیر گروه فلسفه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بر نگاه تحلیلی به قیام عاشورای حسینی و پیام‌های آن تاکید کرد.

 حجت‌الاسلام والمسلیمن یزدانی‌مقدم در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه با تحلیل برخی از پیام‌های واقعه عاشورا گفت: عاشورا یادآور حماسه اباعبدالله (ع) است و تاکنون علمای شیعه از جمله شیخ مفید و ابن‌طاووس کارهای خوبی در زمینه قیام سیدالشهداء انجام دادند و منابع مفیدی در اختیار شیعه گذاشته‌اند.

مدیر گروه فلسفه سیاسی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این‌که در 200 سال اخیر در میان علمای شیعه نظرات جدیدی در زمینه تحلیل قیام اباعبدالله (ع) مطرح شده‌است، افزود: نگاه تاریخی که در گذشته به قیام سیدالشهداء (ع) بود، به یک نگاه عمیق‌تر و تحلیلی تبدیل شده‌است.

 حجت‌الاسلام والمسلیمن یزدانی مقدم با اشاره به پیام‌های سیاسی حرکت امام حسین (ع) از مدینه به مکه و از مکه به سمت کوفه، اظهار داشت، حرکت اباعبدالله (ع) از مدینه به مکه به جهت اجتناب از بیعت با یزید بود که این نشان می‌دهد بیعت مسئله مهمی است و نمی‌شود با هر کس بیعت کرد، چراکه بیعت باید آگاهانه و از روی حجت شرعی باشد.

وی، حرکت امام حسین (ع) از مکه به سمت کوفه را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: سیدالشهدء (ع) برای حفظ حرمت مکه از مسجدالحرام خارج شدند و این اقدام امام حسین (ع) درس بزرگی برای ماست که بایدحرمت احکام و دستورات الهی را حفظ کنیم.

مدیر سابق انجمن مطالعات سیاسی حوزه ادامه داد: در حرکت امام حسین (ع) به سمت کوفه، پیشنهادهای زیادی به ایشان شد که به یمن رفته  یا به سمت مرزهای کشورهای اسلامی حرکت کنند، اما آن حضرت به جهت نامه‌های نوشته شده کوفیان به سمت کوفه رفتند و این نشان می‌دهد وقتی بر  ولیّ الهی، حجت تمام می‌شود و مردم به او رجوع می‌کنند چاره‌ای ندارد مگر این‌که اجابت کند.

وی اضافه کرد: این مسئله در زمان امیرالمؤمنین (ع) نیز اتفاق افتاد، با این‌که امام علی (ع) می‌دانستند افرادی که می‌خواهند با او بیعت کنند، حکومت ایشان را که مظهر عدالت و حکومت دینی است بر نمی‌تابند اما وقتی دیدند مردم به سوی ایشان روی آوردند و حجت تمام است، بیعت را پذیرفتند.

 حجت‌الاسلام والمسلیمن یزدانی مقدم ادامه داد: وقتی خبر شهادت حضرت مسلم (ع) به اباعبدالله (ع) رسید و لشکر شام مانع حرکت ایشان شدند و دیدند که مردم کوفه به پیمان خود وفادار نیستند، مسئله بیعت را تمام شده دیدند.

وی اضافه کرد: در اینجا دیگر از امام حسین (ع) یک بیعت عادی و سیاسی نمی‌خواستند، بلکه بیعتی که همراه ذلت و تصمیم محض باشد، می‌خواستند، اما آن حضرت با شعار «هیهات من الذلة» آن را نپذیرفتند.

این استاد حوزه با بیان این‌که امام حسین (ع) هر مرحله از قیام خود را از جنبه‌های مختلفی مورد توجه قرار می‌دادند، گفت: سیدالشهداء (ع) در قیام خود از هرگونه افراط در مبارزه پرهیز کردند و عقلانیت عجیبی بر قیام آن حضرت حاکم بوده  است.

وی خاطرنشان کرد: امروز با گذشت 1400 سال از این حادثه، دشمنان و در رأس آنها استکبار، فرهنگ عاشورا را هدف قرار می‌دهند؛ چراکه مکتب عاشورا انسان‌ساز است و درس آزادگی می‌دهد و این با اهداف سلطه‌طلبان و زورگویان موافق نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha