به گزارش مرکز خبر حوزه، بخش نگاه ويژه اين شماره به بررسي اجمالي وضعيت طلاق در کشور و عوامل و پيامدهاي آن، به ويژه در جامعه ايران، و همچنين ارائهي راهکارها و بايستهها جهت برون رفت از اين معضل اجتماعي پرداخته است.
بر اساس اين تحليل، رشد آمار نگرانکنندهي طلاق حکايت از ناکامي در مهار اين معضل اجتماعي دارد و آن نيز ناشي از فقدان تحليل دقيق و همهجانبهاي است که پشتوانهي برنامههاي اصلاحي قرار ميگيرد. در اين نگاه، بيش از آنکه بر تدوين سياست، اصلاح قوانين و ارائه برنامه تأکيد شده باشد، بر تحليل دقيق موضوع توصيه شده است.
مصاحبه با فريبا علاسوند، عضو هيئت علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، دربارهي «آداب طلاق» و دکتر فاطمه بداغي، معاون حقوقي رئيس جمهور، پيرامون «احياي سيستم حکميت با کارفرهنگيـ تبليغاتي» و دکتر منصوره سادات صادقي، عضو پژوهشکده خانواده دانشگاه شهيد بهشتي، در باب «تأثيرآموزشهاي پيش از ازدواج در کاهش طلاق» و بالاخره گفتگوي حجتالاسلام والمسلمين زيبايينژاد، رئيس دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، با پايگاه تحليلي خبري تابناک درباره بررسي شاخصهاي پيشرفت در حوزه زنان، بخش گفتگوي اين شماره را به خود اختصاص داده است.
همچنين «ظرف قواميت مرد؛ خانواده و اجتماع» نوشتهي مجيد دهقان، «جنسيت و فلسفه حقوق» اثر زهره رجبيان و بالاخره «حضانت» ترجمهي اصلي عباسي از مقالات منتشر شده در اين شمارهاند.
بر اساس این گزارش در اين شماره همراه با گزارشي از نشست «آسيبشناسي مديريت مسائل زنان» و کتاب «مطالعات زنان» کتاب «بررسي تمايزهاي فقهي زن و مرد» و«مهارتهاي زندگي خانوادگي در آيينه آيات و روايات» معرفي و در بخش واژهنامه نيز سميه عربخراساني به تبيين «فمينيسم ليبرال و فمينيسم مارکسيست» پرداخته شده است.
علاقمندان جهت دسترسي به اين نشريه ميتوانند به سايت دفتر مطالعات و تحقيقات زنان www.womenrc.ir مراجعه کنند.