به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیتالله صافی گلپایگانی، عصر امروز در آیین افتتاحیه کنگره بین المللی یکصدمین سالگرد رحلت آخوند محمد کاظم خراسانی(آخوند خراسانی) با اشاره به خدمات علمی، اخلاقی، سیاسی، فرهنگی و مبارزات علمای شیعه، گفتند: حوزههای علمیه همیشه در پرتو عنایات حضرت بقیةالله(عج) بوده و روز به روز به توفیقات آن افزوده شده است.
این مرجع تقلید تاکید کردند: باید مقاصد و مطالب مکتب اهل بیت(ع) را به سراسر دنیا ترویج داد.
معظمله به عظمت مرحوم آخوند خراسانی اشاره کردند و بیان داشتند: آخوند خراسانی شخصیتی است که بیش از یک قرن حوزه های علمیه بر اساس فضایل، تقریرات، تحقیقات و تصنیفات ایشان سیر تکاملی دارد و علاوه بر شاگردان آن مرحوم، همه علمای بعد از ایشان به خدمات علمی آخوند خراسانی مدیون هستند.
این مرجع تقلید در پایان با بیان این که همه باید در مقام قدر شناسی باشیم، اظهار داشت: اقداماتی که در راستای حرکت علمی، فقاهتی، تدریس و تبیین مواضع مرحوم آخوند فراهم شده، شایسته تقدیر است.
این مرجع تقلید تصریح کردند: مرحوم آخوند خراسانی در رشتههای مختلف، مواضع بسیار بالایی داشتند و با بارزترین آن مباحث اخلاقی و عبادی است که مفاهیم ایشان را تحت شعاع قرار داده است.
ایشان یادآور شدند: علمای بزرگ حاشیههای فراوانی بر کفایه این مرد بزرگ نوشته اند، اما تا کنون در این صد سال کتابی جایگزین آن نشده است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی ادامه دادند: کفایه را نباید دست کم گرفت، باید همیشه مورد استفاده قرار بگیرد.
ایشان بیان داشتند: در طول تاریخ شیعه شخصیت و نوابغ علمی فراوانی داشتهایم، اما کسی که یکصد سال کتاب او در حوزه تدریس شده باشد، مرحوم آخوند است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: علمای بزرگی همچون شیخ طوسی و مفید در طول هزار سال نامشان به عظمت برده میشده و همه از برکات آنان استفاده میکنند و ما به آنها افتخار میکنیم و این سلسله جلیله بزرگان دین در عالم شیعه ادامه دارد.
ایشان با بیان حدیثی از رسول خدا(ص) بر بشارت به خدمات این علما و تلاش آنان برای حفظ دین اسلام، گفتند: حضرت رسول (ص) بشارت دادهاند در هر عصر و زمانی از امت من گروهی هستند که نگهدار دین میباشند، بر اساس این روایت شریف آخوند خراسانی یکی از آنهاست.
این مرجع تقلید ادامه دادند: علمایی همچون سید رضی، سید مرتضی و آخوند خراسانی هویت ما هستند و ما به آنها افتخار میکنیم، اما باید بدانیم که همه آنها ریزهخوار مکتب اهلبیت(ع) هستند.
ایشان بیان داشتند: آن طور که باید مکتب اهل بیت(ع) را نشناختهایم در صورتی که همه چیز در این مکتب وجود دارد؛ بنابراین باید همه علوم را از اهلبیت(ع) بگیریم.
معظمله تصریح کردند: هر چه بر اساس مکتب اهلبیت (ع) تلاش کنیم؛ حوزههای علمیه ما غنی میشوند؛ بنابراین باید تمام تحقیقات حول مطالب اهلبیت (ع) باشد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی به نقش آخوند خراسانی در مشروطه اشاره کرده و بیان داشتند: آن چه هدف اصلی علما بوده استقلال حوزهها، ترویج دین و مبارزه با تظلمخواهی بوده و هر جا اندیشه شیعی در خطر بوده همه علما به میدان آمدهاند و مانند سدی محکم جلوی خطرات را گرفتهاند.
ایشان با بیان این که این که تلاش روحانیت همیشه بر اساس اسلام، قرآن و دستورات ائمه (ع) بوده است، گفتند: کتابهایی در راستای خدمات مرحوم آخوند نوشته شده و در این زمینه افراد مغرضی هم با غرضورزی مطالب نادرستی نوشتهاند، اما ایشان مردی خدایی و الهی بود که تمام توجهاتش رضای خدا و اهتزاز پرچم اسلام بوده است.
حضرت آیتالله صافی گلپایگانی یادآور شدند: ثمره برگزاری این گونه کنگرهها این است که ما سیره بزرگان را بشناسیم و درس بگیریم که چگونه باید فداکاری کرد و از دنیا گذشت.