به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو گروه فرق و ادیان موسسه امام خمینی(ره) در این نشست علمی که در مدرسه علمیه علوی قم برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون تعریف جامعی از دین و مذهب نشده است، اظهار داشت: دین دائره گستردهتری نسبت به مذهب دارد، بنابراین به مکتبهای درون دینی مذهب میگویند.
برای نمونه، اسلام دینی است که شیعیان و اهلسنت که مذاهب متفاوتی هستند، در قالب این دین وجود دارند.
حجتالاسلام باغبانی، با اشاره به تقسیمات درون مذهبی، خاطرنشان کرد: به مکتبهای دینی درون مذهبی، فرقه میگویند، به طوری که فرقههای اسماعیلیه، زیدیه و امامیه از جمله فرقههای مذهب شیعه به شمار میآیند.
عضو گروه ادیان مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: قرآن کریم، پیروان ادیان را به مسلمانان، اهلکتاب و مشرکین تقسیم میکند. فقهای شیعه کفار را به دو دسته اهل کتاب و مشرکین تقسیم میکنند و احکام اهلکتاب اختلاف فتاوا دارند، اما به اتفاق مشرکین را نجس میدانند.
وی با اشاره به اینکه عبرانیان، بنیاسرائیل و کلمیان از اسامی دیگر یهودیان به شمار میرود، اضافه کرد: از میان ادیان و مذاهب، تنها یهودیان هستند که خود را نژاد برتر میدانند.
حجتالاسلام باغبانی افزود: علت تعداد کم پیروان دین یهود، اعتقاد خاص آنها است؛ یهودیان عقیده دارند که دین یهود تنها برای نژاد برتر بنیاسرائیل است و دیگر مردم نمیتوانند در این دین داخل شوند.
عضو گروه فرق و ادیان مؤسسه امام خمینی(ره)، با بیان اینکه واتیکان، کشوری بسیار کوچک با جمعیتی اندک است، یادآور شد: مسیحیان، دو میلیارد جمعیت جهان تشکیل میدهند و موقوفات خود را وقف واتیکان میکنند؛ بنابراین واتیکان، ثروتمندترین کشور جهان است و همه ثروت خود را به تبلیغ مسیحیت اختصاص میدهد.
حجتالاسلام باغبانی ادامه داد: مسیحیان، به شکل غیرمستقیم به تبلیغ دین خود میپردازند و در استفاده از این شیوه تبلیغی وسواس خاصی دارند تا در ذهن مخاطب خود تأثیر مستقیمی داشته باشند.
عضو گروه فرق و ادیان مؤسسه امام خمینی(ره)، با تأکید بر استفاده از روش تبلیغ غیرمستقیم توسط مبلغان، گفت: طلاب و مبلغان باید با اخلاقی نیکو و عمل اسلامی، مردم جوامع مختلف را به دین اسلام و مذهب تشیع متمایل سازند.