چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

نشست وحدت حوزه و دانشگاه با حضور صاحب‌نظران حوزوی و دانشگاهی در جامعة‌العلوم قم وابسته به جامعة‌المصطفی برگزار و در آن به ضرورت برگزاری جشنوراه ملی شهید مفتح تاکید شد.

 به گزارش مرکز خبر حوزه، عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی با اشاره به سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار داشت: موضوع وحدت حوزه و دانشگاه یکی از مهمترین مسائل بعد از انقلاب اسلامی است که با پرسش‌های بی شماری روبرو بوده است.

حجت‌الاسلام بهداروند افزود: سئوالات پیرامون موضوع وحدت حوزه و دانشگاه ، گاهی بر معنای متبادر از این دو موضوع است و گاهی نیز به ارتباطات موجود بین دانشگاه و حوزه تلاقی پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: تحرک مذهبی و صدور انقلاب که با شعار انقلابی و مذهبی امام راحل به جهان صادر شد یک هدف غایی را در پی دارد که آن همان الگو بخشی بین جوامع بشری با توجه به آموزه‌های دینی و جامعه شناختی است.

حجت الاسلام بهداروند با بیان این که وحدت حوزه و دانشگاه به بنیان این موضوع بر می‌گردد، گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به وحدت علم و دین بر می‌گردد و باید در این راستا رابطه علم و دین را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با بیان موانع وحدت حوزه و دانشگاه، افزود: موانع وحدت را می‌توان در عدم انگیزه حوزویان و دانشگاهیان برای باز تعریف و شناسایی نقاط قوت و ضعف وحدت حوزه و دانشگاه است.

حجت الاسلام بهداروند، عدم ارائه طرح جامع از ناحیه حوزویان و دانشگاهیان را عامل دیگر موانع وحدت دانسته و تصریح کرد:مهترین پرسشی که امروزه در موضوع وحدت و حوزه مطرح می‌شود اینکه مراد از وحدت و راههای کاربردی این موضوع چیست و چگونه باید این دو را با در نظر گرفتن عدم ارائه طرح جامع میان این علوم جمع کرد.

در ادامه حجت الاسلام بناری، به عنوان دومین سخنران این نشست ضمن گرامیداشت هفته وحدت و حوزه و دانشگاه، اظهارداشت: برای ایجاد راهکار متناسب و تعریف صحیح از وحدت حوزه و دانشگاه، تلفیق این دو مقوله برای تکمیل کردن این موضوع می‌باشد؛ چرا که تعبیر وحدت برای دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه درست نبوده و بهتر بود که واژه اتحاد را به کار می‌بردند که بتوانند برای یک هدف فراسازمانی قدم بردارند.

وی افزود: اسلام شناسان و مصلحان باید به سمت تحقق الگویی جامعه اسلامی پیش رفته واین هدف را به عنوان تحقق یک الگوی فرا سازمانی ایجاد نمایند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان ساخت: حوزه و دانشگاه با داشتن یک هویت مستقل و با حفظ استقلال خود، باید با در نظر گرفتن حس همگرایی فکری برای ایجاد یک جامعه آرمانی و الگو مدار اقدام نمایند.

حجت الاسلام بناری در ادامه با اشاره به گامهای رسیدن به این هدف، بیان داشت: باور داشتن، تعامل،تبادل و ایجاد اطاق‌های همفکری و مشارکت عملی به عنوان گام‌های اساسی تحقق عملی وحدت حوزه و دانشگاه خواهد بود.

در ادامه جلسه حجت الاسلام امیدی، عضو هئیت علمی موسسه امام خمینی (ره) نیز در سخنانی اظهارداشت: دفتر همکاریهای حوزه و دانشگاه دارای تجارب بسیار مفیدی برای ایجاد فضای همفکری است که باید از این پتانسیل اندیشمندان و مسئولین نهایت استفاده را نمایند.

وی افزود: دو موضوع وحدت جهت یا قطب و هدف نهایی یا نظام سازی دو موضوع اساسی است که در میان موضوع وحدت حوزه و دانشگاه تا کنون به آن توجه نشده است.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان ساخت: برای تحقق این دو موضوع (قطب و هدف نهایی) باید اهداف و راهبرد‌های کاربردی را با موضوعات، نظارت علمی فرایند همکاری‌های حوزه و دانشگاه بازنگری شود،کمیته‌های تبلیغی و ترویجی برای ایجاد حساسیت موضوعات مطرح شده تشکیل گردد.

امیدی با تاکید براین وحدت حوزه و دانشگاه بدون یک ناظر فراسازمانی محقق نخواهد شد، گفت: تشکیل یک نهاد فراسازمانی و تغییرات اساسی در دفتر همکاری‌های حوزه و دانشگاه به سازمان حوزه و دانشگاه می‌تواند اهداف نهایی این دو قطب علمی را فراهم آورد.

* ضرورت برگزاری جشنواره ملی شهید مفتح

وی همچنین برگزاری جشنواره آیت الله شهید مفتح را خواستار شد، ابراز داشت: جشنواره ملی شهید مفتح به عنوان حلقه اتصال حوزه و دانشگاه با فراخوان مقالات علمی و تالیف کتاب از مهمترین راهکارهای پیش رواست که باید هرچه زودتر این جشنواره راه اندازی گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha