به گزارش سرویس استانهای مرکز خبر حوزه؛ سرکار خانم آفرين كيا، استاد حوزه در این نشست، به نقد كوتاهي از فيلم "راز" پرداخته و در این رابطه ابراز داشت: طي چند سال گذشته با ظهور و بروز فيلم هايي چون هري پاتر، ارباب حلقه ها و راز، روبه رو شده ايم كه همگي به رواج مسايل ماوراء الطبيعه و به نوعي سحر و جادوگري پرداختند.
این استاد حوزه افزود: ماوراءالطبيعه به خودي خود مشكلي ندارد، اما اين گروه مي خواهند مردم به سوی ماوراءالطبيعه اي روي بياورند كه با دين هیچ ارتباطي ندارد و با حذف اراده خداوند و تلاش آدمي در راه رسيدن به مقاصدش، قصد دارند تا به ترويج افكار اومانيستي و فرد محوري بپردازند، که البته با وجود رواج اينگونه افكار در داخل کشور تاکنون شاهد پیدایش فرقه هایی چون "عرفان حلقه" هستیم.
خانم آفرين كيا با بيان اينكه مرز تلقين، مثبت انديشي و اومانيسم فكري نسبت به هم بسيار نزديك است و اين مرزها بايد شناخته شود افزود: اين گروه های ضد دینی از مباحث و راه هايي كه براي انسان شناخته شده و معتبر است وارد مي شوند و بعد به كجروي مي روند كه در نهايت سبب حذف بسياري از اعتقادات هویت ساز انسان مي شود.
وي در خاتمه سخنان خود با اشاره به نقش طلاب در ارائه جذابيت هاي باطني دين خاطر نشان کرد: عرفان اسلامي معتقد است انسان جهت پیشرفت معنوی بايد امیال نفساني اش را از بين ببرد تا به خدا برسد، اما آنچه در اين گونه فيلم ها به مخاطب القاء مي شود اين است كه محور همه چيز انسان است و هر آنچه او بخواهد همان محقق خواهد شد و اين بمعناي ترويج افكار اومانيستي و حذف خدا از زندگی بشری است که قرار گرفتن در این مسیر سرانجامي جز تخريب اعتقادات مذهبي را ندارد.
* روند کار پایاننامه نویسی طلاب خواهر
در ادامه اين نشست پژوهشي سرکار خانم شهيدي فر، معاون پژوهش مدرسه علميه الغدير به بيان چگونگي روند كار پايان نامه نويسي براي طلاب پرداخته و در این خصوص گفت: هر یک از خواهران طلبه در مرحله اول بايد موضوع شناسي كرده و سپس موضوعات منتخب خود را به شورای تحقیق ارجاع دهد که بعد از بررسی در نهايت موضوعي كه داراي معيارهاي برتر باشد از طرف شورا انتخاب شده و به فرد محقق ابلاغ گردد.
وی افزود: مطابق آيين نامه، انتخاب استاد راهنما بر عهده خود طلبه است و مدارس علميه در حد شناخت خود استاداني را به طلاب معرفي خواهند كرد.
معاون پژوهش مدرسه علميه الغدير در ادامه افزود: معمولا موضوعات در شوراي پاياني با حضور 5 الي 6 نفر از مديران و معاونين پژوهشي، آموزشي و فرهنگي و اساتيد مجرب بررسي شده و موضوعاتي كه مهم و غير تكراري بوده و افزون بر آن در ديگر مدارس علميه و دانشگاه ها كار نشده باشد توسط شورا انتخاب مي شود.
خانم شهيدي فر تصریح کرد: به تازگي بررسي موضوعات تحقيق پاياني در سطح 2 و 3 به مركز مديريت خواهران تهران واگذار شده كه اين شورا متشكل از 7 الي 10 نفر ازكارشناسان زبده پژوهشي مي باشد.؛ بنابراين موضوعات بايد مطابق با مسايل روز جامعه و داراي ارزش پژوهشي باشد تا به تصويب برسد.
وی با اشاره به اينكه طلبه در طول يكسال و دو ماه موظف به ارايه و دفاع از پايان نامه خويش است ابراز داشت: در صورت بروز مشكلي براي دفاع از پايان نامه؛ تمديد زمان در شوراي پاياني مدرسه صورت مي گيرد.
وی در خصوص ساختار مقالات و پايان نامه های ارسالی پژوهشگران گفت: پايان نامه های ارسالی طلاب سطح 2 به طور معمول حداقل 60 و حداكثر 200 صفحه را شامل مي شود و با توجه به اينكه استادان داور از قم تعيين مي شوند طلاب موظف هستند كه اين قوانين را رعايت كنند.
* بررسی آسیب شناسی پژوهشی در ابعاد اخلاقی، ساختاری و محتوایی
خانم طاهره سادات طباطبايي، دكتراي علوم قرآن وحديث و فارغ التحصيل سطح 3 تفسير قرآن از جامعة الزهراي قم بعنوان ديگر سخنران اين نشست به بررسي آسيب شناسي پژوهشي در ابعاد اخلاقي، ساختاري و محتوايي پرداخته و در این رابطه گفت: پژوهش بمعنای تدوين مطالب منسجم پيرامون يك موضوع می باشد که هدف از آن اثبات حقيقت است، پس بنابراين وجود يك سيستم منسجم، منظم و روشمند در انجام تحقيق ضروري است.
وی با تاکید بر رعایت برخی ضرورتهای تحقیقی تصریح کرد: در امر تحقيق مهم است كه محقق انگيزه الهي و حق محوري داشته و امانت را در نقل قول خود رعايت كند.
خانم طباطبايي خاطرنشان کرد: محقق مي تواند با ارائه تحقيقات خود به عنوان كتاب و مقاله با نيت تبليغ، جوامع را نيز از دسترنج اطلاعاتي خود بهره مند سازد.
وی با بيان اينكه آشنايي با پايگاه هاي اينترنتي و مجلات معتبر علمي – پژوهشي و همچنين آشنايي با نرم افزارهاي تخصصي براي يك پژوهشگر الزامي است افزود: ما اكنون سه گروه مجلات علمي در كشور داريم كه در درجه اول مجلات علمي-پژوهشي و در درجات بعد مجلات علمي ترويجي و علمي تخصصي می باشند، که پژوهشگران به عنوان يك نيروي پژوهشي و در جهت اثبات هويت علمي خود بايد در يكي از اين مجلات مقاله داشته باشد.
دکتر طباطبایی ضمن مثبت ارزیابی نمودن استفاده از منابع اینترنتی در انجام فرایند تحقیق افزود: سايت ها مي تواند منابع خوبي براي بهره برداري ساختاري باشند، از این جهت که برخي سايتها نحوه تيتر بندي و موضوع بندي را به ما مي آموزد و برخي ديگر داراي منابع مفيدی هستند.
وی در خاتمه سخنان خود گفت:" در بعد محتوايي انتخاب موضوع و تدوين طرح تحقيق بسيار مهم است و در موضوعات بايد از مباني نظري و تئوريك گذر كرد و يك موضوع كاربردي را انتخاب نمود.