به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمين يعقوب نژاد در اين نشست که در مرکز اطلاعات و مدارک اسلامی برگزار شد، با بيان اين كه امروزبا توجه به فعاليتهاي مركز اطلاعات و مدارك اسلامي شاهد اقبال نهادهاي مختلف به محصولات و تجربيات این مركز ميباشيم، به تدوين اصطلاح نامه علوم اسلامي اشاره کرده و اظهار داشت: اصطلاح نامهها، اصطلاحات هر حوزه معرفتي و روابط بين آنها را مشخص و در تدوين فرهنگ نامهها نقش مهمي را ايفا مي نمايند.
وي ادامه داد: يكي از مشكلات ما اين است كه علي رغم دارا بودن اطلاعات و دانش ناب اسلامي، متاسفانه داراي نظام واره دانش نيستيم.
وي با اشاره به فعاليتهاي مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي گفت: اين مركز در دوران فعاليتهاي خود آثار ارزشمندي را توليد نموده است كه با همكاري مشترك مي توان آثار و بركات مفيد تري را به مخاطبان ارايه داد.
وي خاطر نشان كرد: در كارهاي خود بايد همواره در راستاي اسلام ناب، آرمانهاي انقلاب اسلامي و رهنمودهاي مقام معظم رهبري گام برداريم.
حجت الاسلام بهرامي، جانشين رييس مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي نيز در اين نشست، اظهار داشت: يكي از فعاليتهاي مهم این مركز تسهيل دستيابي به متون اسلامي بوده كه عمده فعاليتها نيز در اين راستا شكل گرفته است و تا كنون20 هزارنسخه ديجيتال از آثار اسلامي تهيه وغني سازي شده است.
وي بابيان اين كه دراغلب رشتههاي علوم اسلامي بر اساس نرم افزارهاي كتابخانه اي فعاليتهاي مختلف درحال انجام است، افزود: درحال حاضر بحث داده كاوي علوم اسلامي در مركزتحقيقات كامپيوتري درقالب پروژههاي مختلف در حال پيگيري است.
جانشین رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به راه اندازي كتابخانه ديجيتالي مركز نور با ده هزار جلد كتاب اشاره کرد و گفت: در راستاي استاندارد سازي كتابخانههاي ديجيتال با فضاهاي جديد نيازمند كسب تجربه و تعامل با نهادهاي فعال در اين زمينه مي باشيم.
حجتالاسلام بهرامی، استانداردهاي فرادادهها و دادهها و استانداردا در تبادلات در كتابخانههاي ديجيتال را از نيازهاي مركز تحقيقات كامپيوتري در فضاي جديد كتابخانه اي عنوان كرد و خواستار همکاری مركز اطلاعات و مدارك اسلامي در این زمینه شد.
وی همچنين به راه اندازي كتابخانه جامع فرهنگي از سوي اين مركز تحت نظر شوراي فرهنگي خبردادوافزود: اين كتابخانه پايگاهي است كه كتابها ي حوزه اسلام و انقلاب اسلامي در آن تجميع خواهند شد.
دكتر سيد مهدي طاهري عضو هيات علمي مركز اطلاعات و مدارك اسلامي نيز در این نشست با اشاره به اين كه بايد مفاهيم كتابخانه ديجيتال، فراداده و مفاهيم مرتبط به اين حوزه به خوبي تبيين گردد، گفت: بايد ابتدا با درك درست مفاهيم يك برنامه گام به گام تدوين و در راستاي آن حركت کرد.
وي ادامه داد: كتابخانه ديجيتال داراي مفهوم و محتواي گسترده است و يك سي دي يا پايگاه آفلاين را نمي توان كتابخانه ديجيتال نامید.
بر اساس گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، طاهری در ادامه افزود: متاسفانه هنور نيازهاي پژوهشگرا ن حوزه علوم اسلامي را به درستي نمي دانيم كه بايد با شناخت نيازها در مسیر استاندارد سازی گام برداريم.