شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با انتقاد از مظلومیت مساجد، گفت: در صورت تحقق زیرساخت‌ها در چشم انداز حوزه، برای هر 500 نفر تربیت یک روحانی پیش‌بینی شده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مرتضی مقتدایی، در نشست مشترک مدیران حوزه‌های علمیه سراسر کشور و مدیران کمیته امداد امام خمینی‌(ره)، در سالن جلسات مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، با اشاره به تحولات عمیق در حوزه‌های شهرستان‌ها، اظهارداشت: امروز با تلاش مسئولین حوزه، در هر استانی علما و روحانیون متنفذ آن منطقه دور هم جمع شده و شورای حوزوی تشکیل داده اند.

وی افزود: ریاست این شوراها شخص نماینده ولی فقیه در استان و یا امام جمعه است، این شورا شخصی را به عنوان مدیر حوزه علمیه استان معرفی می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت در همه استان‌ها با تشکیل این شورا، شبکه سراسری روحانیت ایجاد شده است.

* ایجاد شبکه سراسری حوزه در سطح کشور

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به شبکه سراسری، پیشرفته و مدرن کمیته امداد در سراسر کشور، گفت: در حوزه نیز در همه کشور چنین شبکه مرتبط حوزوی بین حوزه علمیه قم و حوزه‌های سراسر کشور ایجاد شده و امروز تشکیل این جلسه می‌تواند نویدی برای اتصال دو شبکه سراسری کمیته امداد در کل کشور با شبکه روحانیت و مدیریت حوزه‌های علمیه باشد.

* روحانیون مددکار کمیته امداد باشند

وی با تاکید بر این که روحانیون می‌بایست مددکار و حامی کمیته امدا باشند، افزود: هدف از آن جلسه این است که مدیران حوزه‌های علمیه در هر استان مرتبط با مدیریت استانی کمیته امداد باشند؛ زیرا هر دو نهاد نیازهایی دارند که می‌تواند مکمل یکدیگر باشند.

آیت الله مقتدایی با اشاره به این که حوزویان باید خدمات کمیته امداد به محرومین را برای مردم بازگو کنند، گفت: این اقدام تاثیر فراوانی در جذب کمک‌های مالی مردم به سمت کمیته امداد دارد و می‌تواند خیرین و مردم نیکوکار را تشویق کند.

عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: حوزه‌های علمیه مشکلاتی دارند که با محوریت مسجد حل می‌شود؛ بنابراین باید امام جماعت مسجد، محور فعالیت‌ها و محل رجوع مردم باشد، کمیته امداد نیز می‌بایست امکانات خود را در اختیار امام جماعت قرار دهد تا او مشکلات را حل کند.

وی با اشاره به کمبود مسجد و روحانی در کشور، اظهارداشت: در چشم انداز بیست ساله، در سال 1404 جمعیت کشور 100 میلیون می‌رسد در چشم انداز حوزه نیز پیش بینی شده برای هر 500 نفر یک روحانی تربیت شود؛ البته هنوز امکانات مالی و زیرساختی و آموزشی این مسئله تأمین نشده است.

آیت الله مقتدایی، یادآور شد: اگر بخواهیم طبق این سند روحانی تربیت کنیم، باید پذیرش امسال را حداقل 4 برابر افزایش دهیم؛ در حالی که جوانان اشتیاق فراوانی برای تحصیل در حوزه دارند، ولی ما ظرفیت پذیرش همه آنها را نداریم.

* انتقاد از کم توجهی به حضور رحانیون در فعالیت‌های کمیته امداد

وی با اشاره به این که نیاز به روحانی در داخل و خارج از کشور فراوان است، گفت: متأسفانه در مجموعه ساختاری که کمیته امداد ایجاد کرده هیچ جایی برای حوزه نیست و کمکی هم از حوزه گرفته نمی شود؛ در حالی که در هر استان یک شبکه حوزوی برقرار شده و همه حوزه‌ها تحت پوشش این شبکه هستند و می‌توان از آن استفاده کرد.

بر پایه این گزارش، در این نشست به پیشنهاد آیت الله مقتدایی و انواری، کمیته سه جانبه‌ای متشکل از نماینده مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، نماینده مدیران حوزه‌های سراسر کشور و نماینده کمیته امداد تشکیل می‌شود تا راه‌های تعامل حوزه و کمیته امداد را بررسی و برای امضا و تصویب تفاهم نامه به مدیران کل استان‌ها ارائه گردد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha