به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست که در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، هر یک از پیشکسوتان عرصه تبلیغ، به بیان تجربیات خود پیرامون نوآوری در تبلیغ پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی خوانساری در این نشست با اشاره به اهمیت تشکیل تشکل مبلغان نخبه کشور با هدف دست یابی به ساختار مناسب در امر تبلیغ، اظهارداشت: باید سازوکاری در پیش گرفته شود تا مبلغان با افزایش سطح آگاهی خود، این بصیرت را به مردم نیز انتقال دهند؛ و با توان علمی در برابر شبهاتی که مطرح میشود، قدرت پاسخگویی مناسب داشته باشند.
وی با بیان اینکه افزایش بصیرت مردم و بیان اثرات و جایگاه ولایت فقیه، از مهم ترین وظایف طلاب و و مبلغان است، افزود: مبلغان باید برای مردم شرح دهند که ادعای ولایی بودن، بدون اعتقاد به ولی فقیه و نظام اسلامی، ادعای پوچ است، البته در این رابطه دلایل و بینههای محکم را برای مردم ارایه کنند.
* راهاندازی تشکل نخبگان تبلیغ
در ادامه نشست، حجتالاسلام والمسلمین واعظی اردکانی با ذکر این مطلب که ایجاد تشکل در میان نخبگان تبلیغ از مباحث ضروری است، گفت: ایجاد تشکل نخبگان تبلیغ و استفاده از ظرفیتهای استانی با مشارکت علمای بلاد از مهم ترین اموری است که در حال حاضر می تواند در موفقیت طرحهای تبلیغی، نقش آفرین باشد؛ در این زمینه نهادهای تبلیغی کشور نیز می توانند در این تشکل جای گیرند و در قالب طرحهای کاربردی، تجربیات خود را در اختیار یکدیگر قرار دهند.
* ضرورت بهرهگیری مبلغان از تحقیقات میدانی
حجتالاسلام والمسلمین لونی یکی دیگر از خطبای شرکتکننده در این نشست نیز با اشاره به اهمیت بهره گیری مبلغان از تحقیقات میدانی و پژوهشهای نظری در خاطرنشان کرد: مبلغان به دلیل جنس فعالیت شان به بدنه اصلی جامعه متصل شده اند و بیشترین نقش را در دین داری مردم و جامعه ایفا می کنند؛ از طرفی نهادهای اجرایی در زمینه تبلیغ می بایست با تجمیع فعالیتهای خود به منظور توان افزایی و پرهیز از موازی کاری زمینه ارایه پژوهشهای حوزوی را در بدنه فعالیتهای تبلیغی فراهم آورند.
این استاد حوزه ادامه داد: مبلغان، دارای تجربیات فراوانی در عرصه برنامه ریزیهای فرهنگی هستند و نباید این توان علمی و اجرایی و تجربی از بین برود؛
حجتالاسلام والمسلمین لونی خاطرنشان ساخت: برگزاری این گونه اتاقهای فکر در امر تبلیغ امری مهم و ضروری است و باید از تجربیات نخبگان این عرصه به خوبی استفاده شود؛ همچنین دفتر تبلیغات اسلامی می بایست از توان علمی و ذهنی و تجربیات نخبگان و علمای استانهای کشور در این زمینه نیز بهرههای بیشتری ببرد.
* نقش برجسته در عزاداری سیدالشهداء
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین ترابی هم در سخنانی گفت: یکی از تحولات مثبت که به مدد توفیقات مبلغان و وعاظ و علمای کشور در ایران شکل گرفته است، خارج شدن مجالس عزاداری از محوریت مداحی صرف بوده است، به طوری که هم اینک نقش منبرها در عزاداریهای سیدالشهدا(ع) بسیار برجسته است.
وی ادامه داد: در گذشته به دلایل متعدد استقبالی که از مداحی ها صورت می گرفت را در منبرهای قبل از مداحی شاهد نبودیم، ولی در سالهای اخیر منبرهای مجالس عزاداری بسیار پررونق تر از سالهای پیش شده است.
حجتالاسلام والمسلمین ترابی، افزایش حلقههای معرفت در شهرهای مختلف به ویژه قم را یکی از راههای تقویت باورهای مذهبی و پاسخ به شبهات مردم به ویژه نسل جوان عنوان کرد و افزود: به روز آوری تبلیغ و نقد فرقههای نوظهور با رعایت اصل عدم تبلیغ این گروههای منحرف از دیگر نکاتی است که می تواند کارایی تبلیغی کشور را افزایش دهد.
* تزکیه نفس؛ بهترین شرط موفقیت تبلیغ
حجتالاسلام والمسلمین گنجی نیز در این نشست، تربیت درونی و تزکیه نفس طلاب و مبلغان را از مهم ترین شروطی دانست که یک طلبه و مبلغ می بایست به آن دست یابد.
وی ادامه داد: یک مبلغ ممتاز و نخبه کسی است که اول، خود را اصلاح کند و تمام مواردی را که به مردم عرض میگوید را پیش از آن در نفس و وجود خودش تمرین کند.
این خطیب حوزوی، الگوگیری از سلوک بزرگان حوزه را از مهم ترین وظایف مبلغان ذکر کرد و افزود: علمایی که در شهرستانها، به وعظ و خطابه می پردازند می بایست از علم و فضیلت و کمال اخلاقی برخوردار باشند و یا حداقل قریب الاجتهاد باشند تا بتوانند تحول آفرین باشند.
* لزوم تجهیز مبلغان به کتب تخصصی
در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین وزیری هم در سخنان کوتاهی تجهیز نخبگان به کتب تخصصی را یکی از راههای افزایش کارایی تبلیغی دانست و اظهارداشت: اگر این کتب در اختیار مبلغان نخبه قرار گیرد، نقش مهمی در افزایش بهره وری تبلیغی خواهد داشت.
وی، پیگیری و رفع مشکلات عمومی مبلغان را از وظایف مهم نهادهای تبلیغی ذکر کرد و گفت: یک مبلغ وقتی برای مدتی در منطقهای از کشور به تبلیغ می پردازد، اگر مشکلی برای خانواده وی از هر لحاظ پیش بیاید، نهادی می بایست پیگیر مشکلات آنها باشد.
* بررسی مباحث مهم در افزایش کارآیی تبلیغی
حجتالاسلام والمسلمین محمدی دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی به بررسی مباحث مهم در افزایش کارایی تبلیغی در کشور پرداخت.
وی تصریح کرد: بیان مباحث اخلاقی، تربیتی سیاسی و اجتماعی که بتواند راه درستی را پیش روی مردم قرار دهد از مهم ترین وظایف مبلغان است؛ بنابراین مبلغان می بایست از مطرح کردن مباحث تکراری در یک منطقه جلوگیری کنند.
*تاکید بر مستمر بودن تعامل نخبگان تبلیغ
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، یکی دیگر از شرکتکنندگان این نشست با تاکید بر مستمر بودن جلسات اتاق فکر و تعامل نخبگان تبلیغ، اظهار داشت: تخصصی شدن تبلیغ یکی از راههای موفقیت در این امر است، زیرا تخصصی شدن تبلیغ می تواند کارایی مبلغان را در عرصههای مختلف علمی و اعتقادی افزایش داده و با پرهیز از موازی کاری، توان آنان را در موقعیتهای مختلف به بهترین شکل به کار گرفت.
حجج اسلام والمسلمین ماندگاری و میرباقری نیز در این نشست به بیان دیدگاههای خود در خصوص افزایش توان تبلیغی مبلغان کشور با تاکید بر تخصصی شدن تبلیغ پرداختند.