شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رسانه ملی در برخی سریال‌های تلویزیونی سطحی از زندگی ایرانی را نشان می‌دهد که بخشی از جامعه توان ایجاد چنین زندگی را ندارند و عملا فرهنگ مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کنند.

به گزارش مرکز خبر حوزه حجت‌الاسلام علیزاده از فضلای حوزه علمیه قم در هشتمین نشست از سلسله‌ نشست‌های تبیین مکتب اهل‌بیت(ع) با موضوع (بازخوانی سبک زندگی طلبگی در پرتو آموزه‌‌های مکتب تربیتی نجف) که امروز در سالن جلسات مؤسسه فرهنگی دار‌الهدی قم برگزار شد: با تبیین اخلاق و معیشت در زی طلبگی گفت: امروز ایجاد هویت اجتماعی بر اساس سبک زندگی فردی است که او را بر این اساس شناخته و مورد قضاوت قرار می‌دهند.

وی افزود: سبک زندگی در عصر جهانی شدن شیوع پیدا کرده و به سوی یکدستی پیش می‌رود؛ البته این مسئله به ‌خاطر گفتمان غالب در فضای عمومی است که جهانی شدن با ابزار‌های خود آن‌را پیش می‌برد.

حجت الاسلام علیزاده سرمایه‌داری مصرف‌گرایی، لذت‌جویی و... را از فرآورده‌های سبک زندگی مدرن غربی بر شمرد و بیان داشت: امپریالیزم سرمایه‌داری این نوع سبک زندگی‌را به فرهنگ ما پمپاژ می‌کند.

وی یاد‌آور شد: به علت توسعه ابزارهای ارتباطی، تسهیل در رفت و آمدها، زی طلبگی با خطر مواجه شده ‌است؛ بنابراین برای حفظ زی طلبگی نباید نسبت به زهد، قناعت و انفاق کم‌توجه بود.

حجت‌الاسلام علیزاده با بیان این‌که باید منش بزرگان و سلف حوزه الگوی ما باشند، خاطر نشان کرد:‌اگر بخواهیم زی طلبگی حفظ شود، باید نظام نیاز‌های مصرفی را توسعه ندهیم و آن‌قدر داشته باشیم که محتاج دیگران نباشیم.

وی با ابراز تأسف از تبلیغ مصرف‌گرایی در رسانه ملی، گفت: برخی سریال‌های تلویزیونی سطحی از زندگی ایرانی را نشان می‌دهد که بخشی از جامعه توان ایجاد چنین زندگی را ندارند فرهنگ مصرف‌گرایی را تبلیغ می‌کنند.

سخنران این نشست یاد‌آور شد: با راه‌اندازی شبکه بازار، تبلیغ مصرف‌گرایی دوچندان شد؛ چراکه این شبکه به‌ جای کار تجاری حرفه‌ای برای تجار، به مصرف‌گرایی را به خانواده‌ها آموزش می‌دهد.

این محقق حوزوی با بیان این که طلاب باید مواظب باشند در فضای زندگی مدرن مصرف‌گرا قرار نگیرند. ابراز داشت: یکی از آفت‌های زندگی مدرن بحث وام‌های بانکی است باید از این وام‌ها دوری کنیم؛ چرا که نظام سرمایه‌داری برای این که مصرف‌کرایی را توسعه دهد آن را فرهنگ سازی کرده و بخشی از زندگی مردم را به سمت و سوی پرداخت اقساط گرایش داده است.

حجت‌الاسلام علیزاده به سبک زندگی در آمریکا اشاره کرد و گفت: از دست دادن شغل در آمریکا بزرگترین کابوس و پیچیده‌ترین مشکل یک شهروند آمریکایی است؛ چون نظام سرمایه‌داری سبک زندگی را بر اساس استقراض بانکی قرار داده و اگر فردی شغل‌ خود را از دست دهد، دیگر هیچ اعتباری نخواهد داشت.

وی در پایان با اشاره به آیات و روایات بیان داشت: منطق زندگی در اسلام، رسیدن به حیات طیبه است و باید مواظب باشیم سبک زندگی غربی به زندگی ما سرایت نکند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha