به گزارش مرکز خبر حوزه، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه چهارمین مسابقات کشوری قرآن کریم که بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان نجمه خاتون آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) در قم برگزار شد، درک مفاهیم قرآن را برای تحول در زندگی فردی و اجتماعی افراد ضروری دانست.
وی افزود: ممکن است که افراد از نظر ظاهری و فیزیکی با هم مشابه باشند، ولی درک انسان ها از حقایق هستی متفاوت است و این مسئله موجب تفاوت در انسان ها می گردد.
دکتر لاریجانی با بیان این که فرهنگ وتمدن غرب، انسان را موجودی مکانیکی در نظر گرفته است، خاطرنشان ساخت: آنچه در جهان به عنوان حرکت اقتصادی وجود دارد، انسان ها را مانند ماشین های مکانیکی در نظر گرفته است، در حالی که بر اساس قرآن، انسان دارای جایگاهی ارزشمند در نظام هستی می باشد.
وی با تأکید بر این که جامعه ای که هویتش قرآنی نباشد، رفتار و سلوکش تغییر می کند، تصریح نمود: اگر به مشکلات موجود در جامعه بنگریم، متوجه می شویم که دلیل این کار، اشکالی است که جوامع درباره قرآن دارند و از آموزه های آن بی بهره هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: قرآن کتاب سعادت است و اگر جامعه ما بخواهد جامعه ای مکانیکی نباشد، باید به کلام الله مجید مراجعه کند و با عمل به دستورات آن، به سعادت دنیوی و اخروی برسد.
وی در ادامه توحید و عدالت را از مهم ترین آموزه های قرآن برشمرد و اذعان داشت: در جامعه اسلامی، فکر توحیدی باید بر تمامی امور کشور غلبه داشته باشد. توحید باید در زبان و عمل تمامی افراد جامعه باشد.
دکتر لاریجانی ادامه داد: انسانی که با عقلانیت زندگی و با اختیار، برنامه خود را تدوین می کند، باید در این عرصه، تمام توجهش به توحید باشد.
وی درباره اهمیت عدالت در جامعه اظهار داشت: عدالت، امری است که با آن تقوا معنا می یابد. وقتی درباره عدالت سخن می گوییم، باید مؤلفه های آن را از قرآن برداشت کنیم و آن را در جامعه جاری سازیم.
در ادامه، محمد انصاری، مدیر عامل دارالقرآن امام علی بن ابی طالب(ع)، با بیان این که در جامعه کنونی، توجه به قرآن، بیش از هر زمانی لازم می باشد، گفت: امروز، برای نجات از گمراهی های موجود، هیچ پناهی جز قرآن وجود ندارد که در این عرصه، باید با همکاری تمامی نهادها، کارها را پیش بریم.
وی افزود: دارالقرآن امام علی بن ابی طالب(ع) با حضور فعال در این عرصه و برگزاری مسابقات، محافل و کلاس های قرآنی در کشور، تلاش دارد گامی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه بردارد.
انصاری با اشاره به برگزاری 17دوره مسابقات قرآنی از آغاز فعالیت این دارالقرآن خاطرنشان کرد: تا امروز، ده دوره مسابقات قرآن در استان تهران برای خواهران و برادران، چهار مسابقه کشوری قرآن برای برادران و سه مسابقه کشوری ویژه خواهران برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: دارالقرآن امام علی بن ابی طالب(ع) در 18 استان کشور نمایندگی دارد و در آینده ای نزدیک در تمام استان ها دارای نمایندگی خواهد شد.