به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر "سیدزهیر مسیلین"، محقق و اندیشمند اهل کشور تونس، پیش از ظهر امروز در هشتمین پیش نشست تخصصی چهاردهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی با عنوان "بررسی تحولات اخیر در جهان و دنیای اسلام" که در محل سالن شهید عارف حسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به تحولات تونس و علل و عوامل آن، اظهار داشت: تونس، از سال 1959میلادی که از اشغال فرانسه آزاد شد تا کنون، تنها دو رئیس جمهور و آن هم از یک حزب بر این کشور حکومت میکردند.
وی افزود: این تک حزبی بودن در مشکلاتی را به وجود میآورد که از جمله مهمترین آنها بسته بودن فضای سیاسی، منع فعالیت احزاب مخالف حکومت و در نهایت تسلط "بن علی" بر کشور بود.
این محقق و اندیشمند تونسی یادآور شد: در دوره "بن علی" هیچ منبع اقتصادی در کشور تونس وجود نداشت، مگر این که او و خانواده اش در آن سهمی داشته باشند؛ این بدان معنی است که ثروت تونس همیشه در جیب "بن علی" و خانواده او بود.
وی اضافه کرد: در دوران "بن علی"، جوانان بسیاری بیکار بودند؛ به گونه ای که طبق آمار رسمی حکومت، 30درصد از جوانان به سن کار رسیده در کشور تونس بیکار بودند که این در نوع خود یک فاجعه بود.
دکتر "سیدزهیر مسیلین"، افزود: ترویج فحشا و رسمی کردن آن در تونس نیز از جمله اقدامات حکومت تونس در زمان "بن علی" بود که رفته رفته زمینه اعتراض مردم مسلمان بر علیه حکومت را فراهم میکرد.
وی ادامه داد: مخالفین "بن علی" و حکومت او هم در سالهای پیش همواره در محرومیت و عذاب بودند و این چیزی نبود که بتواند رضایت مندی مخالفین را ایجاد کند.
این محقق و اندیشمند دینی تونسی در ادامه ارزیابی وضعیت کشور تونس در زمان حکومت "بن علی" و عللی که باعث اعتراضات مردمی و در نهایت سرنگونی او شد، گفت: در زمان حکومت "بن علی"، در نمازهای جمعه مدام تبلیغ "بن علی" و حکومت او بود و دائم گفته میشد که "بن علی" چه کرد.
وی افزود: در نتیجه اقدامات حکومت "بن علی" و از طرفی بی توجهی به خواستهای مردم، احساس حقارت در ملت تونس رو به گسترش بود و این همان نکته ای بود که آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران به آن تأکید داشتند.
دکتر "سیدزهیر مسیلین"، با بیان این که در قیام مردم تونس همه مردم با هم بر علیه حکومت و حزب حاکم بودند، گفت: "بن علی" شخصیتی بود که غرور او زبانزد همگان بود، اما وقتی مخالفت جدی مردم را دید به التماس از ملت پرداخت.
وی در پایان با تأکید بر این که تحول در کشور تونس به معنای واقعی کلمه بیداری اسلامی بود، گفت: انتخابات اخیر تونس به وضوح نشان داد، ملت این کشور خواهان اسلام و پیاده شدن احکام اسلامی هستند.