شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

چهاردهمین جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی، امروز به همت پژوهشکده انقلاب اسلامی پژوهشگاه بین المللی المصطفی در سالن شهید عارف حسینی مجمتع آموزش عالی امام خمینی(ره) آغاز به کار کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام خیری، معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی دراین مراسم گفت: امروز زحمات مصلحان به بار نشسته و شجره طیبه اسلام در اعماق فطرت انسان‌ها ریشه دوانیده و شاخصه‌ها عقلانی و عدالت‌خواهی در مقابل استکبار ستیزی و عزت‌مندی بر ساقه و تنه خداجوی و حقوق الهی و انسانی، غایت‌مداری، امیدواری، آینده نگری سر برافراشته و روز به روز به طراوت و شادابی آن افزوده شده و عرصه را برای میدان جولان و یکه‌تازی خبیث استکبار و ظلم بر پایه عقل‌ستیزی و هوای نفس تنگ کرده است.

وی ادامه داد:‌ البته سردرمداران استکبار جهانی،‌ راهی به دنبال استمرار حیات ننگین و جان ناپاک خود می‌گردند و فشارهایی بر ایران، سوریه، لبنان، عراق، بحرین، یمن و ... وارد می‌کند، ولی باید بدانند که ره به جایی نخواهد برد.

حجت‌الاسلام خیری با بیان این که با برگزاری جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی،‌ از محققان، اندیشمندان و فرزانگان برتر سال 89 و 90 و نویسندگان و مقلات در موضوع بیداری اسلامی تجلیل به عمل می‌آید، اظهار داشت: این افراد و دانش‌آموختگان المصطفی می‌توانند عزم خویش بر احیای تمدن و فرهنگ اسلام جزم کنند و با کاری هدفمند و جهت‌دار و هم‌افزایی استعداد‌ها و خلاقیت‌ها، برای تولید نظریات و اندیشه‌های ناب بهره گیریم.

وی با اشاره به ضعف کشورهای اسلامی در توسعه معارف اسلامی در عرصه بین‌المللی اظهار داشت:‌ متاسفانه، به رغم پیشرفت‌های علمی به ویژه در حوزه علوم انسانی و اسلامی در داخل کشور، در عرضه و نشر آثار علمی در سطح جهان، توفیق چندانی نداشته‌ایم.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی افزود: لازمه موفقیت دراین عرصه، شناخت فضاها و ظرفیت‌های بین‌المللی جهان اسلام و به روز رسانی قلم و سبک نگارش و بهره‌گیری از راهکارهای برقراری گفتمان علمی نظیر جشنواره‌ها و همایش‌های بین‌المللی است.

حجت‌الاسلام خیری، المصطفی را نهادی با ظرفیت بالای بین‌الملی در عرصه تولید و نشر آموزه‌های اسلام ناب برشمرد و گفت:‌ امکان تحقق این مهم برای هیچ نهاد و مجموعه علمی نظیر آنچه که برای المصطفی فراهم است، فراهم نیست؛ به طوری که حضور طلاب و دانش‌آموختگان با نشاط، با انگیزه، متخصص و علاقه‌مند در اقصی نقاط جهان و همچین نمایندگی‌های پرنشاط در کشورهای مختلف که با انگیزه کافی، فرصت مغتنمی را در اختیار این مجموعه فرهیخته و فاخر قرار داده است.

معاون پژوهش پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی در ادامه با اشاره به ساختار این پژوهشگاه، خاطرنشان ساخت: این پژوهشگاه ‌دارای شش پژوهشکده به نام‌های اسلام وغرب، انقلاب اسلامی، اخلاق، تعلیم وتربیت، علوم انسانی و مطالعات منطقه‌ای است که در سه سال فعالیت خود، 266 طرح را در دستور کار خود قرار داده‌ است و در کنار فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی، تدوین متون درسی را نیز برعهده گرفته است.

حجت‌الاسلام خیری یادآور شد:‌ پژوهشگاه، تلاش می‌‌کند که با جذب هیئت علمی از میان دانش‌آموختگان المصطفی و فرهیختگان جهان اسلام، هداف خویش را تحقق بخشد و در این راستا برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی در داخل و خارج از کشور، نظیر همایش اسلام و مسیحیت در گرجستان و روسیه و...، زمنیه‌سازی برای برگزاری دروه‌ها و حلقات کاروزی پژوهشی طلاب و دانش‌آموختگان المصطفی و... از جمله این اقدامات است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha