به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، معاونان حوزه علمیه استان کردستان در دیدار با ماموستا مجهتدی، امام جمعه سنندج به ارایه بحث در خصوص راه های تقویت وحدت در بخش های مختلف این استان پرداختند.
ماموستا مجتهدی در این نشست با بیان اشتراکات شیعه و سنی اظهار داشت: به گفته سیوطی از علمای اهل سنت، در زمان حکومت امام زمان(عج) امت واحده اسلامی مشتکل از شیعه و سنی و سایر فرق ایجاد شده و انسان ها در دین به یک وحدت می رسند.
وی افزود: وقتی سلمان(ع) «منا اهل البیت(ع)» لقب می گیرد و بلال حبشی و برخی از اصحاب بزرگ رسول خدا(ص) که اصالتاً اهل آن دیار نبودند از مقربان حضرت می شوند و ابوجهل که عموی پیامبر(ص) است طرد می شود، می توانیم به این نتیجه برسیم که حضرت، از جانب خداوند، تقوا محوری را در دستور کار خود قرار داده اند و خویشاوندی و قوم و نژاد را دلیلی بر برتر بودن کسی نمی دانستند.
امام جمعه سنندج با ارایه مطالبی پیرامون اهمیت پرداختن به مساله اخلاق در سطح اجتماع، تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) محور وحدت آفرین در میان تمام مسلمان است؛ ایشان نقطه مشترک اعتقاد و نقطه تمرکز عواطف همه مسلمانان است و ما می توانیم با عمل به دستورات آن حضرت و در سایه پر مهر ایشان به وحدت برسیم.
حجت الاسلام محمودی، معاون تهذیب حوزه علمیه کردستان نیز در این دیدار با تبریک دهه فجر و هفته وحدت بر لزوم افزایش همگرایی دینی در کشور بر محور وحدت، تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری در سال 88 در سنندج اظهارداشتند که شیعه ای که پشت سر اهل تسنن سخن چینی می کند و اهل تسننی که پشت سر شیعیان به سخن چینی می پردازد، نه شیعه است و نه سنی؛ بلکه خواسته یا ناخواسته به مزدوری دشمن در آمده است.
وی یکی از عوامل اصلی تفوق تمدن اسلامی در دوران شکوفایی مسلمانان را وحدت آنان دانست و افزود: در آن دوران طلایی، مرزی بین کشورهای اسلامی وجود نداشت و مسلمانان همگی خود را وام دار تمدن اسلامی می دانستند؛ یکی از دلایل شکست ایرانیان از مغول ها هم نداشتن وحدت بود که باعث شد که خسارات وحشتناکی به کشور و مردم ایران زمین وارد شود.
حجت الاسلام محمودی با ارایه پیشنهاد برگزاری جلسات عمومی اخلاق با حضور علمای اهل تسنن و تشیع، اظهارداشت: این نشست های عمومی باعث تقویت روحیه اخلاقی در بین مردم استان می شود و به عنوان الگویی عملی برای وحدت در مشترکات دینی مطرح می شود.