به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمين عليرضا اعرافی، رئيس جامعةالمصطفی (ص) العالمیه، شب گذشته در جمع شرکت کنندگان در المپیاد قرآن و حدیث المصطفی، در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با ذکر این مطلب که پیامبر اکرم(ص) تمام فضایل انبیای الهی و ادیان گذشته را با خود داشتند، اظهارداشت: همه ما نسبت به پیامبر گرامی اسلام و قرآن وظیفه مند هستیم و باید به این وظیفه در حد توان عمل کنیم.
وی افزود: ایمان به خدا، اطاعت از رسول، محبت نهایی به پیامبر و خدا، تولی، تعظیم در برابر حضرت، تاسی به پیامبر(ص)، نصرت پیامبر و زیارت حضرت از جمله وظایفی است که خداوند در قرآن ما را به انجام آن در قبال نبی مکرم اسلام امر کرده است.
رئيس جامعةالمصطفی (ص) العالمیه در ادامه بر لزوم عمل به وظایف مسلمان در قبال قرآن اشاره کرد و گفت: همه ما نسبت به این کتاب آسمانی و رسول مهر و روشنایی وظایفی داریم که باید نسبت به آن حساس باشیم؛ اقدام عظيم انتشار قرآن در جهان نيازمند هماهنگی، همدلی و همفكری همه است و انديشه و تكريم قرآن بايد مانند خون در رگهای برنامههای ما جريان و پيدا كند.
وی ادامه داد: طلاب و استادان جامعةالمصطفی(ص) بايد يك شجره طيبه و پيكره قرآنی شوند، تا منظومه كلان قرآنی در المصطفی(ص) شكل بگيرد، بنابراین هر دانش آموخته المصطفی(ص) بايد با قرآن مأنوس و مشهور باشد و در ميان همه مسلمانان به اهتمام به قرآن شناخته شويم.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی بر لزوم ساری بودن گفتمان و پيام قرآنی در میان طلاب و فضلای حوزه تاکید کرد و گفت: طلبه المصطفی(ص) و همسران و فرزندان آنان بايد قرآنی باشند و محيط كار اداری و تشكيلاتی بايد بوی قرآن بدهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هر طلبه ما در هر درس و رشتهای بايد حافظ قرآن حتی به صورت موضوعی و يا چند جزء باشد و خلق و اخلاق او قرآنی باشد و به پيامبر(ص) تأسی كند؛ قرائت روزانه قرآن را بايد داشته باشيم.
وی با بیان این مطلب که باید قرآن مونس و همراه ما در همه شرايط و احوال باشد، تصریح کرد: فعاليتهای متنوع قرآنی میبایست در طول سال برقرار باشد و نهضت قرآنی تداوم و استمرار داشته باشد.
وی با اشاره به تدوین 500 پایان نامه قرآنی از سوی طلاب المصطفی، اظهارداشت: در 5 سال گذشته 500 پاياننامه نوشته شده كه میبایست رشد كمی و كيفی پيدا كند؛ همچنین ورود در حوزه دايرةالمعارف و موسوعههای قرآنی ضروری است؛ زيرا دنيا امروز نيازمند اين مقولههاست.
رئيس جامعةالمصطفی (ص) العالمیه خاطرنشان کرد: یکی از وظایف دیگر ما در قبال قرآن، گسترش فرهنگ و هنر قرآنی در عرصههای مختلف است که باید در این زمینه نیز گامهای جدی برداشته شود و تمام هنرها را برای خدمت به قرآن به کار بگیریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر این مطلب که باید پیام قرآن از ایران به سراسر جهان منتشر شود، اظهارداشت: نگارش انواع تفسير ترتيبی و موضوعی لازم است! البته ترجمه قرآن به چينی انجام شده و بايد با سرعت بيشتری پيش رود و ميان نهادهای درون و بيرون ايران هم افزايی قرآنی وجود داشته باشد تا پيام قرآن از ايران به همه عالم منتشر شود.
رئيس جامعةالمصطفی(ص) بر لزوم تدوين سريعتر منشور جامع قرآنی تأكيد كرد و گفت: منشور جامع قرآنی جامعةالمصطفی(ص) تا 6 ماه آينده تدوين میشود؛ اين منشور، نقشه راه قرآنی و حديثی المصطفی(ص) خواهد بود تا در پرتو آن و با اتحاد و همدلی نور قرآن را در همه عالم گسترش دهيم.
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی بر لزوم ايجاد رشتههای جديد و گسترش مؤسسات قرآنی و دارالقرآنها تأكيد كرد و گفت: حدود 800 حافظ كل قرآن در المصطفی داريم، اما بايد به روزی برسيم كه هشت هزار حافظ قرآن داشته باشيم.