به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین اختری در سلسله نشستهای گفتمان عقاید و اندیشهها و در محل سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد، اظهار داشت: خیزش ملتهای مسلمان در حال اوج گیری است.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که در آینده نزدیک تحولی عظیم در جهان رخ خواهد داد، گفت: همانگونه که وعده امام خمینی(ره) به فروپاشی شوروی تحقق یافت، وعده مقام معظم رهبری هم در حال تحقق یافتن است.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: آنچه که امروز در اروپا و آمریکا می بینیم، نشانه به بن بست رسیدن مکتب لیبرالیسم و شکست سرمایه داری است و این چیزی است که امام خمینی(ره) وعده آن را داده بودند.
وی با اشاره به فرارسیدن سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: یکی از دست آوردهای انقلاب اسلامی ایران و یکی از بزرگترین ثمرات تفکر امام راحل، تأکید بر وحدت و یکپارچگی مسلمانان است.
حجت الاسلام و المسلمین اختری افزود: امام راحل نه تنها بعد از پیروزی انقلاب ندای وحدت بین مسلمانان را سر دادند، بلکه امام از آن روزهایی که هنوز انقلاب به پیروزی نرسیده بود و حتی از سال 42، بر ضرورت وحدت بین شیعه و سنی تأکید داشته آن را از برنامههای ضروری امت اسلام می دانستند.
وی با بیان این که ضرورت اهمیت دادن به بحث تقریب مذاهب از چند وجه اهمیت دارد، گفت: از نظر عقلا، مسئله وحدت امری مطلوب بوده و حتی اختصاص به مسلمانان هم ندارد، بلکه غیر مسلمانان هم آن را مطرح می کنند.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: از منظر اجتماعی هم باید گفت همه ملتها امر وحدت را یک امر صحیح دانسته و همه را به آن دعوت و برای آن تلاش می کنند.
وی گفت: بالاتر از اینها، شرع مقدس اسلام به ضرورت وحدت تأکید داشته و قرآن هم در آیات مختلف خود به وحدت مسلمین تأکید دارد؛ با این توضیحات بسیار تعجب آور است وقتی می بینیم برخی افراد که اگر چه از نظر علمی دارای جایگاه برجسته ای هستند، اما گاهی سخنانی می گویند که در بین مسلمانان ایجاد تفرقه و نفرت می کند.
حجت الاسلام و المسلمین اختری گفت: این فرمان خداست که در قرآن ذکر شده که انسان نباید به تفرقه در جامعه اسلامی دامن بزند.
وی افزود: قرآن کریم تأکید دارد که اگر امت اسلام دچار تفرقه شدند، دشمنان اسلام بر آنها تسلط یافته و زمینه پیاده کردن سیاستهای آنها بر جامعه اسلامی فراهم می شود.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: در فتنه88 دشمن از اختلافات داخلی سوء استفادههایی را مرتکب شد؛ البته دشمنان همیشه در کمین و منتظر فرصت دخالت در امور مسلمانان هستند.
وی در خصوص ضرورت وحدت میان امت اسلامی گفت: سیره پیامبر اسلام و ائمه معصومین(ع) تأکید به وحدت میان مسلمانان دارد، چنان که امیرالمؤمنین علی(ع) با این که 25سال حق او غصب شده بود، با نظام حاکم بر جامعه اسلامی مخالفت جدی نکرد و گروهی را برای مقابله با آن سازماندهی ننمود، بلکه در کارهای حکومت همراهی کرده و مشاوره می داد.
حجت الاسلام والمسلمین اختری افزود: علمای شیعه هم در طول تاریخ از شیخ مفید گرفته تا علم الهدی و ... در درس علمای اهل سنت حاضر می شدند حال آن که امروزه بسیاری از طلاب اگر بخواهند مطلبی از کتب اهل سنت نقل کنند شاید خجالت بکشند.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: شاید برخی فکر کنند که کار تقریب مذاهب کاری ضروری نیست، بلکه یک کار سیاسی است؛ البته که کار سیاسی است زیرا قرآن تأکید دارد مسلمانان در صورت تفرقه ضعیف خواهند شد.
وی افزود: از رهگذر همین موضوع می توان بیشتر به این نکته پی برد که سیاست ما عین دیانت ماست و بسیاری از علمای طراز اول شیعه به ضرورت وحدت شیعه و سنی تأکید داشتند؛ بنابراین برخی از طلاب نباید از آن علما و رویکرد ائمه اطهار(ع) در این خصوص جلو بیافتند.
حجت الاسلام و المسلمین اختری خاطرنشان کرد: باید با کنار گذاشتن اختلافات شیعه و سنی، ندای اسلام را به 6میلیارد غیر مسلمانی که در کره زمین وجود دارند برسانیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به چالشهای فراروی وحدت امت اسلام اشاره و با بیان این نکته که از چند جهت، جبهه بندیها مقابل وحدت مسلمین است، گفت: دشمنان اسلام به دنبال ایجاد تفرقه و فتنه میان امت اسلام هستند چنان که سیاست استعمارگران و همپیمانان آنها در طول تاریخ این نکته را نشان داده است.
دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در خصوص چالش دیگر فراروی تقریب مذاهب اسلامی گفت: عده دیگر افراط گرایانی هستند که در غالب مسلمانان به ایجاد اختلافات دامن می زنند که البته این مورد هم با سیاسی کاریهای استکبار جهانی صورت می گیرد.
وی افزود: گروه دیگری که مانع ایجاد وحدت هستند، خودیهایی هستند که به سلسله مسائلی دامن می زنند در حالی که ما نباید به عنوان طرفداری از اهل بیت(ع) از خواست آنها که وحدت امت اسلام است جدا شویم.
وی در پایان گفت: ما اگر می خواهیم مکتب تشیع را هم معرفی کنیم، باید بدانیم آن قدر نکات مثبت در این مذهب وجود دارد که اگر همانها را بیان کنیم بسیاری از افراد مجذوب آن می شوند و بنابراین نیازی به تخطئه دیگر مسلمانان و اعتقادات آنها نداریم.