به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار جمعی از طلاب حوزه علمیه مشهد و جهرم با اشاره به ويژگيهاي اخلاقي پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله، يكي از مهمترين موجباب پيشرفت مكتب اسلام را اخلاق كريمه آن حضرت برشمردند و گفتند: طلاب بايد فرصت را غنيمت بشمارند، و هر چه بيشتر در تحصيلات و كسب علوم و معارف اهل بيت عليهم السلام مخصوصاً نهج البلاغه، صحيفه سجاديه و ... اهتمام بورزند، كه هيچ امت و مذهبي به قدر شيعه ذخاير علمي ندارد.
ایشان افزودند: بايد در دوره غيبت بيشتر متوجه باشيم كه ارتباط ما با آقا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف محفوظ باشد، و يادمان باشد كه همه مخصوصاً طلاب، خود را به ايشان فروختهاند؛ و آمدهاند كه نوكر آن بزرگوار باشند و به دين خدمت نمايند.
معظم له با بیان این که بايد كاري كنيم بيشتر بتوانيم اسباب خوشحالي و سرور حضرت حجت(عج) را فراهم نماييم اظهار داشتند: يكي از مهمترين نگرانيهاي حضرت اين است كه مردم و شيعيان خداي ناخواسته در جهل باشند. جهل و ناداني از بدترين بيماريها است كه براي هر جامعهاي در هر حدي كه آن را داشته باشد ضرر و زيان دارد.
این مرجع تقلید با اشاره به این که امام زمان(عج) ميخواهند كه جامعه وابسته به ايشان، جامعه علم، معرفت، حُسن اخلاق و كمالات باشد، تصریح کردند: همه اين برنامهها در هدايتها و معارف اهل بيت عليهم السلام آمده است، حتي همين دعاهايي كه در اختيار ماست اگر در مضامين آن تأمل كنيم ميبينيم كه همه انسانساز است.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی افزودند: كمال انسان و جامعه به دو صفت علم و قدرت است، يعني خداوند عالم است، شما هم بايد علم بياموزيد البته علم ما غير از علم خداوند است. قدرت هم همينطور است كه بايد همه مردم و جامعه توانمند و داراي قدرت باشند.
ایشان با تاکید بر این که اخلاق ائمه عليهم السلام باید در جامعه رواج پيدا كند، تصریح کردند: سيره حضرت رسول اكرم صلوات الله عليه و آله بايد الگو شود. اخلاق پيامبر(ص) كه بالاترين اخلاق است بايد ترويج شود و همه متخلق به آن باشند. اصلاً آن چيزي كه باعث پيشرفت سريع ترويج دين مقدس اسلام شد، اخلاق كريمه آن حضرت بود.
معظمله در ادامه با بیان این که قبل از بعثت، اخلاق ايشان طوري بود كه حضرت را ملقب به امين كرده بودند، تصریح کردند: اين نشان از اين دارد كه همه، ايشان را به واسطه اخلاق نيكو و الهي حتي قبل از بعثت هم قبول داشتند.
* با صداقت و راستی میتوان جامعه را نجات داد
این مرجع تقلید اذعان داشتند: امروز بيشتر از هر زماني جامعه ما به اخلاق احتياج دارد. متأسفانه بداخلاقي در اجتماع زياد شده است و مشكل اصلي همين است. اگر همه مسئولان و مردم فقط در خط اخلاق اسلامي قدم بردارند مشكلات مملكت حل ميشود. با صداقت و راستي ميتوان جامعه را از گرفتاري نجات داد.
ایشان در خاتمه با اشاره به ايام ميلاد با بركت پيامبر(ص) و حضرت صادق (ع) گفتند: باید ببینیم در عمل به دستورات ايشان چقدر اهتمام داريم؟ و تظاهر به معاصي در جامعه ما چقدر است؟ و آيا ما امر به معروف و نهي از منكر ميكنيم يا نه؟ آيا در برابر مسئوليتهاي بزرگي كه در اجتماع به واسطه جهات مختلف بر عهده ما هست احساس مسئوليت داریم يا نه؟ اينها همه مسائلي است كه بايد ببينيم رابطه ما در عمل به تكاليف، با آن بزرگواران تا چه اندازهاي است.