شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 274763
۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۲

دکتر محمد الدسوقی استاد دانشگاه قاهره، شیخ عبدالناصر جبری رئیس دانشکده تبلیغ اسلامی لبنان و آقای توفیق علی وهبة رئیس مركز مطالعات و پژوهش‌های قاهره با آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه دیدار کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این دیدار که با حضور تعدادی از معاونان و مسئولان حوزه برگزار شد، دکتر محمد الدسوقی ابراز داشت: سیاست غربی و آمریکایی این است که هیچ کشور اسلامی از عزت و کرامت برخوردار نباشد و توانمندی لازم برای رویارویی با خطرات و چالش ها را نداشته باشد اما بر خلاف خواست و اراده آمریکا، عزت و کرامت به امت اسلامی باز خواهد گشت.

* الدسوقی: تنها راه مقابله با دشمنان، وحدت اسلامی است

وی با بیان اینکه اسلام، همه ما را سر یک سفره جمع می کند و به وحدت می رساند گفت: تنها راه مقابله با توطئه های دشمنان، وحدت اسلامی است و ما باید ید واحده ای در برابر مستکبران باشیم.

استاد دانشگاه قاهره با ابراز خرسندی از پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه های گوناگون تصریح کرد: انقلاب حقیقی انقلابی است که باعث پیشرفت در عرصه های گوناگون شود و جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریم ها و فشارهای بین المللی به پیشرفت های قابل توجهی در زمینه پزشکی داروسازی، نظامی، فناوری، هسته ای  و ... رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه باید حساسیت ها در روابط بین ایران و مصر زدوده شود گفت: باید کشورهایی مانند مصر و ایران، نماینده قدرت اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی باشند زیرا اسلام، دین اقتدار و نیرومندی است و در آیات قرآن بر آمادگی همه جانبه مسلمانان در برابر دشمنان تاکید دارد.

الدسوقی ادامه داد: دین ما، دین عزت و کرامت است و ما باید دست به دست هم دهیم و وحدت داشته باشیم تا عزت و اعتلای اسلام را در جهان شاهد باشیم.

 * از کودکی با محبت اهل بیت(ع) در مصر بزرگ می شویم

وی به محبت مردم مصر به آل البیت علیهم السلام اشاره و تصریح کرد: همه ما در مصر از این جهت که محب آل البیت هستیم، شیعه ایم و این، حقیقتی است که وجود دارد.

استاد دانشگاه قاهره افزود: ما اگرچه دارای برخی اختلافات فقهی هستیم اما از کودکی با محبت به اهل بیت علیهم السلام بزرگ می شویم.

شیخ ناصر جبری از علمای لبنان هم در این دیدار بر نقش حوزه های علمیه در ترویج گفتمان وحدت اسلامی تاکید کرد و ابراز داشت: امام خامنه ای، با قوت طرح وحدت اسلامی را دنبال می کنند و شایسته است که حوزه علمیه، تمام طلاب و فرزندان خود را با ابعاد حقیقی وحدت آشنا سازد و موجب نشر و عملیاتی شدن این ایده در سطح جامعه شود.

* امام خامنه ای، رهبر امت اسلامی است

وی خاطر نشان کرد: امام خامنه ای تنها رهبر ایران نیست، بلکه ایشان رهبر امت اسلامی است و همه ما در هر جایی وظیفه داریم، نظریات و ایده های ایشان را دنبال کنیم و در این میان، حوزه علمیه نقش تعیین کننده ای دارد.

عضو موسس تجمع علمای مسلمین لبنان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به واسطه پیشگامی در عرصه بیداری اسلامی و پیشرفت های متعددی در عرصه های گوناگون داشته، این شایستگی را  دارد که پرچم رهبری جهان اسلام را در دست بگیرد.

وی گفت: امیدوارم حوزه علمیه علمای بزرگی را تربیت کند تا در سطح جهان اسلام نقش آفرینی کنند و ارتباط با نهادهای دینی جهان اسلام همچون الازهر بسیار مفید خواهد بود.

رئیس دانشکده تبلیغ اسلامی لبنان گفت: باید به گونه ای رفتار کنیم که ما را به شیعه گری یا سنی گری متهم نکنند و در مواضع عمومی از اسلام سخن بگوییم نه مذهب خاصی و در این صورت موفق خواهیم شد.

* انقلاب اسلامی، ترس مردم از زورگویان را ریخت

آقای توفیق علی وهبة رئیس مركز مطالعات و پژوهش‌های قاهره هم در این دیدار گفت: انقلاب اسلامی ایران، ترس مردم جهان از زورگویان و مستکبران را ریخت و به آنها جرات داد تا در برابر ظاغوتیان ایستادگی کنند.

وی افزود: ایران در برابر تمام فشارهای بین المللی ایستادگی و مقاومت کرد و پیروز شد، و پیروزی ملت ایران، انگیزه ای برای سایر ملت ها شد تا راه و رسم مقاومت را در پیش بگیرند.

توفیق علی وهبة با اشاره به پیروزی اسلامگرایان در انتخابات اخیر مصر گفت: با پیروزی اسلامگرایان امیدواریم بیش از گذشته به وحدت اسلامی نزدیک شویم.

* آیت الله مقتدایی: حب اهل بیت، دوستی مردم ایران و مصر را بیشتر می کند

آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه نیز در این دیدار با اظهار خوشوقتی از پیروزی انقلاب مصر گفت: بسیار خوشحالیم که خواسته اکثریت مردم این کشور، اسلام است و امیدوارم قانون اسلامی و انتخاب مسئولان مصر بر اساس آموزه های اسلامی شکل بگیرد و شاهد پیاده شدن احکام اسلام در این کشور باشیم.

وی یادآور شد: حب مردم مصر نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت، دوستی و ارتباط بین دو ملت ایران و مصر را بیشتر می کند و همانطور که مردم ایران، با پیروزی انقلاب از سیطره استکبار جهانی خارج شدند، ملت مصر هم با انقلاب خودشان از سلطه و سیطره طاغوتیان و استکبار درآمدند.

آیت الله مقتدایی با اشاره به پیشگامی و نقش هدایتگری علما و اندیشمندان در انقلاب اسلامی ایران گفت: علما و دانشمندان مصر با بدنه اجتماع ارتباط داشته باشند و به نقش تاریخی خود عمل نمایند.

* انقلاب مصر، معجزه ای الهی بود

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه نیز در این دیدار از انقلاب مصر، به معجزه های الهی تعبیر کرد و گفت: مردم و علمای مصر از پیشینه درخشانی برخوردار بوده اند و چنین انتظاری از مردم مصر می رفت که دست به چنین انقلاب بزرگی بزنند.

وی حفظ دستاوردهای انقلاب را از خود انقلاب مهمتر دانست و خاطر نشان کرد: حضور مردم مصر در میدان التحریر گویای این واقعیت است که آنها تا رسیدن به همه اهداف انقلاب خود از پای نمی نشینند.

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه با تاکید بر اجرای برنامه های منظم برای تامین اهداف انقلاب گفت: مردم مصر می توانند از تجربه های مردم مسلمان در سایر کشورهای اسلامی استفاده کنند.

* پیشینه مصر در وفاداری به اسلام و اهل بیت، درخشان است

حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی قائم مقام حوزه های علمیه و مدیر حوزه های خواهران هم در این دیدار به پیشینه درخشان مردم مصر در علاقه به اسلام و اهل بیت اشاره و تصریح کرد: انقلاب مصر، ثمره تلاش امت بزرگی بود که سالیان سال، پیوند وثیقی با اسلام داشت و ما از انقلاب مصر خوشحالیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحصیل بانوان طلبه در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و ابراز داشت: تحصیلات خوهران در زمینه علوم دینی، سابقه ای طولانی دارد اما به برکت انقلاب اسلامی ایران، این حرکت به شکل سازمان یافته و گسترده در سراسر ایران اسلامی توسعه یافت به طوری که امروز بیش از 60 هزار طلبه در بیش از 340 واحد آموزشی تحصیل می کنند و همین تعداد فارغ التحصیل شده اند.

* میتوانیم شاهد تعامل سازنده بین قم و قاهره باشیم

حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال مدیر حوزه علمیه استان قم هم گزارشی اجمالی از تحصیل طلاب در سطوح مختلف و رشته های تخصصی ارائه داد و گفت: انجمن های علمی متعددی در این حوزه مبارکه تشکیل شده است و بسیاری از اساتید، در قالب این انجمن ها شکل گرفته اند.

وی به تحصیل و تدریس 100 هزار نفر در حوزه های علیمه اشاره کرد و گفت: با توجه به نشاط علمی و سیاسی در نهادهای فرهنگی و دینی مصر، می توانیم شاهد ارتباط و تعامل سازنده بین قم و قاهره باشیم.

در پایان این دیدار یک جلد کلام الله مجید از سوی آیت الله مقتدایی به مهمانان اهدا گردید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha