به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه ، حجت الاسلام و المسلمين اکبر فرجام، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در نشست خبري که در مركز مديريت حوزه علميه خراسان برگزار شد، با بيان اين كه تكريم و تجليل از عالمان ديني و شخصيتهاي تأثيرگذار در روند حركت جامعه، پيوندزننده پيشينه و تاريخ آن ميباشند، اظهارداشت: اين كار، عاملي براي شناساندن و به كارگيري اين الگوها و عوامل موفقيت براي نسل سوم انقلاب اسلامي است.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان تجليل از بزرگان را سپاس و شكرگزاري براي نعمتها و تشكر از زحمات و تلاشهاي اين شخصيتها برشمرد و ابرازداشت: به همين جهت حوزه علميه خراسان از سالهاي گذشته براي بزرگاني مانند آيت الله صالحي از اساتيد به نام و با سابقه اين حوزه و مرحوم حاج شيخ هاشم قزويني(ره)، به عنوان استاد بسياري از اساتيد و علماي حال حاضر در مشهد و كشور، همايشهاي ويژهاي برگزار نموده است.
وی اضافه کرد: بر همين اساس، جاي خالي تكريم و تجليل از انقلابيون و عناصر تأثيرگزار در پيدايش و رويش انقلاب اسلامي، احساس ميشد كه با توجه به سيامين سالگرد شهادت شهيد هاشمينژاد در مهرماه امسال، همايشي با عنوان بازشناسي انديشههاي اين شهيد جوانمرد در 27 بهمن در سالن قدس حرم مطهر رضوي برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین فرجام همچنین از شروع كار ستاد این همایش با محوریت مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان و با عضویت نهادهایی چون بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی، اداره كل تبلیغات اسلامي، دفتر تبلیغات، ستاد یادواره شهدای روحانی، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سیمای استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: دبيرخانه دائمي اين ستاد در مدرسه علميه عالي نواب تشکیل شده كه راه اندازي پايگاه اطلاع رساني در فضاي مجازي يكي از اقدامات آن بوده است.
وی در ادامه به تشكيل کمیته علمی و پژوهشی براي اين همايش اشاره و خاطرنشان كرد: اين كميته در چندماه اخیر به جمع آوری اسناد، دست نوشته ها، سخنرانی ها و مقالات علمی شهيد هاشمي نژاد اقدام نموده كه از محصول این فعالیتها در روز همایش در قالب 9 جلد کتاب رونمایی می شود.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به چاپ یک جلد زندگی نامه شهید، همراه با اسناد و مدارک جمع آوری شده، 81 مورد مصاحبه با شاگردان، آشنایان، بستگان و افراد محل تولد این شهید گفت: در فراخوان مقاله نيز به تشخيص کمیته علمی، 12 اثر برای چاپ اقدام شد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان اضافه كرد: روشنفکری دینی، تقابل هویت اسلامی و غربی، مقتضیات زمان در آثار شهید، معیارها و مؤلفه های نو اندیشی، روش شناسی تبلیغی، سردار دلاور، دیدبان بیدار، مجاهد ذو فنون، آسیب شناسی عرفان اسلامی، نگاهی نو به عاشورا پژوهی، حادثه مسجد فیل و عرفان اسلامی و شاخصه های آن از موضوعات اين مقالات است.
وي به بحث تجدید نظر، تصحیح و تعلیق آثار شهید هاشمی نژاد به عنوان یکی از نویسندگان پرکار و موفق قبل از انقلاب اشاره كرد و آنرا از كارهاي مهم و خوب اين ستاد ناميد و افزود: کتابی که آن زمان خیلی معروف و مشهور شد، به نام مناظره دکتر و پیر بود كه این کتاب در تجديد چاپي كه از سوي اين ستاد انجام شده است، در قالب چهار جلد با مستندات و مآخذ آن در حدود 3 برابر حجم قبلي كتاب با نزديك به 1200 صفحه به چاپ رسيده است.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان در خصوص ارتباط هميشگي اين حوزه با رسانهها، بيان داشت: معرفی شخصیتها باید کامل باشد و معرفی های ناقص قربانی کردن شخصیت ها است. وي با بيان اين كه تا به امروز در معرفی شخصیتهای مؤثر حوزه اقداماتی انجام شده است، خاطرنشان كرد: همایشي كه به منظور تكريم حاج شیخ هاشم قزوینی(ره) برگزار شد، مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
وی به تعبير شهيد جوانمردي براي شهيد هاشمي نژاد اشاره كرد و گفت: سه شخصیت مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله واعظ طبسی و شهیدهاشمی نژاد در مشهد در رویش انقلاب اسلامی نقش بی بدیلی داشته اند كه اين شهيد جوانمرد نيز علاوه بر تدريس، داراي قدرت بيان و قلم روان و تأثيرگزار بوده است.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در خاتمه با بیان این که امروز حوزه علميه خراسان می تواند لیستی از افراد و بزرگانی که بايد برای آنها بزرگداشت بگیرد ارائه نمايد،اما این امر نیازمند تلاش و برنامهریزی بيشتري دارد، اظهار داشت: نسبت به معرفي و تجليل از شخصيتها، با نگاهي حوزوي برنامهريزي ميشود، ضمن آن که در اين مراسم از تجربيات همايش هاي گذشته به خوبي استفاده خواهد شد.