شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر استفاده از ظرفیت فیلم و سینما در تبلیغ دین، از ساخت فیلم‌های ترویج‌دهنده خرافات انتقاد کرد.

به گزارش مرکز خبر حوزه دکتر علی لاریجانی در همایش هنر و تبلیغ که امروز در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد،گفت :گاهی در جامعه مضامینی با عنوان هنر دینی مطرح می‌شود که ارتباط چندانی با موضوع اصلی ندارد.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود : رویکرد متعارف به هنر آن است که موجب احساسات شده و انبساط خاطری برای بشر به وجود می‌آورد که در جامعه جهانی امروز این نگاه ابزاری متعارف بوده که انسان باید خوش بگذراند.

وی با بیان این که این موضوع منحصر در هنر نیست، بیان داشت: در حوزه سیاست نیز این مسئله به عنوان ابزار وجود دارد که برای افزایش قدرت از آن استفاده می‌شود و دانش‌های گوناگون نیز به عنوان وسایل لازم برای تسلط بر جهان به کار گرفته می‌شوند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که از اخلاق نیز به عنوان ابزار استفاده می‌شود، اظهار داشت: در دنیای کنونی،‌ اخلاق تنها برای نظم بیشتر جامعه در نظر گرفته شده و مانند سایر جنبه‌ها، ابزاری در اختیار انسان برای پیشرفت و لذت بیشتر از زندگی است و بسیاری از هنرها و لوازم تکنیکی آن نیز نظیر سینما، رادیو و تلویزیون نیز برای تحریک احساسات انسانی به کار برده می‌شوند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت:مواجه با حقیقت از راه فلسفه و اخلاق راه‌های دیگر این کار هستند و هنر نیز مانند این موارد وظیفه خود را ایفا می‌کند

 وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از ساخت برخی فیلم‌ها که به مسائل غیر واقعی مانند رمالی وارتباط با جن می‌پردازد، افزود : این‌ها دستی در غیب ندارند، بلکه بازیگرند ومتاسفانه بسیاری از آثار تولیدی ما پراز این خرافات است

 نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به خاطر این که ظرفیت فکری کاملی در این زمینه وجود نداشته، موجب ساخت چنین برنامه‌هایی شده و این برنامه‌ها سرگرم ساختن مردم به وسیله هنر را داراست.

لاریجانی با بیان این که استفاده از ظرفیت فیلم و سینما در تبلیغ ضروری است، اظهار داشت: برخی اعتقاد دارند که این مسائل ظرفیت حل مسائل دینی را ندارند، هرچند ممکن است امری با خاستگاه متفاوتی به وجود آید که کارکردهای مختلفی داشته باشد

وی اضافه کرد: هنر سینما در غرب تنها برای انبساط خاطر و تهییج احساسات انسانی به وجود آمده است، اما می‌توان برداشت‌های مختلفی از آن داشته و از ظرفیت‌های آن در انتقال مفاهیم دینی استفاده کرد

رییس مجلس شورای اسلامی، حفظ سنت منبر را از ضروریات برشمردو بیان داشت: منابر تاثیر زیادی بر مردم داشته و متفاوت با دیگر ابزارهای تبلیغی است؛ حضور افراد در پای منبر وقداست مساجد نیز فهم افراد را افزایش می‌دهد، وهمچنین حضور یک عالم با لباس روحانیت بر بالای منبر، اطمینان خاطر بیشتری در مخاطبان ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد:منبر نباید به نمایشی از زیبایی‌ها تبدیل شود؛ زیرا وظیفه اصلی هنر و تبلیغ،‌ انکشاف حقایق است و شلوغی در صحبت‌ها و استفاده زیاد از ابزارهای کلامی موجب آسیب به این امر خواهد شد.

لاریجانی، استفاده صحیح و اصولی از آیات و روایات و ابزارهای هنری را مورد توجه قرار دادویادآورشد:استفاده از اصولی از آیات وروایات مخاطبان را به فکر واداشته و تاثیر خوبی بر روی افراد می‌گذارد؛ بنابراین شلوغی در سخنرانی هیچ‌گاه مخاطبان را معطوف به حقیقت نمی‌کند.

وی در پایان ابراز داشت: مخاطبان در پای منبر سخن مبلغ را کلام خدا می‌دانند؛ بنابراین استفاده از این ظرفیت توسط مبلغین کارکرد زیادی دارد و بیان مسائل دیگر مانند تحلیل‌های سیاسی نیز باید با استفاده از منابع قرآنی و احادیث و روایات باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha