به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر حسن بنیانیان عصر امروز در همایش علمی پژوهشی هنر و تبلیغ که در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد با بیان این که نباید تنها به سابقه تاریخی خود اکتفا کرد، گفت: روحانیت در طول 1400 سال موفقترین تبلیغات را داشته است و نباید از رقبایی که در این زمینه با تشیع در حال رقابت هستند غافل باشد.
وی با بیان این که حوزههای علمیه باید به مقوله هنر به صورت جدی توجه کنند افزود: امروز برخی از روحانیون بدون شناخت و توجه به زوایای مختلف هنر به ارزیابی آن پرداخته و در این صورت مخاطبانی که با هنر ارتباط دارند ذهنیت منفی به این قشر پیدا میکنند
این استاد دانشگاه با بیان این که دین عصاره فرهنگ است خاطر نشان کرد بهرهگیری از هنر جزء نیازهای فطری ماست چرا که هر انسانی علاقهمند به زیبایی است و دوست دارد زیبا باشد مگر این که پدیدههای اجتماعی او را تغییر دهند.
بنیانیان با بیان این که هنوز در مقوله هنر تحت تاثیر فرهنگ غرب هستیم بیان داشت: در 200 سال پیش عالم دینی بر جامعه حاکم بود و سلاطینی که میخواستند حکومت کنند لاجرم باید خود را به علما نزدیک میکردند چرا که آنان کانون علم و دانش و از پشتیبانان مردم بودند.
رییس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اظهار داشت با ورود نسل اول روشنفکران غرب زده در فضای سیاسی کشور و ورود متخصصین دارای گرایشهای گریز از دین و کاهش حضور عالمان دینی از متن روابط جامعه و بیتوجهی تاریخی حوزههای علمیه به هنرهای بومی و عدم تناسب آنها با نیازهای جدید باعث شد که هنر اصیل گذشته را به روز نشود و دیگران از این خلاء به خوبی استفاده کنند.
وی با بیان این که مخالفت روحانیت با هنرهای وارداتی به حق بوده اظهار داشت: جوانی که ظاهرش غربی شده نباید بگوییم هیچ مشکلی ندارد بلکه از نظر روانشناسی ذهنیت او نیز به فرهنگ غرب نزدیک شده است.
وی گفت: باید معماری ما اسلامی باشد اگر معماری و محیط ما اسلامی نباشد مکانهای مذهبی هم تحت تاثیر فرهنگ بیگانه قرار میگیرد به طوری که در مناطق آزاد کشور مکانهایی را درست کرده اند که زنان با لباس و پوشش غربی حضور پیدا میکنند و زنان چادری در آنجا تحقیر میشوند.
بنیانیان با بیان این که روحانیت در عرصه فرهنگ نقش افسری را دارد بیان داشت : باید طوری طلاب تربیت شوند تا بتوانند معماری اسلامی را در جامعه ارائه دهند .
عضو هیئت علمی همایش هنر و تبلیغ با اشاره به ظرفیتهای بالقوه و بالافعل در نظام تبلیغات اصیل دینی گفت: نباید مساجدی که محور آن روحانیت است به حاشیه برود اگر عالم دینی در جامعه منزوی شود در واقع دین منزوی شده است.
وی با بیان این که اگر با سرعت ابزارهای نوین را اختیار خود قرار ندهیم فرصتها از ما گرفته میشود تصریح کرد: لحظه به لحظه مخاطبان خود را از طریق ماهوارههای خارجی از دست میدهیم بنابراین باید هنرمندان با روحانیت ارتباط عمیق داشته باشند.