چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

دبیر شورای مدیریت حوزه علمیه کابل از تحصیل 1200 طلبه در 22 مدرسه علمیه این منطقه از کشور افغانستان خبر داد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، دبیر شورای مدیریت حوزه‌ علمیه کابل، روز گذشته در نشست علمی «بررسی برنامه درسی حوزه‌های علمیه افغانستان» که به همت معانت پژوهش و انجمن علمی-پژوهشی اخلاق و تربیت مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم، در سالن شهید مطهری این مجتمع برگزار گردید، با اشاره به اهداف تأسیس شورای مدیریت حوزه علمیه کابل، گفت: این شورا در سال 1386، با هدف تدوین متون و برنامه‌ریزی درسی تشکیل گردید.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به این که مدیران مدارس علمیه کابل، عضو شورای تصمیم‌گیری هستند، افزود: معیار شرایط پذیرش طلاب و نظارت بر علمکرد حوزه‌ها برعهدة هیئت علمی شورای مدیریت که هفت نفر هستند، می‌باشد.

دبیر شورای مدیریت حوزه علمیه کابل با بیان این که 22 مدرسة علمیه زیر پوشش این شورا قرار دارد، ادامه داد: تاکنون توانستیم 1200 طلبه را سازماندهی و برنامه‌های منظم حوزوی را با مشارکت آنها برگزار کنیم.

وی اضافه کرد: در نظام درسی حوزه‌های کابل، افزون بر متون درسی مصوب، دروس فوق‌العاده‌ای مانند فن و آیین زندگی نیز برگزار می‌شود که طلاب موظف به گذراندن این دروس می‌باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، با اشاره به شرایط جذب اساتید، گفت: استادان حوزه‌های علمیه کابل پس از ارزیابی و تأیید علمی پذیرش می‌شوند.

وی با بیان این که 155طلبه در مقطع درس خارج به تحصیل می‌پردازند، اضافه نمود: بیشتر طلاب درس خارج ما، از طلاب فعال و محقق ما به شمار می‌روند و دارای آثار علمی متعددی نیز می‌باشند.

دبیر شورای مدیریت حوزه علمیه کابل، با اشاره به مشکلات موجود در اجرای اهداف برنامه‌های شورای مدیریت حوزه علمیه کابل، عنوان کرد: برخی از مدارس منطقه ما به شکل سنتی و با نفوذ افراد خاص بومی اداره می‌گردد و تاکنون نیز اظهار تمایل به قبول برنامه‌های ما نکردند.

وی افزود: در نظرداریم تا با در اختیار نهادن تسهیلات خاصی برای این دسته از مدارس، آنها را نیز زیر پوشش شورای مدیریت قرار دهیم.

در ادامه این نشست علمی، «حجت‌الاسلام والمسلمین زکی»، با اشاره به امور شهریة حوزه‌های علمیه شمال، خاطرنشان کرد: شورای شهریه این منطقه شش نفر می‌باشند که کارهای شهریه طلاب را ساماندهی می‌کنند.

وی با اذعان این که 33 مدرسه زیر نظر شورای مدیریت حوزه علمیه شمال می‌باشند، اضافه نمود: برخی از مدارس علمیه شمال که در گذشته به شکل سنتی عمل می‌کردند، اکنون کارهای خود را متوقف کردند. این موضوع مورد دغدغه ما می‌باشد که از توقف مدارس علمیه مناطق کوچک و حضور طلاب در شهرهای بزرگ جلوگیری شود، چرا که مداراس سنتی ما نیز دارای برکات خاص خود می‌باشد.

دبیر شورای مدیریت حوزه علمیه شمال بیان کرد: امتحانات حوزه علمیه شمال به صورت سالانه برگزار می‌شود و نتایج آن نیز در اموری مانند شهریه بسیار دارای اهمیت می‌باشد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha