جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: هر چه نیت انسان در تألیف کتاب، خالص تر باشد، ماندگاری اثر بیشتر خواهد بود و این موضوعی است که تجربه آن را اثبات کرده است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه‌های علمیه، پیش از ظهر امروز در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه که با حضور شخصیت‌های برجسته حوزوی در سالن اجتماعات مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد، اظهار داشت: حدود 1177 جلد کتاب در طول یک سال گذشته در حوزه‌های علمیه تألیف شده که از این تعداد 924 اثر به دبیرخانه سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه ارسال شد.

وی افزود: 924 اثر ارسالی به دبیر خانه سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه، توسط حدود 200 تن از محققان و اساتید برجسته حوزه که یک گروه داوری را تشکیل دادند، بررسی شد که در نهایت 17 اثر به عنوان اثر برگزیده و 12 اثر به عنوان آثار شایسته تقدیر شناخته شدند.

مدیر حوزه‌های علمیه ادامه داد: از 924 اثر ارسالی به همایش کتاب سال حوزه، 855 اثر توسط آقایان و 96 اثر توسط خانم‌ها تألیف شده بود.

* تجلیل از آیت الله العظمی سبحانی و آیت الله خرسان

وی خاطرنشان کرد: در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه که امروز برگزار می‌شود، از آیت الله العظمی سبحانی به عنوان شخصیت برجسته حوزه علمیه قم و حضرت آیت الله سید محمدمهدی الخرسان به عنوان شخصیت برجسته حوزه علمیه نجف تقدیر به عمل آمد.

آیت الله مقتدایی در تشریح شخصیت علمی آیت الله العظمی سبحانی، گفت: ایشان به خاطر تألیفات ارزنده ای که همه از موارد مورد احتیاج حوزه‌های علمیه و همچنین پاسخگوی نیازهای حوزه علمیه قم و حتی نهادهای علمی تمام کشورهای اسلامی بوده، مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی با بیان این که تألیف بیش از 1177 جلد کتاب در یک سال گذشته در حوزه‌های علمیه، جای شکر دارد، به سفر مقام معظم رهبری در سال گذشته به شهر قم اشاره و گفت: اقداماتی چون برگزاری همایش کتاب سال حوزه و تجلیل از شخصیت‌های علمی حوزه، باعث تشویق اقدامات علمی در حوزه‌های علمیه می‌شود، که این اقدام به دلیل تکریم علم و مقام عالم، در راستای فرامین مقام معظم رهبری در سفر سال گذشته ایشان به قم است.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه سخنان خود با تقدیر از مؤلفان کتاب در حوزه، اظهار داشت: کارهای تبلیغی توسط حوزویان اگر چه ارزشمند است، اما تألیف کتاب، از کارهایی است که ممکن است، هزاران سال بماند و همه حوزویان و مردم از آن انتفاع داشته باشند.

وی افزود: البته هر چه انسان در تألیف، خالص تر باشد، ماندگاری اثر بیشتر خواهد بود و این موضوعی است که تجربه آن را اثبات کرده است.

* اهداء آثار برگزیده به مجامع علمی کشور

آیت الله مقتدایی یادآور شد: بسیاری از کتبی که در همایش کتاب سال حوزه در سال گذشته به عنوان اثر برگزیده مورد تقدیر قرار گرفته و یا به عنوان اثر شایسته تقدیر شناخته شدند، به مجامع علمی کشور هدیه شدند و انشاالله امسال نیز قرار بر این شده تا نسبتب به کتب برگزیده و شایسته تقدیر همین کار را صورت دهند.

وی در ادامه به سالروز ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم اشاره و اظهار داشت: روز ورود حضرت معصومه(س) به شهر قم، روز مبارکی است، زیرا برکات زیادی را نصیب شهر قم و حتی جهان اسلام کرد.

عضو خبرگان رهبری افزود: به برکت حضور حضرت معصومه(س) در قم، حوزه علمیه این شهر چنان برکتی یافته که امروز در جهان شناخته شده و قم به عنوان مرکز جهان تشیع شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: تألیفاتی که امروزه در حوزه‌های علمیه می‌شود و در همایش کتاب سال حوزه از برخی از آن‌ها تقدیر می‌کنیم، تألیفات و پژوهش‌هایی هستند که می‌تواند مورد استفاده بسیاری از مردم در سال‌های طولانی باشد و این‌ها همه به برکت وجود مرقد حضرت معصومه(س) در قم است.

* تقدیر از معاونت پژوهش حوزه

آیت الله مقتدایی در پایان سخنان خود از معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه برای برگزاری سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه تقدیر کرد و گفت: اگر امروز در همایش کتاب سال حوزه، کتابی به عنوان یک اثر برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی می‌شود، بعد از بررسی‌های فراوان دست اندرکاران معاونت پژوهش حوزه انجام گرفته که جای تقدیر و تشکر دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha