به گزارش مرکز خبر حوزه، سید جواد فرهانیان ، پیش از ظهر امروز طی سخنانی در همایش بررسی و تبیین ابعاد جنبش وال استریت که درموسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: از سال 2007 تا 2009 ، بحران اقتصادی در شرکت های مالی بزرگ غرب به وجود آمد و در سال 2011 ، تاثیر این بحران را بر دولت های غربی شاهد بودیم.
وی با بیان این که یکی از شاخه های اصلی بحران اقتصادی غرب خود را در بخش مسکن نشان داد، گفت: به جهت زنجیره وار بودن موسسات مالی و بانکی در غرب ، با ورشکستگی برخی از آن ها ، بقیه نیز به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و ورشکسته می شوند.
فرهانیان افزود: برخی از کشورهای اتحادیه اروپا با وجود آن که به ظاهر پیشرفته هستند، اما دارای پایه های اقتصادی ضعیفی هستند که این ضعف به طور خاص ، در بحران اقتصادی اخیر مشهود بود.
وی همچنین اضافه کرد: به مدت دو سال، بخش خصوصی آمریکا و اروپا دچار بحران و اضمحلال شد و دولت ها هم به همین خاطر، توان کسب درآمد از مردم به منظور جبران بدهی های خود را نداشتند و از همین جا بحران اعتماد بخش عمومی شکل گرفت؛ به گونه ای که غرب هنوز هم نتوانسته از این منجلاب اقتصادی خود را نجات دهد.
کارشناس ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: به همین خاطر دولت ها مجبور شدند سیاست انضباطی را در پیش بگیرند و مالیات ها را افزایش دادند که همین مساله بر شدت نارضایتی ها در آمریکا افزود و اعتصاب های زنجیره وار جنبش وال استریت شکل گرفت.
وی با بیان این که در اقتصاد آمریکا، با جهانی شدن بازار ، بحث رقابت در نیروی کار پدید آمد، ابراز داشت: سرمایه داران و تولیدکنندگان در آمریکا تصمیم گرفتند به جهت پایین بودن هزینه کارگر در چین، برخی از کالاهای خود را در این کشور به تولید برسانند و از اینجا مشکل بزرگ بیکاری برای اقتصاد آمریکا به وجود آمد که باعث رشد نارضایتی ها هم شد.
فرهانیان در خاتمه با اشاره به این که وال استریت و بازارهای مالی، مظهر فعالیت نظام سرمایه داری به شمار می روند، ابراز داشت: البته ما تناقضاتی را در جنبش وال استریت می بینیم از جمله این که هیچ صحبتی در آن، از پایان وانحلال نظام سرمایه داری نشده است و این که معترضان طرحی برای دوران پس از اشغال وال استریت ندارند.