جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

گرامی‌داشت و تجلیل از علما و بزرگان حوزه، علاوه بر این که نوعی احترام گذاشتن به آنها است،‌ الگویی علمی و تربیتی را به طلاب معرفی می‌کند.

به گزارش مرکز خبر حوزه،‌ آیت‌الله مرتضی مقتدایی، عصر امروز در یادمان نخستین جشنواره علامه عسکری‌(ره) که در مرکز همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد،‌ ضمن بیان اهمیت تجلیل از علما و بزرگان دین، اظهار داشت: برگزاری چنین آیین‌هایی،‌ علاوه بر این که نوعی احترام گذاشتن به مقام علمی و معنوی علما و بزرگان است، الگوی علمی و تربیتی را به طلاب معرفی می‌کند.

وی با بیان این که طلاب برای این که از نظر اخلاقی ساخته شوند، نیاز به الگو دارند، گفت: با گرامیداشت مقام علمی و اخلاقی بزرگان،‌طلاب با شخصیت آنها آشنا می‌شوند و الگوی اخلاقی و علمی در زندگی خود پیدا می‌کنند.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: زمانی که شرح حال بزرگان حوزه در عرصه‌های مختلف علمی و اخلاقی تبیین می‌شود، طلاب می‌توانند روش و سیره آنها را در زندگی طلبگی  خود جاری سازند.

* جامعیت علامه عسکری‌(ره)

وی در ادامه درباره شخصیت علامه عسکری(ره) گفت: کمتر دیده می‌شود که‌ افرادی در عرصه‌های مختلف علمی،‌ معنوی و اخلاقی دارای جامعیت باشند که علامه عسکری(ره) جزو افرادی محسوب می‌شدند که دارای جامعیت بودند.

آیت‌الله مقتدایی،‌ با بیان این که علامه عسکری(ره) دوران علم‌اندوزی، تدریس و زندگی خود را در مسیر ترویج و  تبلیغ معارف اهل بیت‌(ع) گذراند، اظهار داشت: این عالم وارسته پس از فراگیری علم، با نیت الهی‌ تدریس کرد و این روحیه را تا آخرین روزهای زندگی حفظ کردند.

وی، روشنایی بخشی را از دیگر ویژگی‌های علامه عسکری‌(ره) معرفی و بیان داشت: ایشان، تنها به حجره‌نشینی و تعلیم و تعلم اکتفا نکردند؛‌ بلکه به دنبال آگاهی به جوانان و نجات آنها از ظلمات و گمراهی‌ها بودند و در این راستا، مدارس  و دانشگاه‌های مختلفی در عراق و ایران راه‌اندازی کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: در شرایطی که دشمن به صورت همه جانبه با ایجاد شبهه‌افکنی در عرصه‌‌های مختلف اعتقادی و دینی وارد شده بود، این فقیه وارسته با راه‌اندازی دانشگاه اصول دین در ایران و عراق، گام‌ ارزشمندی در راستای پاسخ‌گویی به این شبهات و حفظ اعتقادات جوانان و مردم برداشتند.

وی با اشاره به روایتی از امام موسی کاظم‌(ع) که علما را مرزبانان دینی معرفی نموده‌اند، اظهار داشت:‌ همان‌گونه که مرزداران جغرافیایی، کشور را از ورود دشمن و اجانب حفظ می‌کنند،‌ علما نیز اعتقادات مردم را از نفوذ شیطان و شیطان‌صفتان حفظ می‌کنند.

* پاداش مرزبانان دینی

آيت‌الله مقتدایی در پایان خاطرنشان کرد:‌ بر اساس این روایت، پاداشی که خداوند به مرزبانان دینی می‌دهد، از مجاهدانی که مرزهای جغرافیایی را حفظ می‌کنند، به مراتب بیشتر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha