چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 275154
۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۴:۱۹

بیست و نهمین شماره از فصلنامه «تاریخ در آینه پژوهش» از سوی موسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره)‌منتشر شد.

به‌گزارش سرویس علمی فرهنگی مرکز خبر حوزه، این نشریه با نگاه تاریخی، مسائل مختلف را در بوته تحقیق و پژوهش اساتید حوزه و دانشگاه قرار می‌دهد.

«اعتبار سنجی تاریخ از منظر علامه طباطبایی در تفسیر المیزان» عنوان مقاله ای است که آقایان حسن احمدیان دلاویز و محسن الویری به آن پرداخته‌اند.

نویسندگان در این مقاله ضمن مهم شمردن و معتبر دانستن تاریخ از نظر علامه،‌عنوان می‌کنند، این در صورتی است که تضادی بین گزاره‌های تاریخی با آیات قرآن پیش نیاید و در صورت تضاد بین آنها اعتبار گزاره‌های تاریخی از بین می‌رود.

در این مقاله همچنین عنوان می‌کنند؛ علامه برای حوادث تاریخی که در اصل وقوع آن‌ها اختلاف وجود ندارد،‌ «مسلمات تاریخی» را به‌کار برده است. ایشان برای تاریخ،‌ عوامل فساد در نظر می‌گیرد و خطر آن را برای مورخ یاد‌آور شده و توجه نمودن به آن را در مقام تجزیه و تحلیل گزاره‌های تاریخی خواستار می‌شود.

«عوامل موثر ورود و گسترش تشیع امامی در بیهق(سبزوار) از آغاز تا حمله مغول» عنوان دیگر مقاله‌ای است که به قلم آقایان مجید افلاکیان و مهدی پیشوایی نگاشته شده است. در این پژوهش به بررسی زمان و عوامل ورود گسترش تشیع امامی به بیهق از صدر اسلام تا حمله مغول (617 م) پرداخته شده است.

در این مقاله عوامل مؤثری چون؛ «حضور خاندان قنبر و برخی از صحابه رسول‌الله در بیهق، حضور امام‌رضا(ع) در نیشابور و طوس در نزدیکی بیهق، حمایت مردم از قیام یحیی ابن زید، وجود علما و کتاب‌های شیعی در این‌دیار، مهاجرت سادات به این منطقه و محبت مردم به خاندان رسول‌خدا(ص) و نیز وجود اشعار شیعی»، مورد بررسی قرار گرفته‌ا‌ست.

«تحولات و نقش دار‌الندوة از تاسیس تا ویرانی» از دیگر مقالاتی است که از سوی خانم معصومه دهقان و آقای اصغر محمودآبادی ارائه شده است.

در این پژوهش،‌ سابقه دار‌الندوة، حدود صلاحیت و اختیار آن،‌نقش قصی‌ابن کلاب (جد چهارم پیامبر)‌ در تاسیس و نیز ستیز اعضای این مجلس با اسلام بررسی می‌شود.

دیگر عناوین فصلنامه شامل:‌ »جغرافیای تاریخی و شهری همدان در سده‌های نخستین اسلامی» محمد احمد منش، «بازبینی تحلیلی پایگاه اجتماعی مسیحیان ایران در سده‌های چهارم تا ششم هجری» مهدی دهقان حسام‌پور، سید ابوالقاسم فروزانی و‌هادی کشاورز، «نوسازی تمدن اسلامی» حبیب زمانی محجوب و «نماد‌های اجتماعی شیعه در عصر حضور (نماد‌های زبانی)» محمد انور فیاضی و محمد‌رضا جباری می‌باشد.

ضمنا چکیده مقالات به‌زبان انگلیسی و عربی در نشریه ارائه شده است.

بیست و نهمین شماره از فصلنامه علمی تخصصی «تاریخ در آینه پژوهش» به صاحب امتیازی، موسسه آموزش و پژوهش امام‌خمینی و مدیر مسئولی آقای محمد‌رضا جباری در 180صفحه و با قیمت یک‌هزار تومان منتشر شده است.

علاقه‌مندان جهت ارتباط دفتر نشریه واقع در؛ قم،‌بلوار جمهوری، موسسه آموزش و پژوهش امام‌خمینی طبقه 4 مراجعه نموده و یا با تلفن 2113479-0251 تماس بگیرند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha