جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

همايش نقش زنان در بيداري اسلامي با عنوان «نور در ظلمات»، در مدرسه علميه فاطمه الزهراء توس با حضور مدير اجرائي حوزه علميه خراسان در مشهد برگزار شد.

به گزارش سرويس استان هاي مركز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمين اکبر فرجام، مدير اجرائي حوزه خراسان طی سخنانی در اين همايش، با بيان اين كه فرهنگ، مجموعه‌اي از رفتارهاي فردي و اجتماعي مبتني بر باورها است،‌ اظهارداشت: به همين جهت نظام‌هاي سياسي، با تكيه بر نظامي ارزشي، سياست حاكم را باور پذير مي‌كنند.

وي با اشاره به اين مطلب كه نظام ارزشي مادي و تجمل‌گرايي، به نظام سياسي سرمايه‌داري توجه دارد، گفت: اگر اين نگاه، نگاه غير مادي باشد، نظام سياسي نيز بر همان اساس شكل مي‌گيرد.

وی به آيه كُلَّمَا دَعَوْتُهُمْ لِتَغْفِرَ لَهُمْ جَعَلُوا أَصَابِعَهُمْ فِي آذَانِهِمْ وَاسْتَغْشَوْا ثِيَابَهُمْ وَأَصَرُّوا وَاسْتَكْبَرُوا اسْتِكْبَارًا، اشاره و خاطرنشان كرد: انبياء به عنوان مبيّن ارزش‌ها و باورهاي الهي در ابلاغ آموزه‌هاي دين تلاش نموده كه گاهي موفق بوده و در برخي موارد هم توفيقي نداشتند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره يه آيه «إن يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِّثْلُهُ وَتِلْكَ الأيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُواْ وَيَتَّخِذَ مِنكُمْ شُهَدَاء وَاللّهُ لاَ يُحِبُّ الظَّالِمِينَ»، ابرازداشت: جريان تقابل حق و باطل و اهتمام به ارزش‌هاي الهي در برابر ارزش‌هاي مادي، هميشه در دنيا وجود داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرجام با تأكيد بر بررسي رئوس فرهنگ ديني توسط طلاب علوم اسلامي، به آيه «إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَالْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَن يَحْمِلْنَهَا وَأَشْفَقْنَ مِنْهَا وَحَمَلَهَا الْإِنسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا»، اظهارداشت: در نظام ارزشي الهي، تكريم انسان يكي از وظايفي است كه براي افراد عنوان شده است.

وی با بيان اين كه رفتار و سيره نبي مكرم اسلام (صلي الله عليه و آله و سلم) الگوي جامعه است، با اشاره به آيه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَومٌ مِّن قَوْمٍ عَسَى أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاء مِّن نِّسَاء عَسَى أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ» ابرازداشت: بنابراين اين ديدگاه، هر نوع تحقير و توهين به كرامت، منزلت و جايگاه انسان، ممنوع است.

حجت الاسلام والمسلمين فرجام به نقطه مقابل اين تفكر و ارزش در نظام‌هاي مادي اشاره و خاطرنشان كرد: بر خلاف نظام‌هايي مانند حكومت فرعون، در آموزه هاي ديني جز براي خدا بندگي وجود ندارد.

*عزت‌مداری یکی از اصول فرهنگ دینی

وی عزت‌مداري را يكي از اصول فرهنگ ديني و ارزش‌هاي اسلامي خواند و گفت: بر اساس فرهنگ ديني و آموزه هاي اسلامي، پذيرش هر كاري كه ذلت و خواري محسوب شود، منع شده است.

حجت الاسلام والمسلمين فرجام با تأكيد بر اين كه در جامعه‌اي كه برابري، عزت، تكريم و ... به عنوان ارزش‌هاي ديني، رعايت نشود، نظام آن ارزشي و اسلامي نيست، گفت: هر جامعه اي كه اين ارزش‌ها را بيشتر داشته باشد، با استكبار مقابله بيشتري داشته و به هر مقدار كه در اين زمينه كمبود وجود داشته باشد، استكبار در آن جامعه نفوذ بيشتري خواهد داشت.

وی در ادامه به جنبش بيداري اسلامي در كشورهاي منطقه اشاره و خاطرنشان كرد: جنبش بيدارگري، همزاد و همراه با رويش اسلام به وجود آمده است و هر زمان كه جوامع اسلامي با اين بيداري، فعال‌تر بوده‌اند، استكبار ستيزي بيشتري وجود داشته است.

*اگر ظلم‌پذیر نباشدظالم هم نخواهد بود

حجت الاسلام والمسلمين فرجام با اشاره به اين سخن كه اگر ظلم‌پذير نباشد، ظالم هم نخواهد بود، ابرازداشت: مردمي ظلم پذير مي‌شوند كه اموري مانند برابري، عدم شكاف طبقاتي و ... را رعايت ننمايند.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان همچنین به نقش مؤثر و فعال بانوان در بيداري اسلامي اشاره كرد و با استناد به فرمايش رهبر كبير انقلاب درباره حضور زنان در مقابله با رژيم طاغوت و فرموده مقام معظم رهبري در اين زمينه، گفت: زنان اولين قشري بودند كه در دوران انقلاب اسلامي حضور داشته و فعاليت كردند.

وی با اشاره به آيه «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَي و... »، با تأكيد بر اين كه وظيفه و تكليف در امور ديني براي تمام افراد يكسان است، ابرازداشت: نقش زنان از زمان پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) پررنگ و مؤثر بوده است که  جريان كربلا و حضور زنان در عرصه دفاع از دين، از جمله شواهد تاريخي بر اين حضور مي‌باشد.

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان به انقلاب اسلامي بحرين و حضور مردم اين كشور در مقابله با ظلم پادشاهان آن سرزمين اشاره كرد و ابرازداشت: اگر زنان بتوانند نسل آينده را در بيدارگري اسلامي با ملاك هاي ديني آشنا كنند و در نتيجه رفتار مردم با اين آموزه ها مطابق شود، بزرگترين جنبش احياگري ديني در دنيا اتفاق خواهد افتاد.

وي اضافه كرد: سستي و عدم توجه به ملاك ها، موجب ظلم پذيري و عدم استقلال در جامعه مي‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین فرجام همچنین با بيان اين كه در آينده جهان اسلام، همانگونه كه مردان در جنبه هاي بيروني نقش خواهند داشت، زنان نيز در پايداري و استحكام آن بيداري، با تربيت نسل آشنا با آموزه هاي ديني، نقش ايفا خواهند نمود، تصريح كرد: رسالت طلاب خواهر نيز همين است و اگر در اين زمينه موفق عمل شود، پرچم انقلاب اسلامي در دنيا به احتزاز در خواهد آمد.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان ضمن استقبال از برگزاري اين همايش، تأكيد كرد: خواهران مبلغه مي‌بايست بر انتقال آموزه هاي ديني به ويژه در بين بانوان جامعه همت گمارند.

*تقدیر از 23 مقاله برتر و سه مقاله برگزیده

گفتني است در خاتمه اين همايش كه به همت مدرسه علميه فاطمه الزهراء توس برگزار شده بود، از 22 مقاله برتر و 3 مقاله برگزيده كه ويژه اين همايش از سوي خواهران مدارس حوزه علميه خراسان ارائه شده بود، تقدير به عمل آمد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha