به گزارش مرکز خبر حوزه، متن سوالات و پاسخهاي حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده ، بر اساس نظرات مقام معظم رهبري به شرح زير است :
1- با توجه به اينكه انتخابات نقش مهمي در زندگي ما دارد آيا شركت در انتخابات واجب است ؟
حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده : به نظر حضرت آقا براي كساني كه شرايط را دارند و امكان شركت در انتخابات براي آنها وجود دارد؛ واجب است.
2- به چه كساني بايد راي بدهيم آيا آزاديم كه به هركسي راي بدهيم يا بايد به مسائلي توجه داشته باشيم؟
حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده در پاسخ به اين سوال گفت: افرادي كه شوراي نگهبان صلاحيت آنها را تاييد كردند صلاحيت نمايندگي را دارند اما به حكم عقل، بين صالح و اصلح، اصلح بايد انتخاب شود.
3- صحبت كردن در مورد كانديداي انتخاباتي تهمت و غيبت محسوب مي شود يا خير؟
حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده : صحبت كردن به معناي مشاوره و استفاده از فكر ديگران يا مشاوره دادن به ديگراني كه مي خواهند راي بدهند در حدي كه در انتخاب آن فرد تاثير دارد غيبت و تهمت محسوب نمي شود اما آن مواردي كه تاثيري ندارد و ربطي ندارد به اين موضوع غيبت است و گاهي هم ممكن است تهمت باشد
بنابراين افراد مراعات كنند اگر در مورد نامزدها هم صحبت مي كنند صحبتهاي نامربوط نباشد يعني مربوط به خود نامزد باشد ثانيا مربوط به موضوع انتخاب باشد يعني فردي كه مي خواهد وكيل مردم شود و از مسائل ديگر كه گاهي جزء اسرار زندگي افراد هست از بيان آنها بپرهيزند كه گاهي غيبت و گاهي هم تهمت و جزو گناهان كبيره است و درج درسايت هم همين حكم را دارد بنابراين مقلدان مراعات كنند.
4- نامزدهايی كه براي انتخابات شدن شام مي دهند يا هزينههاي آنچناني مي كنند آيا مصداق اسراف دارد ؟
حجت الاسلام والمسلمين فلاح زاده: بعضي از موارد ممكن است اسراف هم باشد؛ گاهي مواقع اسراف نيست اطعام است. افراد بايد متوجه اين نكته باشند كه اطعام جزء شرايط منتخب نيست بايد ببينيم خود فرد آيا صلاحيت دارد يا ندارد صلاحيت به همان معناي اصلحي كه گفته شد بايد ديد اصلح است يا خير.
5- استفاده از بيت المال براي تبليغات انتخاباتي چه حكمي دارد؟
حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده : استفاده از بيت المال چه براي تبليغات انتخاباتي و يا غير انتخاباتي حتي براي تبليغات ديني كلاً بايد برحسب قوانين باشد يعني مقرراتي براي مصرف بيت المال و اموال دولتي مشخص شده است و خلاف آن هم شرعا حرام است و موجب ضمان هم است. كسي كه خرج كند ضامن است و بايد جبران كند و به اين معنا نيست كه خرج مي كنيم بعدا هزينه آن را مي پردازيم نه، اصل كار خلاف است.
6- مقام معظم رهبري شركت در انتخابات را واجب دانستند انتخابات اصلح را هم واجب دانستند در بحث انتخاب اصلح شروط ديگري هم هست؟ بعضي مي گويند در انتخاب اصلح مقبول جامعه هم مطرح است آيا انتخاب اصلح قيدي دارد يا خود انتخاب اصلح از ديد فرد مهم است ولو اينكه هيچ كس به آن راي ندهد؟
حجت الاسلام و المسلمين فلاح زاده : مقبول جامعه بودن يا نبودن از همان راي مردم مشخص مي شود. كه آيا مقبول هست يا خير . شهرت افراد دليل اصلح بودن ايشان نمي شود ممكن است كسي مشهور باشد ولي اصلح نباشد يا يك كسي مشهور نباشد ولي اصلح باشد سعي كنيد به اصلح راي بدهيد ولو انكه آن فرد شهرتي بين مردم نداشته باشد.