بهگزارش مرکز خبر حوزه حجت الاسلام والمسلمین حسین توسلی، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اعلام این خبر گفت: در عین تحریمها و محدودیتها، موفقیتهایی در زمینه دانش داشتهایم که دوست و دشمن به آنان اعتراف دارند،
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: یک نوع وفاق و همدلی گسترده نسبت به غیرت ملی و انگیزه بالا برای کار علمی که منجر به جهش علمی میشود. در نسل جوان پدید آمده است که سرمایه عظیم اجتماعی متوجه شود.
وی ادامه داد: مسئولان باید به نیروی عظیمی که در کشور شکل گرفته توجه کنند، چراکه موفقیتهای فعلی طلیعه ای از پیشرفتهاست و در آینده این پیشرفتها بسیار گسترده خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین توسلی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به تولید علم و جنبش نرمافزاری تاکید بسیار فراوان دارند، افزود: جایگاه اصلی تولید علم و جنبش نرمافزاری در حوزههای علمیه و دانشگاهها است و اگر بخواهیم جنبش نرمافزاری و تولید علم صورت بگیرد، باید برای محیطهای علمی برنامه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه به جهت رشد کمی رسالههای دکتری باید سرمایهگذاری مناسبی نیز در جهت کیفیت و محتوا در این زمینه صورت بگیرد، گفت: رسالههای دکتری باید مسئله محور باشد و منتج به حل معضلات و نیازهای کشور شود، همچنین داوریها و راهنماییها به جهت روش و محتوا، دقیق و عمق کافی داشته باشد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی با بیان اینکه برنامههای پژوهشی نیاز به چند سال زمان دارد تا به نتیجه برسد، خاطرنشان کرد، در کنار برنامههای آموزشی و پژوهشی بلندمدت باید برنامه های کوتاه مدتی داشته باشیم که مثمر ثمر باشد.
وی در خصوص هم اندیشی ایده های برتر در پایاننامههای ممتاز دینپژوهی، بیان داشت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در راستای ایجاد انگیزه و شناسایی رسالههای برتر و تقدیر از آنان اقدام به شناسایی و دعوت از رسالههای عرصه دینپژوهی با نمره 19 از حوزه های علمیه و دانشگاه ها کرده است.
وی با بیان این که باید این کار در سطح ملی انجام بگیرد، افزود: باید نهادهای ملی پیشقدم شوند و حمایت جدی از ایدههای برتر داشته باشند، در دورههای بعدی بتوانیم این هم اندیشی را به شکل ملی و مناسبتر برگزار کنیم.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به این که دوره قبل این همایش در سال 88 برگزار شد، خاطر نشان کرد: از بین رساله هایی که در عرصه دین پژوهی از سال 80 تا 87 ارائه شده بود، 182 پایاننامه جمعآوری و سپس 90 پایان نامه به مرحله داوری رسید.
وی با بیان این که مقدمات همایش دوم نیز فراهم شده است، گفت: از سال 87 تاکنون 92 رساله سطح چهار و دکتری در عرصه دین پژوهشی شناسایی و تاکنون 54 رساله دریافت شده است تا پایان سال نیز مابقی رسالهها دریافت خواهد شد که با طی مراحل داوری، از رسالههای ممتاز و نوآوری در همایشی در نیمه سال 91 تجلیل به عمل خواهد آمد.
در ادامه این نشست، مدیر ساماندهی پژوهش های دین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نیز از تشکیل بانک اطلاعات محققین و دینپژوهان خبر داد.
حسن عبدیپور خاطرنشان کرد: بانک اطلاعات محققین و دینپژوهان آماده شده است که در این بانک 700 محقق و پژوهشگر شناسایی و اطلاعات آنان در قالب نرمافزار در اختیار مراکز علمی قرار خواهد گرفت.