به گزارش مرکز خبر خبر حوزه،حجتالاسلام والمسلمین صالح، امروز در چهارمین اجلاسیه تربیتی اساتید جامعهالمصطفی که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، با اشاره به اقبال جهانیان به معارف ناب اهلبیت(ع)، گفت: عصر امروز، عصر مکتب اهلبیت(ع) است؛ در این شرایط، اساتید نقش خطیر و سنگینی را عهدهدار میباشند.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی خاطرنشان ساخت: فرصتی که امروز برای نشر آموزههای اهلبیت(ع) و ارائه آن به علاقهمندان در سراسر جهان در اختیار المصطفی است، برای هیچ نهاد دینی و علمی فراهم نیست.
وی ادامه داد: باید این فرصت را غنیمت شماریم و با استفاده حداکثری از آن، به رسالت خود در این عرصه عمل نماییم.
این استاد حوزه، با اشاره به نقش اساتید المصطفی در تربیت طلاب، بیان داشت : طلاب غیر ایرانی الگوی مردم در سراسر جهان برای هدایت آنها به سوی کمال و معنویت هستند؛ بنابراین، اساتید، باید طلاب را به خوبی با علوم و اخلاق اسلامی آشنا سازند.
حجت الاسلام والمسلمین صالح با تأکید بر این که جامعةالمصطفی، نهادی حوزوی، با رویکردی مدرن، بر اساس نیازهای مختلف جهان در حال فعالیت است، گفت: ایجاد انگیزه الهی و اخلاص در طلاب از جمله وظایف اساتید به شمار میرود.
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی ادامه داد: متانت طبع و عزت نفس، از روحیاتی است که از سنتهای حوزه میباشد و باید آن را در عصر امروزی، تقویت کنیم و طلبه نباید نسبت به مراکز قدرت و ثروت تمایلی داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین صالح، دوری از اختلافات، نزاع و رقابت در میان طلاب را ضروری دانست و اذعان داشت: نزاع و تخریب افراد در رسیدن به مناسب اجتماعی، دینی و... به بدنه اسلام آسیب میرساند.
وی با تأکید بر ضرورت ارتباط نزدیک استاد با طلاب، در ساعات غیر درسی، تصریح کرد: استاد باید با طلاب ارتباط صمیمی و عاطفی داشته باشد و به روحیات اخلاقی آنها اشراف داشته باشد
معاون فرهنگی تربیتی المصطفی در ادامه با اشاره به تدوین و ابلاغ نظامنامه تربیتی جامعهالمصطفی، اظهار داشت: المصطفی برای این که در تعریف اصل تربیت دینی به اتفاق نظر و قانون اساسی در این عرصه برسد، نظامنامه تربیتی را تدوین کرد.
وی، اظهار داشت: این نظامنامه در عرصههای مختلف اخلاقی و تربیتی میباشد و با توجه به مسائل ضروری دیگری که در عرصه اخلاق و تربیت وجود دارد، این نظامنامه درحال بازخوانی و تکمیل است.
حجتالاسلام والمسلمین صالح افزود: عرصه تربیت ولایی و زی طلبگی، از ساحتهای جدید میباشد که در این بازنگری به نظامنامه تربیتی المصطفی افزوده شده است.
معاون فرهنگی و تربیتی المصطفی، مستندسازی نظامنامه به عنوان سند تربیتی المصطفی را اقدامی دیگر در این عرصه دانست و گفت: عملیاتی سازی نظامنامه تربیتی المصطفی، اقدامی دیگر در این عرصه میباشد. در این راستا، اهداف و شاخصههای ساحتهای مختلف ارائه شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح مربیان اخلاق، از مسائلی ضروری است که باید در مراکز آموزشی و پژوهشی المصطفی اجرا شود. در این طرح، هر استاد، عهدهدار نظارت و تربیت بر 10 تا 15 طلبه میباشد که این طرح در بسیاری از مدارس داخل کشور در حال اجراست و در تمامی مدارس خارج کشور نیز به زودی اجرا میشود.