به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا، در نخستین مجمع عمومی انجمن فقه و حقوق اسلامی که شب گذشته در سالن اجتماعات انجمنهای علمی حوزه برگزار شد، در خصوص انجمن های علمی گفت : هشت سال پیش که بحث تحول در حوزه مطرح شد، انجمنهای علمی حوزه نیز فعالیت خود را آغاز کردند.
وی با بیان این که هر نوع تولیدی، برای پاسخگویی به نیازی میباشد، اظهارداشت:تولید دانش دینی نیز برای پاسخ دادن به نیازهای دینی و معنوی افراداست. البته برای تولید، نیاز به ساختاری منظم و مناسب است.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه افزود: ساختاری که در حوزه بود، نمیتوانست در عرصه پاسخگویی به نیازهای مختلف جامعه بشری در عرصههای دینی، اخلاقی و معرفتی موفق باشد،از این رو لازم دیده شد تا نهادی، جدای از نهاد حوزه، آغاز به کار کند و به صورت تخصصی وارد عمل شود.
وی آزاد اندیشی را نخستین گام در عرصه تولید علم معرفی کرد وبیان داشت:انجمنهای علمی کار خود را با رویکرد آزاد اندیشی که مقام معظم رهبری برآن تأکید دارند، ادامه داد و این مسئله، می تواند نقش زیادی در تشویق اساتید و پژوهشگران را برای حضور پررنگتر در عرصه تولید دانش دینی داشته باشند.
*فعالیت 2500 محقق وپژوهشگر در انجمنهای علمی حوزه
حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا درباره فعالیت انجمنها گفت: در حال حاضر، بیش از 2500 نفر از اساتید، پژوهشگران و فضلای حوزه در انجمنهای علمی حوزه عضو هستند. این تعداد عضو، سرمایه ارزشمندی در حوزه است که این نهاد علمی و دینی را در پاسخگویی بهتر به نیازهای مختلف مردم یاری میرساند.
وی با بیان این که در هیئت مدیره انجمن، هفت نفر به عنوان هیئت علمی و دو نفر به عنوان بازرس حضور دارند، اظهار کرد: وظیفه هیئت مدیره، وظیفهای ستادی است که در آن کارهای علمی برنامهریزی میشود.
مسئول دبیرخانه انجمنهای علمی حوزه افزود: پشتیبانی مادی و معنوی از اعضای انجمن، تولید علم دینی در حوزه محوله، رصد کردن دانشها، سر و سامان دادن به وضعیت مراکز علمی حوزوی، راهاندازی حلقههای مختلف با تخصصهای گوناگون و گفتوگو و نظریهپردازی علمی، از جمله اهداف و فعالیتهای انجمنهای علمی حوزه میباشد