به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محامی، دربازدید دبیر، کارشناسان و اعضای مشاوران منطقهای طلاب جامعهالمصطفی از مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به تاریخچه این مجتمع،گفت: تأسیس این مجموعه، ریشه در احساس نیاز کشورها دارد و در نتیجه باید برنامههای ویژۀ هر کشور و استعداد را ارائه کرد.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه افزود: تلاش کردهایم تا با مرحلهبندی دروس، اصلاحاتی بر شکل تدریس آنها به وجود آوریم؛ به طوری که اکنون، شاهد تبدیل مدرسه فقه به مجتمع آموزش عالی فقه هستیم.
وی، با اشاره به جایگاه فقه و اصول در حوزه های علمیه ، خاطرنشان کرد: فقه و اصول پایه و مادر علوم حوزوی است؛ بنابراین طلاب چارهای جز تسلط در فقه و اصول ندارند زیرا اجتهاد در رشتههای حوزوی بسته به اجتهاد در فقه و اصول است.
حجتالاسلام والمسلمین محامی ادامه داد: نیاز مناطق و کشورهای جهان و طلابی که از آنها در المصطفی حضور مییابند، متفاوت است؛ بر این اساس با توجه به نیاز طلاب، رشتههای متفاوتی در مجتمع به وجود آمده است.
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به این که اکنون، چهار مدرسه تخصصی فقه و اصول در این مجتمع وجود دارد، اضافه کرد: جوامع اسلامی به مبلغین متبحر در رشتههای گوناگون نیاز دارند؛ تلاش ما این است که پاسخگوی این نیاز باشیم
وی با بیان این که طلاب المصطفی، پس از دانشآموختگی میتوانند جریانساز علمی کشورهای مقصد باشند، گفت:گسترش و پیشرفت حوزههای تخصصی فقه مورد توجه مسئولان مجتمع میباشد؛به گونهای که تشکیل گرایشهایی مانند خانواده، سیاسی، عبادی، تربیتی، مقارن و...، برای کمک به پیشرفت رشتة فقه به وجود آمد».
رئیس مجتمع آموزش عالی فقه در پایان وظیفه زمینهسازی رشد طلاب المصطفی را مورد توجه قرارداد و یادآور شد: پایاننامههای طلاب غیر ایرانی به مدلی برای طلاب حوزههای علمیه تبدیل شده است.