به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، در این جلسه مشورتی که به میزبانی حماس و در دفتر حماس در جنوب بیروت برگزار شد شامل نکات مثبتی در زمینه نقاط مشترک اجزاء جهان اسلامی به صورت عام و اسلامی فلسطینی به صورت خاص در رویارویی با خطرهای پیش روی امت اسلام در رابطه با اتفاقات سوریه بود.
در این دیدار شیخ حسان عبدالله(از تجمع علمای مسلمین لبنان)، شیخ عبدالمجید عمار(از حزب الله)، عزام الایوبی(از جماعت الاسلامیة)، شیخ بلال شعبان(از حرکت اسلامی توحید)، ابوعماد الرفاعی(از جهاد اسلامی) و علی برکة (از حماس) شرکت داشتند.
بر پایه این گزارش، تحلیگران معتقدند، برپایی چنین نشست هایی، باعث بازگشت جنبش اسلامی به گفتگو و مشورت درباره مسایل محلی و منطقه ای و مسایلی می شود که به تازگی مورد اختلاف واقع شده، زیرا در این جلسه این مسایل به صورت منطقی مطرح میشوند.
برخی شرکت کنندگان در این جلسه ابراز داشتند: این دیدار در صورت استمرار و گسترش یافتن، موجب ایجاد یک عقبه اسلامی نیرومند و توانا برای برخورد و رویارویی با تمام تلاش های فتنه انگیز طایفی و مذهبی خواهد بود و در نتیجه نقش مهمی در نزدیک ساختن نظرات و دیدگاه ها در مورد مسایل اساسی خواهد داشت و این امکان وجود خواهد داشت که مسایل کلان تر و کلی تر در زمینه جنبش اسلامی در آن مطرح شود تا بتواند چهره ای درخشان از لبنان ارائه کند که برای همه جنبش های اسلامی جهان الگو و نمونه باشد.
یکی از شرکت کنندگان در این جلسه به "السفیر" گفت: همه نگران آینده هستند و به همین خاطر علاقه زیادی به گفتگو و آرام ساختن فضا دارند تا راه را بر فرصت طلبان بسته و اجازه ندهند که این افراد از آب گل آلود ماهی گرفته و از نقاط اختلاف برای ایجاد فتنه سوء استفاده کنند.
وی تاکید کرد: این دیدارها میتواند تاثیر مثبتی بر مجامع مردمی داشته باشد و از شدت درگیری های منطقه ای به خصوص در سوریه و لبنان بکاهد.
منابع آگاه اشاره کردند که در این جلسه درباره مساله فلسطین و بحران سوریه و پیامدهای آن بحث شد. در بخش اول، شرکت کنندگان بر محوریت مساله فلسطین تاکید کردند و اینکه دشمن اسراییلی به جز منطق زور چیزی نمیفهمد و این، نیازمند تقویت مقاومت و استمرار آن تا آزادسازی این سرزمین است.
همچنین شرکت کنندگان بر اهمیت دادن به روز سرزمین فلسطین در 30 مارس آینده و ساماندهی مسیر راهپیمایی به سوی قدس تاکید کردند. همچنین بررسی امکان رهپیمایی گسترده در مرز فلسطین و لبنان همانند راهپیمایی 15ماه می گذشته مورد تاکید قرار گرفت و کمیته ای برای ایجاد ارتباط با طرف های مختلف برای دادن شتاب لازم به این حرکت و ایجاد زمینه مشارکت تعداد بیشتری از اهالی لبنان و فلطسین در راهپیمایی به سوی این شهر مقدس تشکیل شده است.
در بخش دوم نیز شرکت کنندگان، پرونده سوریه را مورد بحث قرار داده و به اتفاق نظر رسیدند که گزینه امنیتی بهترین راه حل این مشکل نیست و راه حل سیاسی و ایجاد اصلاحات، بهترین راه حل است و هرگونه دخالت بیگانگان به سود مردم و نظام سوریه نخواهد بود.
شرکت کنندگان همچنین نظرات مشابهی داشتند مبنی بر اینکه آمریکا و غرب خواهان حل و فصل و پایان یافتن بحران سوریه نیستند بلکه به دنبال استفاده از بحران موجود برای بهره برداری از همه طرف ها هستند زیرا ادامه یافتن این بحران موجب تضعیف سوریه و حذف آن از معادلات منطقه ای خواهد بود.
در مورد پیامدهای بحران سوریه بر لبنان نیز شرکت کنندگان در مورد ضرورت جلوگیری از برخورد و اصطکاک مقاومت در برابر دشمن و انقلاب های عربی به توافق رسیدند و اینکه لبنان باید از این پیامدها به دور باشد اما این به معنی عدم بررسی تمامی راه ها و صرف هرگونه تلاش برای ایجاد راه حل های مورد رضایت مردم سوریه نیست.
منابع آگاه خاطر نشان کردند که توافق شرکت کنندگان در این اجلاس در مورد اهداف و دیدگاه های مشترک باعث شد که برنامه کاری برای جلسات آینده تنظیم کنند تا راه های رسیدن به دیدگاه سیاسی واحد و مشترک در مورد تقویت عرصه اسلامی و حفظ آن از هرگونه شکاف و فتنه را بررسی کنند. همچنین تفکر جدی در مورد گسترش این جلسات با فراخوان گسترده تر از اهداف آتی این جلسات خواهد بود به خصوص پس از تعامل مثبت افراد موجود و وجود برخی جریان های گفتگو طلب که با قول و عمل ثابت کرده اند با هرگونه فتنه مخالفند.