به گزارش مرکز خبر حوزه، سرپرست معاونت آموزش حوزه های علیمه ، صبح امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: از عصر دیروز با فعال شدن سایت معاونت آموزش به آدرس http://www.howzeh-qom.com ، ثبت نام از داوطلبان تحصیل در حوزه های علمیه آغاز شده و تاکنون بیش از 5 هزار نفر برای آشنایی با اطلاعات و اخبار و ضوابط پذیرش به این سایت مراجعه کرده اند ، ضمن آن که 283 نفر هم در این مدت کوتاه ثبت نام قطعی داشته اند.
وی افزود: برآورد ما برای امسال ثبت نام حدود 30 هزار نفر برای آزمون ورودی است و تمهیداتی اندیشیده شده که هم برای شرکت کنندگان تسهیلاتی قائل شویم و هم برای علاقه مندان استفاده از دروس حوزه و کسانی که هر سال برای محل تحصیل و مدرسه مشکلاتی داشته اند، امکاناتی فراهم نماییم.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی همچنین با اشاره به این که امسال نخستین سالی است که 27 مدیریت استانی استقرار کامل پیدا کرده و با تفکیک صف از ستاد و نظارت و اشراف شوراهای استانی کلیه عملیات اجرایی به آن ها واگذار شده است، گفت:از این رو امسال ثبت نام دیگر از طریق پست انجام نمی شود و محل انحصاری ثبت نام سایت معاونت آموزش است ، ضمن آن که مدیریت های استانی ما محل هایی را نیز برای ثبت نام طلاب در نظر می گیرند تا علاوه بر امکان ثبت نام اینترنتی طلاب بتوانند در محل مدیریت های استانی یا مدارسی که خود استان ها تشخیص می دهند ازگیشه های تعیین شده برای دریافت دفترچه و انجام ثبت نام اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شوراهای استانی ماموریت پیدا کرده اند که از طریق تشکیل جلسات اختصاصی شورا با موضوع پذیرش، زمینه آشنایی و جذب هر چه بیشتر علاقه مندان به تحصیل در حوزه را فراهم کنند.
معاون امور حوزه های علمیه اضافه کرد: در همین رابطه نشست و اجلاسیه ائمه جمعه استان به منظور توجیه ائمه جمعه در زمینه پذیرش برگزار شده و می شود و همچنین در هر استانی ستادی جهت جذب و تبلیغ و آشنا کردن علاقه مندان به تحصیل در حوزه تشکیل شده و هم اکنون در بسیاری از شهرستان ها این ستاد مشخص شده است.
وی گفت: مسئولیت این ستاد با امام جمعه ، مدیر مدرسه یا نمایندگی مدیریت استانی در شهرستان هایی است که ما در آن ها دارای مدرسه نیستیم و همچنین روسای آموزش و پرورش و واحدهای آموزش عالی کشور و دانشگاه ها از دیگر اعضای این ستاد هستند.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی بیان داشت: در برخی استان ها جلسات شورای حوزه در همین رابطه برگزار شده و در یکی دو استانی که بنده خودم حضور داشته ام شاهد مباحث بسیار خوب و کاربردی در این زمینه ها بوده ام.
وی با بیان این که امسال مثل گذشته در مقطع سیکل ، دیپلم و دانشگاهی پذیرش داریم، ابراز داشت:
در مقطع سیکل بر اساس مصوبه ستاد پذیرش مرکز مدیریت حوزه های علمیه ، انتخاب مدرسه در محدوده هر استانی انجام می شود و متقاضیان مجاز به انتخاب سه مدرسه در درون استان بر اساس اولویت بندی خود هستند.
سرپرست معاونت آموزش حوزه های علمیه با اشاره به این که مقطع سیکل شامل سوم راهنمایی و اول و دوم دبیرستان می شود،یادآور شد: اصرار بر این است که متقاضیان سیکل را به جهت اقتضائات سنی و لزوم ارتباطات خاص با خانواده ها از شهرستان خود خارج نکنیم و لذا علاقه مندان باید به این نکته مهم در امر ثبت نام توجه لازم را داشته باشند.
وی تاکید کرد: متقاضیان مقطع دیپلم مجاز به اولویت 5 استان هستند و متقضایان مقطع دانشگاهی نیز تنها می توانند دو مدیریت استانی را به عنوان اولویت ثبت نام خود انتخاب کنند.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی ابراز داشت: علت این که مبنای کار مدیریت های استانی قرار گرفته این است که امسال استان هایی که آمادگی تمرکز نظام پذیرش طلاب را دارند شیوه آن ها همانند قم سال های قبل باشد و به همین خاطر در سال جاری متقاضیان 13 استان ما انتخاب مدرسه ندارند بلکه استان را معین می کنند و ستاد پذیرش استان بر اساس شرایط و ظرفیت ها توزیع را انجام می دهد و حال آن که سال گذشته این خصوصیت فقط متعلق به قم بود.
وی گفت: زمان ثبت نام از 15 اسفند تا 31 فروردین است که زمان آزمون نیز پانزدهم اردیبهشت ماه می باشد و نتایج آزمون هم در تاریخ دهم خرداد ماه اعلام می شود.
سرپرست معاونت آموزش حوزه های علمیه اظهار داشت: بعد از اعلام نتیجه متقاضیان به مدیریت های استانی مراجعه کرده و تشکیل پرونده می دهند و سایر مراحل پذیرش و گزینش با محوریت مدیریت استانی انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اختیاراتی که ما به مدیریت های استانی داده ایم، سیاست ما این است هر کسی که علاقه مند به ثبت نام است به او نه نگوییم و در این راستا، شرایط کار را مدیریت های استانی تدبیر کنند و در این زمینه اختیاراتی هم به مدیریت ها داده ایم و لذا در حال حاضر بنای ما بر تمدید زمان اعلام شده ثبت نام نیست.
حجت الاسلام و المسلمین فرحانی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مشکل اصلی ما این است که فضا و زیرساخت لازم را برای پذیرش همه متقاضیان در اختیار نداریم و بنده در همین جا از همه خیرین ، متدینین و علاقه مندان به سربازخانه های مقدس امام زمان(عج) و خادمان علوم اهل بیت (ع) دعوت می کنیم حوزه را در عرصه ساخت وساز و توسعه مدارس علمیه یاری دهند.
وی با اشاره به این که برای توسعه واحدهای حوزوی واقعا مشکل داریم،گفت: متاسفانه ما به علت کمبود ظرفیت مجبور شدیم؛ برخی از پذیرفته شدگان نهایی در سال گذشته، پاسخ منفی بدهیم.
معاون امور حوزه های علمیه بیان داشت: با توجه به این که امکان جذب و آموزش داوطلبان مقطع دانشگاهی ما محدود است، لذا پیش بینی می کنیم نهایتا 3 هزار نفر از این افراد در سال جاری پذیرش حوزه شوند، همچنین حدود 12 هزار نفر نیز به صورت سیال و متغیر در مقاطع سیکل و دیپلم جذب خواهند شد.