جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بر لزوم احیاء و حفظ هویت اسلامی مساجد و استقلال ائمه جماعات تاکید کردند.

به گزارش مرکز خبر حوزه، این مرجع تقلید، امروز سه شنبه (16اسفند)  در دیدار دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کل کشور با اشاره به اهمیت ارتباط روز افزون مردم با مساجد، اظهارداشتند: جامعه اسلامی، جامعه ای مسجدی است؛ زیرا در هر جای دنیا که مسلمانانی هر چند اندک هم وجود داشته باشند، بنای مسجد را در سرلوحه وظایف خود قرار می دهند.

ایشان با بیان این که مسجد اسباب انسان سازی را فراهم می کند و از این رو آیات و روایات بسیار زیادی برای اهتمام بیشتر مسلمانان به امور مربوط به مسجد ذکر شده است، افزودند: مسلمانان با حضور در مسجد علاوه بر انجام اعمال عبادی فردی و اجتماعی، بسیاری از ارتباطات اجتماعی مربوط به جامعه اسلامی را سامان می دهند.

معظم له خاطرنشان کردند: در روایات آمده است، هر قدمی که مومنان برای حضور در مسجد بر می دارند، هفتادهزار حسنه برایشان محسوب می شود، هفتاد هزار گناه از کارنامه اعمالشان حذف می شود؛ این همه پاداش برای افرادی است که به رونق خانه خدا همت می گمارند و بنای اعمالشان را در مسجد می گذراند.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی تصریح کردند: اگر مساجد احیا و تعظیم شوند، سایر موضوعات اسلامی نیز در جامعه پیاده می شود و جامعه اسلامی، تعالی می یابد؛ بنابراین باید کاری کنیم تا اشتیاق و رغبت مردم به خصوص جوانان، برای حضور در مسجد بیشتر شود.

*مسجد، مدرسه بصیرت است

معظم له ادامه دادند:  مسجد، مدرسه بصیرت است و مردمی که در این مدرسه حضور می یابند، بصیرت و بینش و معرفت اسلامی و دینی بدست می آورند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه باید ارتباط مردم با مساجد افزایش یابد، گفتند: یکی از مهم ترین شاخصه های مساجد و ائمه جماعات در تاریخ اسلام، استقلال و هویت اصیل مساجد بوده است؛ مساجد با اشراف امام جماعت اداره می شده است و مردم در ارتباطاتی که با این محل داشتند، سعی می کردند با کمک امام جماعت، به هر نحوی استقلال مسجد را حفظ کنند.

ایشان خاطرنشان کردند: فعالیت کانون های فرهنگی و هنری در مساجد باید به شکل کاملا دینی انجام شود؛ نباید به اسم فعالیت های هنری، به هنرهای غیر دینی در این مکان مقدس روی بیاوریم.

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی یادآور شدند: مساجد اسلامی در طول تاریخ همواره محل ایجاد حلقه های علمی توسط بزرگان دین بودند که یکی از مهم ترین حلقه های مباحث علمی و معرفتی در تاریخ اسلام و در مدینه النبی، حلقه معرفتی سیدالشهدا(ع) بود.

*تاکید بر احیای مساجد

این مرجع تقلید با اشاره به این که مساجد اسلامی، باعث افتخار جامعه اسلامی هستند، گفتند: امروز مساجد بزرگ اسلامی در سراسر جهان از جمله در اسپانیا مورد توجه جهانگردان قراردارد؛ براین اساس یکی از مهم ترین وظایف ما، احیای مساجد است؛ باید به ائمه جماعات کمک کنیم تا برنامه های آنان در عرصه های مختلف معرفتی و دینی پیاده شود.

معظم له در پایان با تاکید بر لزوم حفظ هویت اسلامی مساجد، گفتند: هر چه مساجد آباد باشند، اخلاق اسلامی در مساجد بیشتر ترویج می شود، هویت اسلامی باید در مساجد حفظ شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha