جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 276186
۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۹

معاون بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) و پژوهشگر مباحث مهدویت، امام عصر(عج) را الگوی یگانه احسان و نیکوکاری در دنیا ذکر کرد.

مسعود دریس در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با ذکر این مطلب که احسان و نیکوکاری از جمله اصولی است که در تمام شرایع و ادیان الهی، مورد توجه قرار گرفته است، اظهارداشت: یکی از دلایلی که سبب شده احسان و نیکوکاری در طول تاریخ مورد توجه بشریت قرار بگیرد این است که عمل نیکو، از اضمحلال جوامع جلوگیری می کند و بستر مناسب را برای حیات جامعه ایجاد می کند.

وی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز با هدف نیل به آرمان های والای اسلامی یک هفته را به عنوان احسان و نیکوکاری نام نهاده است؛ یکی از آثار روانی این هفته در جامعه، یادآوری مجدد اهمیت این فعل مقدس و همچنین دستگیری از فقرا و مستمندان و افراد بی بضاعت است.

معاون طرح و برنامه بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) خاطرنشان کرد: شئون مختلف احسان و نیکوکاری، ابعاد انجام اعمال نیک و دستگیری از مردم، آثار فردی و اجتماعی و همچنین آثار فراگیر شدن این بحث به قدری اهمیت دارد که آیات و روایات بسیاری در حوزه معارف اسلامی و شیعی در این خصوص به چشم می خورد.

وی با اشاره به این مطلب که امام عصر(عج) تجلی کامل مهر و محبت به تمام موجودات است، اظهارداشت: بدون شک، انسان هایی که خود را زمینه ساز ظهور حضرت می دانند می بایست خود را به صفات عالی حضرت و حکومت جهانی ایشان مزین کنند؛ به عبارت دیگر باید گفت، منتظران ظهور باید دغدغه احسان و نیکوکاری داشته باشند.

نویسنده و پژوهشگر مهدوی کشور، تصریح کرد: خداوند در آیات فراوانی از قرآن به اهمیت و آثار احسان و نیکوکاری در حوزه فردی و اجتماعی پرداخته است؛ بدون شک جامعه ای که در آن،  مساله احسان و نیکوکاری رواج داشته باشد می تواند خود را با بایسته های زمینه سازی ظهور هماهنگ کند. احسان و انفاق مقدمه فضایلی همچون جهاد و شهادت در راه خداست.

وی گفت: بدون شک امام عصر(عج) برترین اسوه احسان و نیکوکاری در کره خاکی است؛ دولت مهدوی، دولت عدل و قسط است و به همین دلیل است که بزرگان دین، به مردم دوران غیبت سفارش کرده اند که با توسعه قسط و عدل و احسان در جامعه، زمینه های تشکیل این جامعه عدل محور را فراهم کنند؛ در آیه 134 سوره آل عمران، خداوند  سه ویژگی انفاق در شرایط تنگی رزق، فروبردن غضب و خشم و درگذشتن از مردم را به عنوان صفات محسنین زمینه ساز ذکر کرده است.

دریس گفت: کسانی که از این سه ویژگی قرآنی برخوردار هستند را می توان از جمله زمینه سازان ظهور ذکر کرد زیرا رعایت تقوا و ایمان عملی در گفتار و کردار می تواند جامعه را به سمت ایجاد یک جامعه دینی منطبق بر آرمان های مهدویت سوق دهد؛ منتظران واقعی در جامعه خود به عنوان الگو و برترین افراد جامعه شناخته می شوند و کردار آنان زمینه عمل دیگران را نیز فراهم می کند.

وی با بیان این مطلب که خداوند، پاسخ عمل نیک صالحان را چند برابر برای وی قرار د اده است و بدون شک هیچ احسان و نیکوکاری بالاتر از احسان به حجت خدا نیست؛ نیکی به حجت خدا نیز در واقع عمل به دستورات دین و تمسک به ولایت  حقه حضرت است؛ هر چقدر میزان ارادت ما به حضرت بیشتر باشد، بدون شک نگاه محبت آمیز امام نیز به پیروانش بیش تر و بیش تر می شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha