به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، در اين مراسم محمود خالقي معاون پژوهش مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران تصريح کرد: از سال 76 که مرکز مديريت حوزههاي علميه خواهران تاسيس شد، مسئولان اين مرکز به امر پژوهش، اهتمام داشتند و معاونتي را مختص امر پژوهش راهاندازي کردند که اين امر منجر به فرهنگ سازي پژوهش در حوزههاي علميه خواهران شد.
وي با اشاره به الزام طلاب به ارائه تحقيق پاياني و پاياننامه در دوره عمومي (کارشناسي) و سطح سه (کارشناسي ارشد) و گذراندن درس روش تحقيق اظهار داشت : اين امر يکي از عوامل توفيق حوزههاي علميه خواهران در عرصه پژوهش بوده است.
خالقی با اشاره به راه اندازي شوراهاي استاني علمي - پژوهشي حوزههاي علميه خواهران در هشت استان کشور طي يک سال گذشته يادآور شد: شوراهاي علمي - پژوهشي در زمينه سياستگذاري ، هدايت و اجراي اساسيترين فعاليتهاي پژوهشي حوزههاي علميه خواهران در سطح استانها فعاليت ميکنند.
معاون پژوهش حوزههاي علميه خواهران کشور افزود: طلابي که بيشتر از روال عادي در فعاليتهاي پژوهشي همکاري دارند در کانونهاي پژوهشي ساماندهي ميشوند.
خالقي با اشاره به برگزاري مسابقه رشد به منظور شناسايي و پاسخگويي به شبهات مربوط به بانوان در مناطق مختلف کشور اضافه کرد : در اين زمينه تاکنون 900 گروه در برگزاري مسابقه رشد فعال شدهاند.
در اين مراسم همچنين حجتالاسلام سيدناصر محمدي مدير حوزه علميه خواهران استان يزد با اشاره به اهميت تحقيق و پژوهش در حوزههاي علميه خواهران خاطر نشان کرد: آموزش بدون پژوهش تقليدي بيش نيست و مجموعهاي از محفوظات است.
وي با بيان اينکه با پژوهش ميتوان به حقيقت دست پيدا کرد، افزود: پژوهش به دو دسته ابزار نياز دارد که عبارت است از توانايي استفاده از منابع دست اول و شيوه پيشرفته پژوهش، تا در مدتزمان کوتاه دستاوردهاي بهينهاي داشته باشيم.
در اين مراسم حجتالاسلام سيد کاظم مدرسي امام جمعه محمدآباد يزد نيز در مورد رفتارهاي کمالگرايانه ايرانيان از جمله استان يزد و ضرورتهاي جامعه و نقصهايي که در حيطه پژوهش وجود دارد سخناني ايراد کرد.
وي افزود: ايرانيان نسبت به نيکيها توجه ويژهاي داشتهاند از جمله آن که به دنبال يکتاپرستي بودند، مکتب تشيع را پذيرفتند، حس استقلالخواهي و استقلالطلبي داشتند، انقلاب اسلامي را پذيرفتند، از ميهن خود دفاع کردند و عالماني فرهيخته به جامعه بشري عرضه داشتند.
وي ادامه داد: ما بايد نيکيها را رشد بدهيم و به ديگران انتقال دهيم و نکته مهم اين است که در شناخت ضرورتها با تامل و تاني عمل کنيم.
در اين مراسم زهرا نظير، معاون پژوهش حوزه علميه خواهران استان يزد نيز گزارشي از فعاليتهاي پژوهشي در مدارس علميه خواهران استان يزد ارائه کرد و گفت: در سال تحصيلي 90 - 89 تعداد 150تحقيق پاياني در مدارس علميه سطح دو استان يزد دفاع شد و حدود 40 نفر در مدارس سطح سه درحال ارائه پیش نویس پاياننامه هستند.
وي خاطرنشان کرد: امسال حوزههاي علميه خواهران استان يزد 106 مقاله و تحقيق پاياني به جشنواره علامه حلي ارسال کردند که ميزان شرکت طلاب در اين جشنواره نسبت به سال گذشته 3 برابر بوده است. نظير با بيان اينکه 9 هسته پژوهشي در مدارس علميه خواهران استان يزد تشکيل شده است، يادآور شد: در اين ميان پنج هسته فعاليت خود را آغاز کردهاند و چهار هسته در آينده نزديک فعاليت خود را آغاز خواهند کرد.