به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام سید مهدی ابطحی طی سخنانی در نشست خبری با حضور خبرنگاران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به تحصیل بانوان در حوزه های علمیه گفت: از 5 سال پیش تا کنون گستردگی خوبی در این حوزه ها به وجود آمده به طوری که امروز 350 حوزه علمیه خواهران در سطح کشور، بیش از 40 هزار بانوی طلبه را آموزش می دهند.
وی افزود: این حوزه ها در مناطق مختلف از جمله شهرهای مذهبی منشا برکات فراوانی شده است و با نظم خاصی به تربیت طلاب خواهر می پردازند.
حجت الاسلام ابطحی اظهار داشت: هدف از ایجاد این حوزه های علمیه تربیت مربی برای خواهران، تربیت مشاوران مذهبی و مبلغان کارآمد، رشد استعدادهای برتر برای حضور در مقاطع بالاتر تحصیلی تا سطح اجتهاد است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان در مقایسه با سایر استان ها بیشترین تعداد طلبه خواهر را دارد، افزود: تهران که با 14 میلیون جمعیت تنها 44 مدرسه علمیه دارد در صورتی که اصفهان با 4 میلیون جمعیت 49 مدرسه علمیه رسمی و 15 مدرسه علمیه غیر رسمی دارد و قریب به 6هزار طلبه خواهر در آن تحصیل می کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان ادامه داد: این حوزه علمیه تا کنون هزار فارغ التحصیل داشته که در بخش های مختلف آموزشی و پژوهشی در دانشگاهها، مدارس، حوزه های علمیه و صدا و سیما مشغول به فعالیت شده اند.
وی در ادامه با اشاره به آغاز نام نویسی حوزه های علمیه از 15 بهمن ماه ابراز داشت: این پذیرش تا 28 اسفند ماه در دو مقطع سطح 2 و سطح 3 حوزه های علمیه ادامه دارد.
حجت الاسلام ابطحی گفت: سطح 2 به صورت عمومی و سطح سه به صورت تخصصی در رشته های تفسیر و علوم قرآنی، فقه و اصول، تاریخ، اخلاق و کلام است.
وی ادامه داد: علاقه مندان برای ثبت نام با مراجعه حضوری به مدارس علمیه اقدام به دریافت دفترچه می کنند و از طریق اینترنت نام نویسی می کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با بیان اینکه شهر اصفهان دارای 11 حوزه علمیه خواهران است، افزود: کلیه شهرستان های اصفهان دارای مدرسه علمیه خواهران است و حتی برخی از شهرستان ها بسته به جمعیت آنها از مدارس علمیه بیشتری برخوردارند.
وی با بیان اینکه تحصیل در حوزه علمیه خواهران به صورت حضوری، نیمه حضوری و پاره وقت است، تصریح کرد: در روش نیمه حضوری تنها نیمی از واحد ها به صورت حضوری است و در روش پاره وقت طلاب بر اساس فرصت خود انتخاب واحد می کنند.
حجت الاسلام ابطحی خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه خواهران همچنین طلابی که در مدارس علمیه رسمی یا غیر رسمی حضور داشته اند و حداقل 30 واحد خود را در سالهای گذشته تمام کرده اند و ترک تحصیل داشته اند را در قالب باز پذیری پذیرش می کند.
وی افزود: پذیرش حضوری در مقطع سطح2 منوط به داشتن دیپلم با حد اقل معدل 12 و حداکثر سن 30 سال است و در دوره های نیمه حضوری حداقل مدرک دیپلم با معدل 15 و در دوره های پاره وقت حداقل معدل 12 بدون شرط سنی است.
وی یادآور شد: تحصیل در مقطع 3 حوزه های علمیه نیز صرفا با داشتن مدرک سطح 2 امکان پذیر خواهد بود.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان همچنین بیان داشت: حافظان قرآن، نهج البلاغه و افراد دارای مدرک کارشناسی دانشگاهی بدون آزمون در مقطع سطح 2 پذیرش می شوند.
وی گفت: داوطلبان حوزه های علمیه تا 15 اردیبهشت فرصت دارند سرفصل های مشخص شده در دفترچه آزمون را برای آزمون مطالعه کنند و پس از قبولی در این آزمون و مصاحبه حضوری پذیرش نهایی می شوند.
حجت الاسلام ابطحی ادامه داد: ارائه مدرک سطح 2 حوزه های علمیه خواهران مشروط به گذراندن 190 واحد درسی در قالب 10 ترم در مدت 5 سال است که 3 واحد آن پایان نامه است و طلاب موظف به دفاع از آن هستند.
وی در خاتمه تاکید کرد: مدارک حوزه های علمیه خواهران همانند سایر مدارک دانشگاهی دارای اعتبار است و دارندگان آن می توانند از طریق آن در مقاطع بالاتر تحصیلی حوزه و دانشگاه یا برای استخدام در مراکز مختلف استفاده کنند.