شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

آیت‌الله تسخیری با ضروری دانستن معرفی چهره‌های نخبه حوزوی در جهان، گفت: بسیاری در سراسر جهان منتظر شنیدن رأی و پیام حوزه هستند، زیرا حوزه، معیار حق و باطل در نزد توده‌های مختلف در سراسر جهان است.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آيت‌الله تسخیری،‌ پیش از ظهر امروز در دومین نکوداشت چهره‌های ماندگار حوزوی در عرصه بین‌الملل که در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد،‌ اظهار داشت:‌ تکریم چهره‌های برجسته حوزوی، کاری به جا و ضروری است.

وی با اشاره به روایت «من لم یشکر المخلوق لم یشکرالخالق» اظهار داشت: این که از سوی حوزه، افرادی به عنوان چهره‌های ماندگار معرفی می‌شوند، آثار زیادی در عرصه بین‌المللی دارد. بسیاری در سراسر جهان،‌ منتظر شنیدن رأی حوزه هستند؛ ‌چون حوزه، ‌معیار حق و باطل در نزد توده‌های مردم است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه به تبیین جایگاه و شخصیت آیت‌الله شهید صدر پرداخت و گفت:‌ این عالم فرزانه، در 48 سالی که در این دنیا زندگی کرد، کارهای ارزشمندی در عرصه تبلیغ و ترویج مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) انجام دادند که بسیاری از آثار مهم ایشان نیز در سنین جوانی تألیف شد.

وی با بیان این که مقام معظم رهبری،‌ شخصیت آیت‌الله شهید صدر را بهترین الگو برای طلاب جوان معرفی کردند، افزود: آثار علمی که از سوی این عالم فرزانه منتشر شد، انقلابی را در کشورهای اسلام به وجود آورد.

آیت‌الله تسخیری ادامه داد: کتاب «اصول»، «اقتصادنا» و «فلسفتنا»ی ایشان، از جمله کتاب‌هایی بودکه در تاریخ اسلام،‌ تأثیر ارزشمندی ایجاد کرد. زمانی که کتاب «بانک‌داری اسلامی» آیت‌الله شهید صدر نگاشته شد، هیچ بانک اسلامی در کشورهای اسلامی،‌ نبود؛ ولی با انتشار این کتاب، بیش از 300 بانک در جهان اسلامی،‌ سیستم بانکداری اسلامی را ایجاد کردند و نزدیک به 200 مؤسسه و مرکز نیز بر اساس بانکداری اسلامی، فعالیت نمودند.

وی همچنین درباره شخصیت علامه عبد‌الهادی الفضلی به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار حوزوی در عرصه بین‌الملل، اظهار داشت:‌ ایشان نیز در سنین جوانی،‌ طلبه پرکاری بود، به گونه‌ای که آقابزرگ تهرانی  درباره او، زمانی که در سن 20 سالگی بود،‌ بیان داشته‌است که «تو نمونه‌ سربلندی حوزه‌ها و از امید‌ها و مفاخر آن هستی».

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که، شخصیت آیت‌الله الفضلی برای طلاب جوان الگو است،‌ ادامه داد: نماینده ولی فقیه در منطقه شرقیه، تدریس در حوزه ودانشگاه و‌  ... ‌ از جمله فعالیت‌ها و اقدامات این عالم برجسته می‌باشد.

وی آیت‌الله الفضلی را تجلی اساتید خود معرفی  اضافه  کرد: ‌این عالم توانا، فردی مجدد است که در چارچوب اجتهاد جواهری حرکت می‌کند؛ البته باید بدانیم که تجدد بدون اجتهاد جواهری را نمی‌توان تصور کرد،‌چون ممکن است انسان در گرداب فکری متفکرین بی‌مایه گرفتار شود.

آیت‌الله تسخیری به نقش آیت‌الله الفضلی در بیداری اسلامی اشاره کرد وگفت: علامه الفضلی از رهبران این موج بیداری است. ایشان، همچنین در مقابله با اندیشه‌های ماتریالیستی حزب کمونیست عراق نقش حساسی داشتند.

وی همچنین به رویکرد تقریبی علامه الفضلی اشاره کرد و اذعان داشت:‌ در عین این که ایشان در راستای نشر مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) تلاش می‌کردند، با این حال، رویکرد تقریبی را در کارهای خود مد نظر داشت. باید بدانیم که تقریب، به معنای کوتاه آمدن از اصول و یا فروع مذهب نیست؛ بلکه به معنای توجه به برادری و اتحاد، با تکیه بر 90درصد اشتراکات است.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی توجه و دلسوزی علامه الفضلی به انقلاب اسلامی ایران را از دیگر ویژگی‌های این عالم برجسته معرفی کرد و گفت:‌ ایشان زمانی که ما را می‌دیدند، می‌گفتند که به مسئولان بگویید، میان ایران و شیعه تمایز ایجاد کنیم که صدمات ایران، به تشیع وارد نشود و هچنین صدماتی که بر شیعه روا می‌رود، به انقلاب اسلامی آسیبی نزد.

وی همچنین درباره علامه سید سعید اختر رضوی، دیگر چهره ماندگار حوزوی در عرصه بین‌الملل، گفت:‌ این عالم در سن 15 سالگی لقب فخرالفاضل را داشت. در این سن کم، با هفت زبان زنده دنیا آشنا شد. همچنین در 43 سالی که در آفریقا حضور داشت، 200 عنوان کتاب از وی چاپ شد  و نزدیک به 40 کتاب او نیز به زبان‌های مختلف ترجمه گردید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha