به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، اعضای هیئت مدیره انجمن جهانی فارغ التحصیلان الازهر در اجتماع خود با ریاست دکتر احمد الطیب شیخ الازهر که رییس این هیئت نیز میباشد، ششمین نشست بین المللی انجمن خود را در سه ماه آخر سال کنونی در قاهره با عنوان "دعوت به وحدت و گذشت و رها کردن تفرقه و تندروی" با مشارکت علمای اسلام از کشورهای مختلف برگزار میکند.
اسامه یاسین نایب رییس هیئت مدیره انجمن جهانی فارغ التحصیلان الازهر گفت: این نشست که تحت اشراف شیخ الازهر برگزار میشود به بررسی راه های تحقق وحدت و همکاری میان آحاد امت اسلام و ترک اختلافات فقهی و مذهبی میپردازد و این، در راستای عملکرد معتدل الازهر در خلال بحث های ارائه شده توسط علمای اسلام صورت خواهد گرفت.
یاسین افزود: این نشست همچنین به بررسی اسباب ضعف امت اسلام و راه های رشد آن و از بین بردن درگیری ها و ضعف مسلمانان و نقش علما در رشد امت اسلامی میپردازد.
وی گفت: هیئت مدیره انجمن در اجتماع اخیر خود دعوت های صورت گرفته از انجمن را برای میزبانی ششمین نشست بین المللی از سوی غزه و عمان مطرح کرد و همگی بر این نظر بودند که این نشست در قاهره برگزار شود و از دعوت های صورت گرفته از انجمن تشکر و قدردانی کرد.
الازهر تا کنون دو بار برگزاری این نشست را به تاخیر انداخته بود، در ابتدا قرار بود این نشست در انتهای سال گذشته و 15 دسامبر برگزار شود و سپس این نشست به تاریخ ماه مارس کنونی موکول شد و اخیرا هم به سه ماه پایانی امسال به تاخیر افتاده. در مورد عنوان نشست هم همین اتفاق افتاد، در ابتدا قرار بود که این نشست در مورد انقلاب های منطقه باشد و سپس عنوان آن به اختلاف مذهبی تغییر یافت.
* شیخ الازهر در دیدار هیئت ایرانی: امنیت اسرائیل در گرو تفرقه امت اسلامی است
از سوی دیگر دکتر احمد الطیب شیخ الازهر در دیدار با یک هیات ایرانی به ریاست دکتر تبرائیان معاون بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی اعلام کرد: امت اسلام مورد هجوم است و بسیاری از گرایش های برتر غرب به دنبال ایجاد تفرقه و اختلافات مذهبی میان مسلمانان هستند و روشن است که رژیم صهیونیستی نمیتواند در امنیت باشد مگر در سایه تفرقه و پراکندگی امت عرب و اسلامی.
دکتر الطیب اظهار امیدواری کرد که این تلاش ها برای ایجاد وحدت میان مسلمانان از تمام آفتهایی که مانع تفاهم میان مذاهب اسلام میشود به خصوص تلاش برخی متعصبان از طرفین در توطئه برای طرف دیگر به دور باشد که این مساله یک گردنه حقیقی بر سر راه تفاهم و گفتگو است.