یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

به مناسبت آغاز سال جديد، مراسمي با شکوه در حرم حضرت رقيه(س) برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، در اين مراسم که با حضور کارگزاران جمهوري اسلامي و خانواده هاي آنان در دمشق و خيل زائران حرم حضرت رقيه(س) برگزار شد حجة‌الاسلام والمسلمين علي خياط رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران سخنراني کرد.

وي ضمن تبريک حلول سال نو با طرح اين سوال که: چه کنيم تا سال مبارکي داشته باشيم؟ در ابتدا با تبيين معناي بركت گفت: برکت در مال يا عمر يا فرزند يا زمان به معناي بوجود آمدن، پايداري و فزوني خير در آن پديده‌ها از سوي خداوند است  كه متناسب با ظرفيت و كاركرد هر پديده‌اي، در آن نهاده مي‌شود؛ مثلاً بركت  در وقت، اين است كه گستردگي  و تاثيركارهاي انسان در زمان خاص، بيش‌تر از كار كساني مانند او در همان مقدار از زمان باشد؛ بدون آنکه مدت  زمان افزايش يابد، از اينرو در قرآن کريم شب قدر که از نظر طول شب، مانند شب قبل وبعد آن است «ليله مبارکه» ناميده شده  ولذا به هر چيزي كه داراي زياده غير محسوسي است، مي‌گويند: «اين چيز، مبارك است.»

رايزن فرهنگي کشورمان در بخش ديگري از سخنان خود با تشريح تفاوت بين برکت داشتن يک شئ و زياد بودن آن گفت:  گاهي مشاهده مي شود که افرادي با اينکه  درآمد و كسب خوبي دارند و علي القاعده، بايد زندگي آنها بدون كمبود و مشكلات مادي اداره شود؛ ولي از فقر و نداري و كمبود در زندگي خود سخن مي‌گويند و بعضا از  لفظ بي‌بركت بودن هم استفاده مي‌كنند. در مقابل، افرادي هم هستند كه با نداشتن در آمد بالا؛امور زندگي‌شان به راحتي و بدون مشكل سپري مي‌شود و که اين به همان معناي پول و مال با بركت است. بنابر‌اين مشخص مي‌شود كه بين زياد بودن و بركت‌داشتن فرق وجود دارد وبركت، افزايشي است كه در ظاهر ديده و لمس نمي‌شود؛ ولي دوام ‌دارد و پايدار و ثابت‌ است.

حجة‌الاسلام والمسلمين علي خياط در ادامه براي پاسخ به سوال: چگونه سال با برکتي داشته باشيم ، به بررسي و ذكر برخي از مواردي پرداخت كه درآيات واحاديث به عنوان عوامل برکت زا يا برکت زدا از آن نام برده شده  وگفت: اين عوامل بر حسب قرآن واحاديث زياد است و ظاهرا مهمترين عامل برکت آفرين  اطاعت و فرمانبرداري از خداوند است چرا که در قرآن مي‌فرمايد: «وَلَوْ اَنَّ اَهْلَ الْقُرَي آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْارْضِ»؛ «اگر اهل شهرها و آبادي ها ايمان مي‌آورند و تقوا پيشه مي‌كردند،‌ بركات آسمانها و زمين را بر روي آنها مي‌گشوديم.»  وامام هشتم (ع) نيز مي‌فرمايد: «خداوند در مقام وحي به يكي از پيامبران خود فرمود: «اِذَا اُطِعْتُ رَضِيتُ وَاِذَا رَضِيتُ بَارَكْتُ وَلَيْسَ لِبَرَكَتِي نَهَايَةٌ؛ زماني كه بندگانم از من اطاعت كنند، راضي و خشنود مي‌شوم و وقتي خشنود شوم، بركت بر آنها نازل مي‌كنم، كه براي بركتم نهايتي نيست.»

عامل برکت آفرين ديگر رعايت انصاف و عدالت در زندگي ودر تعامل با ديگران است. اگر انسانها در رفتار، کردار وگفتار خود رعايت عدل وانصاف را بکنند موجب برکت وگشايش در زندگيش خواهد شد؛ لذا امير مؤمنان (ع)مي‌فرمايد: «بِالْعَدْلِ تَتَضَاعَفُ الْبَرَكَاتُ؛ رعايت عدالت، باعث افزايش بركتها خواهد شد.

رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سوريه با توصيه حاضران به رعايت انصاف در گفتارادامه داد: اگر انسان به هنگام داوري از محدوده واقع بيني ومدار انصاف وداد بيرون رود، به قعر دره بد گماني سقوط خواهد كرد وپيكره روحي وروانييش آسيب ديده و بررفتاراو تاثير مستقيم خواهد گذاشت  ونتيجتا در چنگال گناه گرفتار خواهد ساخت كه به عنوان مهمترين عامل بركت  رااز عمر وزندگي فرد خواهد زدود. متاسفانه امروزه بسياري از ما، بي پروا در مورد افراد يا جريانات وبدون اطلاع اظهار نظر مي کنيم که اين علاوه بر بي انصافي، غيب وبعضا تهمت هم هست و قطعا بر خلاف تقوا ومنش ديني وايماني است وموجب سخط وغضب پروردگار ودر نتيجه رخت بربستن برکات از زندگيهاست.

  وي همچنين با اشاره به سفارش امام علي(ع) به كميل که فرمود: «يَا كُمَيْل! اَلْبَرَكَةُ فِي مَالِ مَنْ آتَي الزَّكَاةَ وَوَاسَي الْمُؤْمِنِينَ وَوَصَلَ الْاَقْرَبِينَ؛ حاضران را به پرداخت زکات و رسيدگي به افراد با ايمان و صله رحم و کمک به خويشان توصيه کرد تا در پرتو اين اعمال خير برکت را در زندگي خود تجربه کنند.

حجة‌الاسلام والمسلمين دكتر علي خياط در ادامه به برخي از عوامل برکت زدا در زندگي اشاره کرد وگفت: همانطور که فرمانبرداري خداوند موجب برکت است برعکس گناه ونافرماني مهمترين سبب زندگي سوز ونکبت آفرين در زندگي است، لذا حضرت علي(ع) مي فرمايد: «اِنَّ اللهَ يَبْتَلِي عِبَادَهُ عِنْدَ الْاَعْمَالِ السَّيِّئَةِ بِنَقْصِ الثَّمَرَاتِ وَحَبْسِ الْبَرَكَاتِ وَاِغْلَاقِ خَزَائِنِ الْخَيْرَاتِ؛ خداوند، بندگانش را نزد اعمال بد به كمبود ميوه‌ها و جلوگيري از نزول بركات و بستن منابع خيرات،‌ مبتلا مي‌سازد.»

وي سستي ورزيدن در مورد نماز را عامل ديگر رخت بربستن برکت دانست وگفت: حضرت فاطمه زهرا(س) از پيامبر اسلام(ص) نقل کرده که  آن حضرت فرمود: شخص بي اعتناي به نماز«به شانزده خصلت در دنيا و آخرت، مبتلا مي‌شود: پيامد نخست از پيامدهاي منفي دنيايي بي‌توجهي به نماز، اين است كه «يَرْفَعُ اللهُ الْبَرَكَةَ مِنْ رِزْقِهِ؛ خداوند بركت را از روزي او برمي‌دارد. پيامد دوم آن اين است كه «يَرْفَعُ اللهٌ الْبَرَكَةَ مِنْ عُمْرِهِ؛ خداوند، بركت را از عمر او مي‌گيرد.»

حجة‌الاسلام والمسلمين خياط همچنين بد انديشي وداشتن نيتهاي آلوده را عامل ديگر بي برکتي شمرد وبا اشاره به سخن حضرت  علي(ع)  که مي‌فرمايد: «عِنْدَ فَسَادِ النِّيَّةِ تَرْتَفِعُ الْبَرَكَةُ؛ وقتي نيتها، ناپاك و آلوده شوند،‌ بركتها از بين مي‌روند.» حاضران را به نيک انديشي در باره مؤمنان وحسن ظن دعوت کرد وگفت: در روايات زيادي خيرخواهي،خوب خواستن براي ديگران، مثبت انديشي ودر نتيجه بهنجار ساختن  رفتار وگفتار مورد تاکيد واقع شده  وضامن خوبي، خير و برکت در زندگي انسان دانسته شده است.

در ادامه اين مراسم آقاي محمدرضا رؤوف شيباني  سفير جمهوري اسلامي در سوريه ضمن تبريک سال نو به حاضران وهمه ي هموطنان و نيز ديگر اقوامي که نوروز راگرامي مي دارند به ايراد سخنراني در باب اوصاف و  اهميت نوروز پرداخت.

آقاي شيباني در ابتدا با اشاره به نامگذاري سال 1390 از سوي مقام معظم رهبري به عنوان سال جهاد اقتصادي گفت: در سالي که گذشت ما شاهد پيشرفت هاي مهمي در اين زمينه بوديم از جمله فناوري هسته اي که سمبل پايداري، ايستادگي و مقاومت ملت عزيز ايران است و همچنين در عرصه هوا و فضا شاهد پرتاب ماهواره جديد بوديم که اقتدار جمهوري اسلامي ايران را به نمايش گذاشت در زمينه سازندگي و در زمينه ايجاد عدالت اقتصادي هم تلاش هاي مؤثر و کارسازي را از سوي دولت عزيز جمهوري اسلامي ايران شاهد بوديم.

سفير کشورمان ادامه داد: در حال حاضر وارد چهارمين سال از دهه پيشرفت و عدالتي شديم که مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) اين دهه را به اين عنوان نامگذاري کردند و جامعه را به آن سمت جهت دهي کردند.

آقاي شيباني همچنين با تأکيد بر جايگاه ويژه نوروز در ادبيات ايراني و ادبيات اسلامي گفت: ايرانيان از ديرباز بر اين روز اهتمام داشتند و آن را به عنوان عيد گرامي مي داشتند تا اينکه پس از ظهور اسلام نيز اين روز به عنوان روز مبارک مورد تائيد قرار گرفت. روايتي است از امام صادق(ع) که مي فرمايند: نوروز همان روزي است که خداوند از بندگانش عهد گرفت که او را عبادت کنند.. و به رسولان و انبياء و اوليايش ايمان بياورند .. آن روزيست كه جبرئيل بر پيامبر(ص) نازل گرديد. و آن همان روزيست كه ابراهيم(ع) بت هاى قوم خود را شكست. و آن همان روزيست كه رسول خدا(ص) اميرالمومنين على(ع) را بر دوش خود نهاد تا بت هاى قريش را از بالاى خانه خدا به پائين کشد.. نوروز همان روزي است که حضرت ولي عصر و صاحب الامر (عج) ظهور خواهد کرد..

سفير جمهوري اسلامي ايران در سوريه در پايان سخنان ابراز اميدواري نمود سال آينده در امتداد تحولاتي که در داخل ميهن اسلاميمان و در سطح منطقه و جهان اتفاق افتاد تحولاتي که آرايش و چيدمان سياسي منطقه و بين الملل را تغيير جدي داده و ظرفيت هاي بسيار مهم و مؤثري را در خدمت امت اسلامي و ميهن اسلامي قرار داده و اميدواريم در سال آتي ثمره اين تحولات را بدست بياوريم و تحولات مؤثرتري در جهت آرمان هايي که حضرت امام راحل(ره) از خود به يادگار  گذاشت و با خون شهداي عزيزمان بارور شد و همچنان به عنوان يک درخت تنومندي که به نام جمهوري اسلامي ايران در سطح منطقه به عنوان يک قدرت و در سطح دنيا به عنوان يک بازيگر فعال و مؤثر شناخته شده انشاءالله ما اثرات قوي تر و اقتدار بيشتر جمهوري اسلامي ايران را در سال پيش رو شاهد باشيم.

در ادامه دعاي توسل خوانده شد وبا تحويل سال، حاضران به پيام نوروزي مقام معظم رهبري(مد ظله العالي) از طريق تلويزيون هاي موجود در مصلاي حرم گوش فرا دادند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha