جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: فقهی که از نظریه پردازی به دور باشد نمی­تواند در روابط اجتماعی راه پیدا کند و در نتیجه نمی­تواند هویت واقعی مسایل اجتماعی را درک کند.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی که در همایش سیر تحول اندیشه فقهی در عمان شرکت کرده است، از سخنرانان اصلی در آئین افتتاحیه این همایش بود.

وی در این مراسم گفت: شامل عناصر متعددی می­شود که مهم ترین آنها جمع آوری مفاهیم فراوان و سپس ایجاد هماهنگی و هم افرایی میان این مفاهیم است و از آنجا که اینها دو ویژگی اصلی نظریه پردازی هستند می­توان گفت که نظریه پردازی فقهی، در واقع ایجاد فرصت برای مفاهیم فقهی برای خروج از انزوا می­باشد.

* نقش نظریه پردازی فقهی

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ابراز داشت: نقش نظریه پردازی فقهی، آماده سازی زمینه برای ایجاد رویارویی میان مفاهیم است تا هیچ مفهومی به شکل مستقل تصور نشود.

وی تاکید کرد: فقهی که از نظریه پردازی به دور باشد نمی­تواند در روابط اجتماعی راه پیدا کند و در نتیجه نمی تواند هویت واقعی مسایل اجتماعی  را درک کند و لذا چنین فقهی نخواهد توانست حکم این مسایل را به شکل دقیق و منطقی صادر کند.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی خاطر نشان کرد: نظریه پردازی بر اساس ایجاد زایش و تولید میان مفاهیم و افکار، نیازمند مشارکت تمام علما از همه مذاهب است نه فقط مفاهیم محصور در یک مذهب زیرا تمام مذاهب تجارب و افکار و مفاهیمی دارند و فقه امت اسلام باید برآیند تمام این مفاهیم و افکار باشد و از دست اندرکاران همایش به خاطر اصرار و عنایت ویژه آنها به شرکت نمایندگان مدارس مختلف اسلامی در این همایش تشکر می کنم.

اجلاس فقهی "سیر تکامل علوم فقهی در عمان؛ دکترین فقهی و نظام فقهی" تا روز سه شنبه ادامه خواهد یافت.

در آئین افتتاحیه این همایش، علاوه بر حجت الاسلام و المسلمین مبلغی، شیخ احمد بن حمد الخلیلی مفتی اعظم عمان، دکتر علی جمعه مفتی اعظم مصر، دکتر محمد گورمز رییس سازمان دیانت ترکیه و شیخ دکتر وهبة الزحیلی رییس انجمن علمای شام سخنرانی کردند.

شیخ دکتر عبدالرحمن بن سلیمان السامی رییس کمیته هماهنگی این همایش گفت: این همایش جزء سلسله همایش های فقهی است که از ده سال پیش برگزار می شود و به بررسی نظریه فقهی و نظام فقهی و خاستگاه ها و ثمرات و چشم اندازهای آن میپردازد و اهمیت این همایش در بررسی این تجربه تارخی علمای بزرگوار ما در نظریه پردازی دینی و اجتهاد است.

وی گفت: در این همایش چهره های دیگری همچون دکتر محمود هباش وزیر اوقاف فلسطین، دکتر محمد روکارا مشاور رییس جمهور کنیا و دکتر نورالدین الخادمی وزیر امور دینی جمهوری تونس حضور دارند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha